Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Parametrt długowieczności.

Zaczęty przez lekarka, 2007-04-28, 09:55:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Ja nie mogę!  :shock:
A żurawina nic nie pomoże?   :roll:

MariuszM

Nie znam się na chorobach,ale stała  głodówka w wydaniu 70-80 na czczo nie jest raczej "zdrowa". Może to przez tą jarzębinę,głodówki w stylu IF,rotacje etc?  :)

administ

To mi wygląda na jakiś syndrom metaboliczny, ale leczyć nie będziemy...  :wink:

MariuszM

Mój serdeczny kolega z internetu pozwolił mi zamieścić wyniki swoich eksperymentów na sobie, odnośnie poprawy wydolności, osiągów,utraty tkanki tluszczowej i poziomu cukrów we krwi, ketonów w moczu :D Różne założenia B,T,Ww

Założenia zał. nr 1
"Badanie 1" ;) zał 2
Badanie 2
Badanie 3

Na koniec poprosiłem o kolejne badanie nr 4, aby nie ograniczał sobie białka (jedzenia). Doradziłem, aby pilnował jedynie Ww proporcja 1:2:0,5-0,8 i maks 1g/kg Ww. Na chwilkę obecną nie mam informacji zwrotnej odnośnie badania nr 4 :D,ale jak się pojawi opublikuję  :lol: :lol:

[załącznik usunięty przez administratora]

MariuszM

cd

MariuszM

Wnioski kolegi,które później próbowaliśmy przedyskutować ;) :)
Jak widać na załączniku kolega zafascynowany był ketozą,lovecarbem. Starałem się odwieść go od ketozy, mam nadzieje że skutecznie-badanie 4. :D

Zyon

Cytat: admin w 2013-06-16, 17:42:01
No dobra, ale co z tego wynika?  :roll:
Że jak cebulak ma 79 zamiast 120-140 to zagłodzona dziadyga, czy zdrowy jest z szansami na życie wieczne?  :shock:  :wink:
To jest tzw Osmy Sekret Metaboliczny  8) :lol:
Work Buy Consume Die

chill

ja moge tylko potwierdzic na mojej osobie że przy załozeniach proporcji z badania 2. miałem identycznie ... waga stała w miejscu , ani ketozy . Pisałem Tobie kiedyś Mariusz o tym .Mówiłeś że sie ani nie głodze ani nie przejadam ... Ale fat nie leciał ...
ja bym proponował do tego juz częstego wysiłku ale jakos tam średnio , nisko intensywnego dac węgle 50-60 białko tak jak jest i fatem sterowac .... U mnie teraz fat siepali na tych ilosciach a jem B do t 1:2 minimum , ale przeważnie 1:3 i więcej  :shock: ....

Leci to powoli ale leci . I co najwazniejsze słaby nie jestem ....

chill

Przy pierwszym badaniu u mnie nie leciał fat tylko mięśnie .. powoli i zero energii ... Nie byłbym w stanie robic takiej aktywności . Z takimi ww to trzeba chyba B podnieśc przy odchudzaniu jak to Gary T. zaleca ;) czyli tam wychodzi chyba koło 1,5 g na /kg  :shock:

Ale ja tam wolę racjonalnie optymalnie , żeby sie po skórze nie drapac i energie miec do wygibasów ...
Bo ww trzeba polubic ;)  :D (bez przesady ;) )

Gavroche

Cytat: chill w 2013-06-17, 13:54:18
Przy pierwszym badaniu u mnie nie leciał fat tylko mięśnie .. powoli i zero energii ... Nie byłbym w stanie robic takiej aktywności . Z takimi ww to trzeba chyba B podnieśc przy odchudzaniu jak to Gary T. zaleca ;) czyli tam wychodzi chyba koło 1,5 g na /kg  :shock:

Ale ja tam wolę racjonalnie optymalnie , żeby sie po skórze nie drapac i energie miec do wygibasów ...
Bo ww trzeba polubic ;)  :D (bez przesady ;) )
A ja u Poliquina chyba czytałem by jeść ZC(niemal)oraz raz na 4-5 dni posiłek Ww uskutecznić.
U mnie mogłoby się to sprawdzić, bo tak często zapominam o Ww :D

chill

Ja tez zapominam ale nic z tego korzystnego nie mam .... lepiej jak dosypie wungla ... i białko jak najbardziej wartościowe ale mało ... fatu sporo i skóra pięknieje , mięso łapie , adużo energii i fat pale .....

krobert

Cytat: Gavroche w 2013-06-17, 13:59:00
A ja u Poliquina chyba czytałem by jeść ZC(niemal)oraz raz na 4-5 dni posiłek Ww uskutecznić.
U mnie mogłoby się to sprawdzić, bo tak często zapominam o Ww :D

A tak wrócę do tematu - ktoś wyczytał, albo może Admin zgrabnym dwuwierszowcem rymowanym podpowie, jak długo utrzymuje się nadmiar węglowodanów w formie, z której glukozę można jeszcze osiągnąć?

Tzn. np. jak szybko zacząć jeść Ww po 'szaleństwie sobotniej nocy', kiedy się przekroczyło x-krotnie dobową dawkę? Zwykłą ilość Ww przyjąć już w niedzielę, czy można zacząć dopiero we wtorek na przykład.

Wtedy wyjdzie, czy takie ładowanie Ww ma sens, czy nie robi się z takiego planu: głodówka i jechanie po mięśniach przez 4-5 dni, potem zalewamy Ww, których nadmiar i tak organizm po (XXh??) przerobi na zapas i/lub cholesterol.., a nie będzie rozsądnie dawkował przez następne 4-5 dni cyklu ZC???

Pewnie można sobie indywidualnie paskami sprawdzić, ale pewnie ktoś to już badał.

Gavroche

Mnie się zdaje, że ta druga opcja.
Tyle, że na tego typu LC jest permanentny nadmiar białka na przemiał, a te ładowania to bardziej na zaspokojenie psychiki.
Wszelkie szarpania metaboliczne są be!

krobert

oczywiście inaczej będzie po 4-5 dniowej węglowodanowej głodówce, kiedy wątroba i mięśnie przyjmą sporo zapasu, ale chodzi o ten moment, gdy magazyny Ww są już pełne.
W takim przypadku, uwzględniając, że we krwi średnio ze 2-3 łyżeczki cukru może być, wydaje mi się, że nadmiar Ww będzie stosunkowo szybko przerobiony na zapas i standardową dawkę Ww lepiej przyjąć już w niedzielę/poniedziałek, niż czekać do środy.
Ale może mi się źle wydawać :)

administ

A gdzie propaganda owocowo-warzywna?  :shock:
A gdzie, że dzięki postępowi nauk medycznych tak długo żyje?  :?  :wink:

renia

Pewnie sobie całe życie zbijała statynami cholesterol, do tego codziennie Chela-Mag B6, i teraz jest taki efekt... :D 8)

Radzio

Uśmiechnęła by się- choć raz. ;) Przecież ziarnko ryżu i ryba mają różny kształt. :lol:

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Nie musi, bo wolną wolę ma!  :D
A robi chociaż z 500?  :wink: