Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Parametrt długowieczności.

Zaczęty przez lekarka, 2007-04-28, 09:55:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Cytat: admin w 2015-03-08, 12:21:55
Cytat: Gavroche w 2015-03-08, 12:06:13
przekładanie wyników krwi ludzi w wieku 90+ jako wzorzec dla młodych, chcących długo żyć, to spore nieporozumienie... ;)

Dokładnie tak. :?

Taka sama obserwacja jak to, że nie ma wielu stulatków ze znaczącą nadwagą. Niektóre wyniki badania krwi łatwiej widać na pierwszy rzut oka (np. nadwaga), a niektóre już mniej.

IMHO  :?

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-03-08, 15:10:59
Cytat: admin w 2015-03-08, 12:19:33
Pewnie jeszcze coś jest, ale nie pamiętam.
o wolę się nudzić przy komputerze niż być wiecznie zajętym pacjentem. ;)  :D

No,  nie :)   nie można tak. Bo wszystkich nas załatwią. Jesteś już na etapie opty -egoizmu, ja widocznie przechodzę schyłkowy stan opty-altruizmu . Po pobieżnym  zapoznaniu się literaturą tematu jestem zobowiązany towarzyszyć znajomym , krewnym,  w wizytach u dilerów specyfików farmaceutycznych. Nie mogę ich tak zostawić.
To przecież jest to samo, gdybym ich puścił na bazar w przekonaniu iż podejmując grę w trzy karty wrócą z wygraną :) .  Ojciec 75 l.   ( 12 lat na statynach, fibrynach itp )  idzie już  z tarczą do kardio-dilera , mrucząc pod nosem epitety typu  '' oszust '' itp . Zaczął jadać masełko, słoninkę , rzucił węglowodany, więc diler dowalił mu po 2 tabletki rano i 2 wieczór na cukrzycę, której nie ma   112 na czczo i spisał go na straty, a on dopiero jako tako zaczął się czuć. Nastraszył go, że umrze -  a ten łyk , łyk. Zirytowało to mnie. Od pół roku  nie łyka statyn , odżył !  , jedyna strata ( ? )  , że diler  do niego nie odzywa się ( wcześniej udawał znajomego ) . Następna osoba, idziemy do dilera od chemioterapii , nie interesują go wyniki wskazujące na anemię, czy markery - tylko cukier 117 :))  - nie jada węgli.    Diler od tabl przeciwbólowych    ( reumacośtam) nie diagnozując niczego daje leki ( powstrzymujące ból stawów )  , bo i tak zdiadnozując coś,  da to samo :) . Lekarz rodzinny spec II oglądając wyniki badań 230 LDL, 90 hdl, 60 trójgl, i wzorcowe reszta - przepisuje statyny , odparłem że jest bezczelny, odpowiedział - że ze złych źródeł wiedzy korzystam, - no tak, nie jeżdżę do Barcelony na 15 minutowe sympozja , więc nie miałem okazji z nimi się zapoznać :) - odrzekłem.

Czy mnie to bawi ? Nie, bo jak widzę tych biednych ludzi w kolejkach to jestem przerażony skalą oszustwa . Wyjdź z poza komputera i rozejrzyj się :)   !

Faktycznie. Osoba po tuczu statynowym nie ma łatwego zadania w zgubieniu balastu. W innym przypadku po odstawieniu węglowodanów nie ma problemu z tym.
Otumanienie po wieloletnim zażywaniu statyn jest znaczne , potwierdzam. Na szczęście po odstawieniu dość szybko ustępuje.

Gavroche

Twój altruizm też ustąpi, cierpliwości. ;)

Radzio

administ

Gavroche

Diogenes z Synopy

Cytat- Po udanych eksperymentach na zwierzętach, chciałem sam to sprawdzić — mówi rosyjski badacz „Siberian Times". — Zacząłem więcej pracować. Od dwóch lat nie choruję na grypę. Oczywiście, to nie był eksperyment utrzymujący rygory naukowe, więc nie mogę profesjonalnie opisać efektów.

http://www4.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/310029859-Rosyjski-sposob-na-dlugowiecznosc.html

CytatWięc ludzie, którzy tu mieszkają, Jakuci, i tak mają z nią kontakt choćby w wodzie pitnej. Być może dlatego żyją dłużej niż inne nacje. Nie sądzę, aby było się czego bać.
   ( bakterie )  :shock: 

ruski samogon pozwala na takie wnioski ?  ;-)

Gavroche

Ja od 10 lat nie choruję na grypę, a ruskiego samogonu nie piję. ;)

Diogenes z Synopy

on sobie wstrzyknął jakieś bakterie, a wnioski chyba wysnuwa bo bimbrze  ;-)

CytatWstrzyknął sobie porcję nieaktywnych bakterii (określa je nazwą bacillus F).

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-10-02, 14:58:00
Ja od 10 lat nie choruję na grypę, a ruskiego samogonu nie piję. ;)

Też nie choruję na grypę odkąd jestem na Kwaśniewskim, a wcześniej to był u mnie standard.  :D

administ

Diogenes z Synopy

no widzicie!  tłuszcz jest tak niebezpieczny, że nawet wirusy zabija, a co dopiero ludzi !  :shock: ( pewny argument na nie   , pani poseł od spraw otyłości )  ;-) 

administ

Blackend

Zyon

Work Buy Consume Die

Diogenes z Synopy

CytatAubrey de Grey nie przejmuje się krytyką. Wierzy, że pierwszy człowiek, który dożyje tysiąca lat, już się narodził

myślał o mnie ? ;-)      trzeba mu link o śmietanie i maśle i jajkach, a nie jakieś tam komórki macierzyste.

1000 to przesada, ale tak z 200 to czemu nie.   :D

administ

Lubię takich i szczęść im Boże, tylko "nieśmiertelność" niestety i na szczęście zarazem jest wbrew Naturze.  8)

Blackend

Wygodniej jest w reinkarnację wierzyć i mieć nadzieję, że w kolejnym wcieleniu będzie lepiej, bo nadzieja umiera ostatnia. ;)

renia

Ale w następnym wcieleniu możesz być np. rybą... :shock: :lol: i co powiesz? :lol:

Blackend