Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

białaczka

Zaczęty przez Wojciech, 2007-08-18, 14:52:00

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

A....nawet nie wiem gdzie to jest...na glownym? No erdi to wybitny biochemiczny geniusz, z pewnoscia "historie o fruktozie" wrzuci, bo tak im kazali zakuc
Work Buy Consume Die

anakin

Ach, to Ty jesteś jugger/ ;)

anakin

A Staniol ma tu konto?

anakin

Shutbox to takie miejsce do luźnych myśli. Tu na takiego "shutboxa" można się natknąć prawie w każdym wątku, hyhy.  :D Ale na szczęście forumowa wyszukiwarka jest bardzo dobra.  8)

MariuszM

TW tajni wspolpracownicy som wszedzie :D

friga

Bardzo ciekawy artykuł. O badaniach klinicznych I i II fazy w tym kierunku wiem bardzo wiele i kazdy badacz tak samo ale juz na poczatku studiów czy pracy mamy zakomunikowane ze my tylko zbieramy dane!! Wnisoki i kroki terapii podejmuje lekarz! A tu wlasnie widac jak dalej sie to kręci.

Podsumowanie jednka mnie troszke zastanawia. Mam znajomą koleżanke ktorej tata wlasnie "umiera w hospicjum" z powodu czernaiak! Dramat, ale dokladnie wg tego wzorca, wszytskie kroki zostały popełnione bezbłednie! Chemioterapia byla zalecona jeszcze przed ostateczna diagnoza!

Zastanawi mnie tylko jedno czy ilość białka w DO w takim wpadku nie powinna spaść do minimalnej ilości?
No i ta teza dr. Garsona ze to niedobór potasu, a właściwie zachwiana równowaga sodowo-potasowa?Czy jest sluszna?

Teresa Stachurska

Cytat: friga w 2013-10-19, 22:51:07
Bardzo ciekawy artykuł. O badaniach klinicznych I i II fazy w tym kierunku wiem bardzo wiele i kazdy badacz tak samo ale juz na poczatku studiów czy pracy mamy zakomunikowane ze my tylko zbieramy dane!! Wnisoki i kroki terapii podejmuje lekarz! A tu wlasnie widac jak dalej sie to kręci.

Podsumowanie jednka mnie troszke zastanawia. Mam znajomą koleżanke ktorej tata wlasnie "umiera w hospicjum" z powodu czernaiak! Dramat, ale dokladnie wg tego wzorca, wszytskie kroki zostały popełnione bezbłednie! Chemioterapia byla zalecona jeszcze przed ostateczna diagnoza!

Zastanawi mnie tylko jedno czy ilość białka w DO w takim wpadku nie powinna spaść do minimalnej ilości?
No i ta teza dr. Garsona ze to niedobór potasu, a właściwie zachwiana równowaga sodowo-potasowa?Czy jest sluszna?

Link do artykułu mogę prosić?

friga

Podany wyżej przez admina,
ale wkleje jeszcze raz zeby bylo wiadomo o co chodzi  :)

http://www.vismaya-maitreya.pl/ksiazki_itp/Na_ile_naukowe_sa_konwencjonalne_terapie_antyrakowe.pdf

Radzio

Cytat: anakin w 2013-10-19, 19:13:21
Shutbox to takie miejsce do luźnych myśli. Tu na takiego "shutboxa" można się natknąć prawie w każdym wątku, hyhy.  :D Ale na szczęście forumowa wyszukiwarka jest bardzo dobra.  8)

Jak to "prawie", toż to ewidentne zaniedbanie- fuszerka. :D
A wyszukiwarka jest jak klucz do furtki. ;)

P.s.
Sprawdziłem merytorycznie tekst trzy razy, zanim jednak to uczyniłem, przeczytałem własną myśl jeszcze więcej razy. :D
Czego tu nie można zrozumieć. :shock:
Dwie fajne, acz nie fantastyczne historie zawiera- bez zbytniego rozpisywania się. O trollach i o... moim Przyjacielu. :lol: (w swoich myślach Jasiem Go nazywam- trudno to komukolwiek będzie zmienić :))

