Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Ciekawostki prasowe

Zaczęty przez zbynek, 2007-08-16, 09:25:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Blackend

Oglądaliśmy.  :D
Admin w formie na bogato. ;)
Bardzo dobry wywiad tym bardziej, że Admin to taka osoba, która powie to co ma do powiedzenia bez specjalnego gryzienia się w język i umizgów do słuchacza.  8)
A co do spotkania, to dokładnie tak właśnie było.
Wtedy był czas, gdy Admin nie miał specjalnej ochoty rozpisywać się na forum i poprosiłem go żeby mimo wszystko coś napisał i uspokoił nastroje, bo "pandemia" zaatakowała nawet Optymalnych.
A tak w ogóle, to miło Cię widzieć, przynajmniej na ekranie.  :D

admin

:D
Jak będę w okolicy, to dam znać, bo z Wami zawsze miło się spotkać!
A co do gadki - najważniejsze, że starałem się nikogo nie obrazić - a swoje powiedzieć, bo jak jast "gnój" to się mówi, że gnój, a jak "perfuma", to perfuma - zawsze tak postępuję, bo mam ten komfort, że mogę sobie na to pozwolić.  8)

Blackend

Dokładnie tak to odebraliśmy.  :D
Odniosłem też wrażenie, że jest szansa na kolejne spotkania na antenie PL1, jeżeli tak to bardzo dobrze, takie wywiady łatwo i szybko przesłać dalej - co też uczyniłem.  8)

admin

Następny po niedzieli chyba opublikują, ale z niego nie jestem zadowolony, bo formuła "wywiadu" nie pozwala mi rozwinąć skrzydeł i chyba sporo jest tam niedopowiedzeń i uzasadnień tez, które chaotycznie wygłosiłem, ale z drugiej strony, jak na tak małe w ostatnich latach "rozgadanie" - to mało mi się język raczej plątał. ;)
Dlatego tekst, a nie słowo mi znacznie lepiej "sprzyja".

Blackend

To czekamy na ten wywiad z niecierpliwością.  :D

admin

Nie pamiętam, czy uzasadniłem "dlaczego krowy jedząc białko roślinne trawią białko zwierzęce, a za substrat energetyczny mają tłuszcz" - bo tak jest!  8)
Ale zawsze mogę tę krowią dietę optymalną tu opisać bez problemu.  :lol:

renia

Cytat: Blackend w 2023-06-08, 15:42:31
Dokładnie tak to odebraliśmy.  :D
Odniosłem też wrażenie, że jest szansa na kolejne spotkania na antenie PL1, jeżeli tak to bardzo dobrze, takie wywiady łatwo i szybko przesłać dalej - co też uczyniłem.  8)

Też wysłałam osobie, która zastanawia się nad przejściem na DO... 8) :D Zdrowie jej szwankuje... :?
Ale i dałam materiały z artykułów dra Kwaśniewskiego i namiary na książki, także po niemiecku... :D

RafałS

renia

Cytat: admin w 2023-06-08, 15:57:12
Następny po niedzieli chyba opublikują...

I bardzo dobrze! Czekamy na kolejne odcinki... :D

Jarek

Zamykają nam  Turów, a Tusek organizuje marsz patoli ...

admin

A gdzie tam zamkną! Czesi mówią, że im już nie przeszkadza.  8)

Trzainacy

Cytat: renia w 2023-06-07, 13:51:35
Wywiad przeprowadzony przez Prezesa OSO Bogdana Tkocza z Tomaszem Kwaśniewskim. :D
Dr Jan Kwaśniewski - Wielkim Odkrywcą
Wywiad ten jest pięknym hołdem dla Doktora... :D

https://pl1.tv/title/jan-kwasniewski-wielkim-odkrywca-byl/
Oglądnąłem od deski do deski, bardzo mi sie podoba konkretność P. Tomasza Kwaśniewskiego , szkoda ino że Jego wiedza tak mało przelana na papier nie jest :) Gratulacje za zaimponowanie widzom.

