Co naukowcy skrzętnie ukrywają lub czego nie wiedzą?

Zaczęty przez toan, 2007-09-11, 09:23:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Przyjdzie i na takie samodzielne wyjazdy czas.  8)
To była nauka z nativami połączona ze zwiedzaniem Londynu. Dziecko przyjechało szczęśliwe i usłyszeliśmy "moje najlepsze wakacje w życiu" - miłe.  8)

administ

Cytat: Blackend w 2015-08-11, 19:29:16
i usłyszeliśmy "moje najlepsze wakacje w życiu" - miłe.  8)

I o to chodzi, oby następne wakacje były jeszcze piękniejsze.  8)

Blackend

No pewnie, bo kiedy jak nie teraz?  :D
Potem to już tylko kierat. ;)

administ

Blackend

administ

Diogenes z Synopy

administ

Jasne, wszystko przemysłowe jest rakotwórcze... ;)

Blackend

Wtedy jak ja piłem jeszcze rakotwórcze nie było. ;)  :lol:

administ

Dobrze, że przemysł jeszcze w jaja nie wkroczył, ale ponoć też są już rakotwórcze na szczęście.  :D

Diogenes z Synopy

dla nas dobra wiadomość -  jajka tylko kilkanaście procent podrożały ( podobno spekulanci ),  mleczne jak widać potaniały,

Ze względu na suszę  -  owoce i warzywa ma mają być horrendalnie drogie.  Czyli relatywnie będziemy  '' do przodu ''  ;-)

administ

Bardzo niedobrze, bo jak kilo zieleniny osiągnie cenę kila rąbanki, to nikt magnezu nie będzie chciał jeść, tylko żelazo...  :(
I wprowadzą kartki.  :? ;)

Blackend

Kartki są dla ludu super, bo jasno na białym jest napisane co i ile komu się należy. ;)

administ

No właśnie, do tego komunijna gospodarka planowa lepiej wychodzi... ;)

renia

Plan roczny się zawsze wykona, choćby się go 5 lat robiło... 8)

Blackend

Przede wszystkim na kartkowym socjalizmusie jest sprawiedliwość społeczna, każdy dostaje tyle samo i nie trzeba gonić za pieniądzem co i tak szczęścia nie daje.  :lol:
Aż się dziwię, że jeszcze na to nie wpadli i szastają niepotrzebnie kasą, która tylko stado demoralizuje.  :?

Zyon

Cytat: toan w 2007-09-11, 09:23:54
Każdy kto twierdzi, że utlenienie węgla z węlowodanu jest lepszym źródłem energii (powstawania ATP) niż utlenienie jednedo węgla i dwóch wodorów z alifatycznego łańcucha KT ( faktycznie odcina się dwa węgle i cztery wodory w betaoksydacji) - nie zna fizjologii, przemilcza ten fakt lub celowo kłamie!, opowiadając "bajki dla dzieci" - http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1849.0, że "podczas wysiłku fizycznego zachodzi glukoneogeneza"
Za miedza obrodzil kolejny fachowiec, ktory twierdzi, ze jednak to mozliwe:
CytatZwiększone wytwarzania glukozy jest wynikiem nasilenia glikogenolizy i glukoneogenezy w wątrobie. Na początku biegu udział glukoneogenezy jest niewielki. Jeśli bieg jest kontynuowany proces progresywnie wzrasta. Glukoneogenezę nasila dopływu do wątroby substratów dla tego procesu: glicerolu, mleczanu, pirogronianu oraz aminokwasów, przede wszystkim alaniny. Tak więc mleczany u ultrarunnera na LC są substratem do glukoneogenezy
Zaleca 200 do 300g bialka dla ultrabiegaczy na LC  :shock:
CytatJeśli więc chcesz mieć przewagę nad innymi wynikającą z tego co powyżej napisałem, to podczas biegu wsuwaj śmietankę 30% wymieszaną z żółtkami. Tłuszcz i białko na 100 kilosów jest najodpowiedniejsze, ale białka i tłuszczu musi być dużo. Na taki dystans to między 200 a 300 gramów białka i powinno pokrywać minimum 30% zapotrzebowania energetycznego, a jeszcze lepiej jeśli pokrywałoby więcej.
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=254320#254320

Na poczatku myslalem, ze to kolejne wcielenie Grzecha, ale i tak nie jestem do konca pewien.
Work Buy Consume Die

Zyon

Work Buy Consume Die