Radzio

Cytat: admin w 2013-10-19, 11:58:50
Bardzo lubię, jak mi się wyciąga kardynalne błędy, bo przecież mogę się mylić...  8)
Do tego od razu widać, czy podpowiadać, czy dać sobie spokój!  :D

Cytat: renia w 2013-10-20, 09:16:58
Ładnie kolorowe, ale  (mogę się mylić oczywiście) na drugi dzień już chyba jest takie lekko obeschnięte. Trochę przypomina mi to jajecznicę...

Wolne żarty. :lol: :shock:
Bardzo proszę nie robić sobie alibi* z mojego otwartego "mogę się mylić". 8)
To przywilej dla niedokształconych- żeby przypadkowo nie na "ura" ich słowami się zachwycać i bez zrozumienia naśladować,
a nie takich... no... tytułowanych i... tych... chyba mam... ze stopniami, przed zwykłym nazwiskiem wyrytymi. :D Znaczy wygrawerowanymi- jak tatuaż. Na przykład ;)

*- alibi, ponieważ nie L4. ;) :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: friga w 2013-10-19, 23:13:35
Podany wyżej przez admina,
ale wkleje jeszcze raz zeby bylo wiadomo o co chodzi  :)

http://www.vismaya-maitreya.pl/ksiazki_itp/Na_ile_naukowe_sa_konwencjonalne_terapie_antyrakowe.pdf

Dziękuję :)  Otworzyło się, przeczytałam.

Gavroche

Cytat: Wojciech w 2011-07-04, 20:31:58
Cytat: anzetka w 2011-06-30, 09:01:28
Witam. Bardzo dawno nie gościłam na tym wątku. Pozdrawiam więc wszystkich serdecznie, szczególnie Wojtka, założyciela wątku. Chciałam się z Wami podzielić dobrą wiadomością. Po dziewięciu latach PBS nastąpiła remisja choroby. Od 4.5 roku przestrzegam , a przynajmniej bardzo się staram, żywienia optymalnego. Wiem, że to głównie zasługa właśnie tej obranej przeze mnie drogi. 
Anetzko, a napisz czy w ostatnim czasie zmieniałaś sposób leczenia? zmieniałaś leki na mocniejsze?Przypuszczam, że skoro chorujesz już 9 lat to próbowałaś już różnych leków. Te dostępne od kilku lat ( Sprycel, Tasigna) są bardzo skuteczne i u  ogromnej większości chorych powodują długotrwałą remisję

Pytam, gdyż ja nie mogę jednoznacznie twierdzić, że u mnie remisja to skutek tylko DO. Znam wielu chorych, którzy nie przywiązują wagi do odżywiania a przy tych lekach mają równie dobre wyniki co ja.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia

Wojtek pojawia się na forum, czyli nie jest źle, albo kompletnie się mylę.
Ciekawe...

Radzio

... bywa czasem ciekawskie.
Pisząc o kryteriach przyjmowania do Pierwszej Lepszej Szkoły dla Nauki celowo użyłem zwrotu "tatuaże", czy "opuszczone porcięta".
Liczyć się będą również blizny, zwłaszcza te, pozyskane w trakcie zwycięskiej walce z chorobami.
Na oklepanej już przeze mnie należycie Konferencji- na dokumenty z niej nadal czekam cierpliwie- była osoba o imieniu bodajże Jola, pani Jola.
Ją Pierwszą zaprosiłbym do nowo powstałej szkoły, jednocześnie wręczając Optymalny Order Walecznej. O!

Radzio

renia

Cytat: anakin w 2013-10-19, 19:13:21

Anakin, daj chociaż chwilę tym dziewczynom odetchnąć w tym upale. Ćwiczą i ćwiczą... :roll: :? :lol:

renia

...albo niech się chociaż zamienią rolami... :roll: 8)