Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

apetyt na słodycze

Zaczęty przez betan, 2007-12-07, 11:51:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Diogenes z Synopy

te 30 g dodatkowo 3 razy w miesiącu nie zrobi większej szkody ( pod warunkiem stosowanie się do zasad ŻO ). Widocznie twój organizm tego potrzebuje. Przeczytaj jeszcze raz co Doktor pisał o węglowodanach.  Na pewno znajdziesz odpowiedź .  ;-)

Gavroche

Ale ja nie rozumiem chyba czegoś... :?
Skoro wiem, że mi się zbliża miesiączka, to wiem, że będzie grana czekolada, tak?
No to wtedy obcinam inne węgle i czerpię całość z czekolady, nie ma żadnego "nadmiaru 30g" i gitara. :D
Czy jednak nie rozumiem?
Bo pewnie jest tak, że jemy normalnie "zdrowiuśkie" węgle w stosownej ilości, bo "jesteśmy optymalni i cukru nie jemy" i jakże twardzi, bo jakiejś czekoladzie się nie damy, ale przychodzi wieczór i całą optymalność szlag trafia i mamy "30g nadmiaru". ;)
I wyrzuty sumienia. :lol:
Faktycznie, wtedy DO szkodzi. 8)

administ

Nie rozumiesz, bo "przecież Doktor zabronił..." ;)
Albo tak się niektórym zdaje.  8)

anakin

Cytat: kasara1991 w 2015-10-05, 10:32:10
Cytat: anakin w 2015-10-04, 21:42:14
[quote author=kasara1991 link=topic=2228.msg391965#msg391965 date=1443946714

Yyyy... co prawda nie wiem z jakiego powodu przeszlas na DO, ale jesli nie bylas powaznie chora, to uwazam, ze grubo przesadzasz...

Ja osobiscie jem praktycznie same slodycze, a z warzyw jedynie papryke i pomidora. I jakos nie tyje. Wsuwam czekolady i czekoladki, lody, wafle i batony, ciasta i ciasteczka, boze, jakich to ja slodyczy nie jem... byle z umiarem.

Ale nazywasz sie optymalny/na, choc wcinasz tyle niedobrego cukru?

Eee... jak to tyle "niedobrego cukru"? (niezmiernie rzadko przekraczam 60g/D) Co to znaczy "niedobrego"? Niedobry bo co? Wszak ostatecznie i tak mamy glukoze krazaca we krwi.

I nie, nie nazywam siebie juz "optymalnym". Dzis uwazam, ze to "debilne" okreslenie. Poza tym w realu takie wyznanie odstrasza tylko panny, o czym sie przekonalem kiedys. Tak samo jak nazwisko "Kwasniewski". Obu tych slow nie wypowiadam na glos, jesli juz to uzywam jakichs bezpiecznych, neutralnych zamiennikow.

kasara1991

To co tu robisz na forum? Jeszcze te panny ci w ciasteczkach zaczna szperac.

kelin211

Nie zaslugujesz na wiedze doktora jesli sie wstydzisz Jego nazwiska. Wzbudzasz we mnie obrzydzenie

Gavroche

Akurat Anakina to bym się, pod tym względem, nie czepiał. :D
To był jeden z gorliwszych krzewicieli Słowa Doktora. 8)
Ale na szczęście zmądrzał. ;)

Diogenes z Synopy

to tak jak poprawność polityczna.  Widocznie wychodzi z założenia, że do loserów nie warto się przyznawać.  Jak judasz  ;-)  Jeszcze jest w takim wieku, że wstydu nie można schować do kieszeni.   Nonkonformistą jestem, więc mam łatwiej.

Swoją drogę, fajne te panny , powiadasz jej, że jadasz masło trochę więcej niż inni, a one od razu kosza dają ;-)   > Chyba bym był niezmiernie szczęśliwy w takiej sytuacji  ;-)   

administ

No jak?  :shock:
Rwać nieznajomą babeczkę i w pierwszych słowach zasadzić tekst:
"Fajna kicia z ciebie, a ja jestem na formule 4es..." ;)
Toż normalna dziołcha odwróci się na pięcie, bo nikt normalny na rwaniu o dietach nie rozmawia...  :lol:

Gavroche

:lol:
Polecam zainteresowanie się japońską logiką.
Omote i ura, myśli prywatne i publiczne, kwestia dopasowania się do grupy i faktyczne poglądy. :D
Japończycy zupełnie inaczej postrzegają człowieka "szczerego" i inaczej rozumieją to pojęcie.
To społeczeństwo plemienne, grupa jest zawsze ważniejsza niż jednostka, powinniśmy się od nich nauczyć kilku rzeczy. 8)

Zyon

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-06, 10:29:50
Swoją drogę, fajne te panny , powiadasz jej, że jadasz masło trochę więcej niż inni, a one od razu kosza dają ;-)   > Chyba bym był niezmiernie szczęśliwy w takiej sytuacji  ;-)   
No, bo sobie taka pomysli zaraz, co za prymityw, uzywa masla zamiast wazeliny ;D
Work Buy Consume Die

Blackend

Właśnie, dziewczynę to można zaprosić na wspólne lody, będzie dietetycznie i przyjemnie. ;)

Gavroche

Cytat: Zyon w 2015-10-06, 10:38:44
Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-10-06, 10:29:50
No, bo sobie taka pomysli zaraz, co za prymityw, uzywa masla zamiast wazeliny ;D
Aleś Ty zacofany! :shock:
Teraz używa się oleju arganowego. ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Zyon w 2015-10-06, 10:38:44
masla zamiast wazeliny ;D

nie oglądała ''Ostatnie tango w Paryżu''   ?   :shock: ;-)

Cytat: admin w 2015-10-06, 10:34:25
, a ja jestem na formule 4es..." ;)

no to WiO   !   - odrzeknie   ;-) 

administ

Cytat: Blackend w 2015-10-06, 10:40:41
Właśnie, dziewczynę to można zaprosić na wspólne lody, będzie dietetycznie i przyjemnie. ;)

:shock:
Ale na pierwszej randce wyjeżdżać z taką propozycją?  :shock:
A jak sobie gardziołek przeziębi? ;)

Blackend

Cytat: Gavroche w 2015-10-06, 10:37:06
To społeczeństwo plemienne, grupa jest zawsze ważniejsza niż jednostka, powinniśmy się od nich nauczyć kilku rzeczy. 8)

Ale ta druga Japonia w tym kraju coś nie wyszła za bardzo. ;)

Zyon

Toż normalna dziołcha odwróci się na pięcie, bo nikt normalny na rwaniu o dietach nie rozmawia...  :lol:
Teraz sie nie wyrywa na takie teksty. Teraz sie mowi "Sluchaj lalka, ja tera szamie lowcarba i mam do tego apke w moim smartfonie, a ty co szamiesz?"
Work Buy Consume Die

Blackend

Cytat: admin w 2015-10-06, 10:43:28
A jak sobie gardziołek przeziębi? ;)

To przynajmniej będzie sobie można w spokoju razem muzyki posłuchać. ;)

Blackend

Cytat: Zyon w 2015-10-06, 10:44:03
Teraz sie nie wyrywa na takie teksty. Teraz sie mowi "Sluchaj lalka, ja tera szamie lowcarba i mam do tego apke w moim smartfonie, a ty co szamiesz?"

Teraz to się w ogóle nie rozmawia, tylko się siedzi razem w knajpie przy stoliku i wysyła do siebie smsy. ;)

administ

Cytat: Zyon w 2015-10-06, 10:44:03

O!  :shock:
Widzę, żem z innej epoki! ;)  :lol: