Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

bol w klatce piersiowej

Zaczęty przez adampio, 2007-09-18, 13:05:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

Hana, byc moze namieszalem na talezu, ale zato jak smakuje. Kocham stac w kuchni, i jak mam zjesc jakies tam avocado z czym tam, to wole nie jesc. Kazdy z nas ma swoje ulubione, swoje zachcianki....ja mam sniadanie, ktore dla mnie jest podstawa dnia. nawet jak wstaje o 3-ciej w nocy.....to musze zjesc "sniadanie" nie avocado, poto aby zyc. Nistety taki jestem....problem w tym , patrzac Twoimi oczyma, ze komplikuje sobie zycie, spedzam zbyt duzo czasu w kuchni..ale pamietaj, ze ja makijazu nie nakladam przez godzine, wiec mam czas na stanie w kuchni i zrobienie czegos, co oczy jedza zanim ja zjem.
A z tym zebem to prawda. Nie trzeba byc REKINEM, tak Kadar, wystarczy byc adampio!!!!! 

Hana

Cytat: adampio w 2007-09-20, 18:35:54
Hana, byc moze namieszalem na talezu, ale zato jak smakuje. Kocham stac w kuchni, i jak mam zjesc jakies tam avocado z czym tam, to wole nie jesc. Kazdy z nas ma swoje ulubione, swoje zachcianki....ja mam sniadanie, ktore dla mnie jest podstawa dnia. nawet jak wstaje o 3-ciej w nocy.....to musze zjesc "sniadanie" nie avocado, poto aby zyc. Nistety taki jestem....problem w tym , patrzac Twoimi oczyma, ze komplikuje sobie zycie, spedzam zbyt duzo czasu w kuchni..ale pamietaj, ze ja makijazu nie nakladam przez godzine, wiec mam czas na stanie w kuchni i zrobienie czegos, co oczy jedza zanim ja zjem.
A z tym zebem to prawda. Nie trzeba byc REKINEM, tak Kadar, wystarczy byc adampio!!!!! 

Bo widzisz Adampio, tak jak sam napisales "ja jem po to aby zyc", a  czy Ty zyjesz po to aby jesc?
Z tym makijazem , trafiles, tylko czas sie nie zgadza.

adampio

Tak, Hana, masz racje, zyje poto by jesc. Dziennie zjadam okolo 800 gr pozywienia. Powiedz mi ile Ty jesz dziennie, tylko tak naprawde!!!!

Hana

Okolo 450-500g. az sie sama dziwie, ze tak malo , i samopoczucie--swietne.

elmo

Zachowujecie się jak dzieciaki   :D :  "ja jem tyle,a ja tyle" .
Swoją drogą nie wyobrażam sobie ,aby mężczyzna w kwiecie wieku,pracujący, zjadał na śniadanie... awokado  :D
Może i są tacy,ale pewnie nic nie robią  :P

PS. Nie możecie się porównywać,bo dzielą Was: płeć,rodzaj wykonywanej pracy i wiele innych rzeczy  :D
pozdr.

Hana

Czemu sobie Elmo nie wyobratasz?
Wiesz, jakie avocado jest pozywne w 100g  1,9 : 23,5 : 6,7/B.T.W./

elmo

Cytat: Hana w 2007-09-20, 19:58:11
Czemu sobie Elmo nie wyobratasz?
Wiesz, jakie avocado jest pozywne w 100g  1,9 : 23,5 : 6,7/B.T.W./

Ale Hano,jest to tłuszcz roślinny.Po prostu nie wyobrażam sobie,jak mój mąż zjada na sniadanie awokado i idzie do pracy,to by nie przeszło  :D przynajmniej u mnie w rodzinie...

adampio

No wlasnie elmo, to Hana tak je, nie ja !! Ale Hana ma racje, ze avocado jest bardzo pozywne, tylko, ze ja nie wyobrazam sobie sniadania bez min 4 zoltek, 50 gr beconu, 100 gram wazyw i jakiejs smietany powyzej 36 proc. Lubie sniadania.

Hana

Masz racje Elmo, tluszcz roslinny, dlatego jem raz w tygodniu w srode.

elmo

Cytat: Hana w 2007-09-20, 20:13:48
Masz racje Elmo, tluszcz roslinny, dlatego jem raz w tygodniu w srode.