Blackend

Cytat: admin w 2023-06-08, 21:05:35
A gdzie tam zamkną! Czesi mówią, że im już nie przeszkadza.  8)

Ostatecznie kiedyś tam zamkną, w końcu podpisali fit for 55.  8)

admin

Cytat: Trzainacy w 2023-06-09, 08:18:15
Oglądnąłem od deski do deski, bardzo mi sie podoba konkretność P. Tomasza Kwaśniewskiego , szkoda ino że Jego wiedza tak mało przelana na papier nie jest :) Gratulacje za zaimponowanie widzom.

Dziękuję!  :D
Po odczytaniu tego co napisał prof. filozofii dr hab. med. Wolfgang Lutz chciałem pozdrowić tych 30-tu baranów z tytułami "naukowymi" "prof" "dr" "hab." od mnożenia chorób, ale towarzystwo już wymarło, więc się z pozdrowieniami wstrzymałem. Chciałem też wspomnieć o tym wybitnym "naukowcu od liści" co to publicznie stwierdził, że "Kwaśniewski ukradł dietę Atkinsa" - ale po co zło reklamować?  8)
Za wiele lat przeżyłem, aby z tak błahych powodów rezygnować z postawy konsyliacyjnej - szkoda mojego zdrowia... 8)
Na wszelki wypadek jednak podam link do publikacji o której wspomniałem - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=31
I jeszcze sprostowanie mojego przejęzyczenia - cyt.: - "Te proporcje - "złota formuła życia" - jest oryginalnym odkryciem Jana Kwaśniewskiego" - są słowami Wolfganga Lutz-a a nie Atkinsa.  8)

admin

Cytat: admin w 2023-06-08, 16:08:30
Nie pamiętam, czy uzasadniłem "dlaczego krowy jedząc białko roślinne trawią białko zwierzęce, a za substrat energetyczny mają tłuszcz" - bo tak jest!  8)
Ale zawsze mogę tę krowią dietę optymalną tu opisać bez problemu.  :lol:

Z całą pewnością zaś nie powiedziałem (bo mnie formuła wywiadu za bardzo rozprasza), że "norma" całkowitego cholesterolu dla krów wynosi do 10mmoli/dl... To prawie 400mg% jakby co!  :lol:
Prawdą jest, że "norma" jest szeroka, bo od 3,8 do 9,8 mmol/l (147mg% do 380mg%) zależnie od fazy produkcyjnej, ale że też nikomu się nie chce podawać statyn, gdy krowa nie trzyma 200mg% "normy", skoro ten "zły cholesterol" jest aż tak podobno zły!  8)
U psów "norma" jest podobna z tym, że jak zwierzę ma pecha do "właściciela" - to przy przekroczeniu 200mg% zaczynają "leczyć" na "zły cholesterol, ale za to insuliną na "cukrzycę" dopiero przy 20mmol glukozy na litr krwi - czyli dopiero przy 360mg%.  :(
Tak się zarabia na "normach" ...  8)

admin

Jeszcze dodam, zanim kto wpadnie na pomysł, że "się mylę" - mol cholesterolu to około 380g, a mol glukozy to prawie 180g dlatego przelicznik z mmol  na mg% dla cholesterolu jest inny niż dla glukozy. ;)

admin

https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/naukowcy-nie-da-si%C4%99-ju%C5%BC-uratowa%C4%87-wiecznego-lodu-arktyki-w-europie-odczujemy-skutki/ar-AA1ckk7K?ocid=msedgntp&cvid=49a430e419ce40728b608229a5c33acf&ei=33 - nie ma się czym przejmować drodzy "naukowcy", bo nic się na to nie poradzi nawet z oszustwem finansowym zwanym "fit55", ale na pociechę napiszę, że za około 100tys. lodowiec dojdzie do Alp.  8)
Za około 400lat nastąpi zaś mini epoka lodowcowa - bo tak działa Ziemia, niezależnie od ilości CO2 w atmosferze, po około 100 lat po minilodzie nastąpi dalsze ocieplenie klimatu, a szczyt jego nastąpi za 8tys. lat, po czym zacznie się ochładzać.  8)
Jeszcze nadchodzące przebiegunowanie namiesza, ale co mnie tam z perspektywy długości życia ludzkiego. ;)
A wszystko można sobie wygooooglować i wyciągnąć własne wnioski, aby to "płaskoziemstwo" co napisałem nie brać "na słowo honoru"! ;)

renia

A zarobić na tym się da? :roll: :lol:

admin

I to jeszcze ile!  :shock:  :?