Czyli jest OK ,bo dlaczego nie można by było zjeść sobie raz w tygodniu awokado  :D
Ludzie nie powinni przecież być więźniami jedzenia  :) W doborze pożywienia człowiek powinien kierowac się smakiem,intuicją i...rozumem  :D

elmo

Adampio,a nie myslałeś rzucic palenia ? W sumie to nie moja sprawa,ale pytam z ciekawości  :)

adampio

Oczywiscie, ze myslalem Elmo. Tylko to nie takie proste. Ale poniewaz juz nie wolno palic prawie nigdzie, w biurze tez nie, to mysle, ze to tak automatycznie i naturalnie sie skonczy. W domu tez nie palimy, wychodzimy do ogrodu, nie zawsze sie chce wyjsc, wiec automatycznie pali sie mniej. Jednak psycha ludzka jest glupia: zakazany owoc smakuje najlepiej. Nimniej jednak jestem dobrej mysli, tym bardziej, ze chce przestac palic

kodar

Hana przed dieta J.K. awokado bylo moim ulubionym owocem ,moglam zjadac nawet codziennie,teraz mam na nie b.rzadko ochote,i juz nie smakuje tak jak dawniej :?
Hana,a co robisz z pestkami,bo ja hoduje z nich wielkie drzewa,nawet wieksze od Fikusa,szkoda tylko,ze w naszych warunkach nie owocuja, :(
rowniez zjadam jeden rodzaj bialka  na dobe,i warzywa z tluszczem,
kazdego  ranka zaczynam od tego na co mam ochote albo od  warzyw ze smalcem,jednak wole ze slonina i te skwarki,pycha,
a innego dnia zaczynam od bialka i jem jajka albo podroby albo kaczke,albo karkowke,albo boczek ,jednak nie jem codziennie jajek,ani masla ani innych prod.mlecznych
jem wtedy  porcje bialka  zwierzecego w jednym posilku,drugi posilek to warzywa z tluszczem,
zawsze lubilam jedzenie malo wyszukane i malo pracochlonne,przestalam piec ciasta nawet te opty i placki serowe,pozostaly mi tylko placki ziemniaczane, :)

Ewa

Jakie więzienie, co wy piszecie?

Ja tez lubie awokado i nie wyznaczam sobie dni tygodnia, zeby go zjesc. Wliczam do BTW i juz.
A poza tym Jan Kwaśniewski pisał, że awokado i oliwa z oliwek zawieraja jedne z najlepszych tłuszczów roslinnych.

Hana

Kodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami  avocado, tez chciala bym hodowac.

Widzisz Ewa mamy podobne zdanie na temat tluszczow roslinnych, oczywiscie dzieki dr J.Kwasniewskiemu, i Lekarka tez jest za oliwa z oliwek.

elmo

Cytat: Hana w 2007-09-21, 16:10:31
Kodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami  avocado, tez chciala bym hodowac.

Mnie też to zainteresowało,nawet myślałam sobie o tym na spacerku  :D Proszę o wytyczne  :D

kodar

CytatKodar, opisz mi dokladnie postepowanie z pestkami  avocado, tez chciala bym hodowac.

Hana,

to jest niesamowicie proste,pestke po zjedzeniu  awokado,myje i natychmiast wsadzam czescia zwezona do  doniczki napelnionej do polowy ziemia,
doniczka nie moze byc zbyt wielka,no i systematyczne podlewanie,to wszystko,
jezeli chcesz szybciej by wykielkowala,naloz z przedziurkowanej foli kapturek i sprawdzaj czy nie plesnieje,
oczywiscie w miare wzrostu trzeba przesadzac do wiekszych doniczek,
przy dobrym pielegnmowaniu iodpowiednim mikroklimacie,  drzewka beda krzaczaste i wysokie
ktore musialam oddac,bo w domu zabraklo miejsca,teraz ma mnostwo malych i sa bardzo dekoracyjne,
awokado jem gdy jest b.dojrzale. :)

Hana

Dziekuje Kodar.

Szpicem pestki do dolu i ma byc cala przykryta ziemia--tak?

Miejsce gdzie stoi doniczka ma byc sloneczne, czy lepiej w cieniu?

elmo

Cytat: maf w 2007-09-20, 00:32:14
...to sie spreze... te materialy/badania/ mam gdzies na dysku.

Maf. To ja Ci napisałam jakie mam BMI,a Ty miałeś przesłać materiały i....NIC  :P milczysz ....
pozdr.

adampio

no coz, polek czas rozmiw..... pestki.... ale tak prawde mowiac jakia wartosc mialoby zycie bez tych rozmow!!! super dziewczyny!!!!