Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

1%!

Zaczęty przez toan, 2008-03-04, 19:36:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

maf

Cytat: WojciechS w 2010-12-06, 15:52:30
Cytat: maf w 2010-12-06, 15:02:02
Ja nie daje tego 1% na zadna fundacje.

To zarządaj oryginału swojego zeszłorocznego PiT-u złożonego w US.
Może nie wiesz, komu dali za ciebie?  :lol:
Jakiego orginalu? Sadzisz ze urzedniczki w US poprawiaja mojego PIT a? Wszysko jest mozliwe, jakas fundacja daje wycieczka urzedniczce US na kajmany, zeby wpisala ten 1 % na konto fundacji?
Trudno mi w to uwierzyc, jezeli masz jakies dowody tego przekretu to trzeba zglosic do CBA.

WojciechS

A gdzieżbym zawracał głowę mafii pańswowej...  :D

maf

CBA juz wie, pisali na onecie, ze czytaja fora itp. Wiec wystarczy na jakims forum opisac jakis przypadek i "oni" wiedza.
To ja jeszcze napisze, jak CBA to czyta, ze w przychodniach rodzinnych robia przewalki. Wyciagaja kase z NFZ . I pozniej szpitale nie maja kasy na badania. Jak to sie dzieje? Proste. Dopisuja wizyty u lekarza. Tydzien temu bylem u lekarza rodzinnego i zapytalem, kiedy ostatnio bylem. Wiem, ze ostatnuio bylem w pazdzierniku, o ona mowi mi, ze bylem ostatnio na poczatku listopada. Czyli dopisali wizyte.

WojciechS

No to teraz wezmą cię za pupę, jeśli nie doniosłeś na siebie i udowodnią ci współudział...  :lol:

maf

Moge zeznawac moga sprawdzic recepty w aptece, z data itp. Szczerze mowiac to mnie troche wkurzylo, ale nie zaskoczylo. Wiem ze przewalki sa wszedzie.

maf

Bo to "dziki kraj" jest jak mowil Drzewiecki.

WojciechS

Cytat: maf w 2010-12-06, 20:22:24
Moge zeznawac moga sprawdzic recepty w aptece, z data itp.

Lewych recept na ciebie pewnie tyle już wypisali, że się pogubisz i pogrążysz biedaku w zeznaniach...  :lol:

Teresa Stachurska

Cytat: maf w 2010-12-06, 19:47:41
CBA juz wie, pisali na onecie, ze czytaja fora itp. Wiec wystarczy na jakims forum opisac jakis przypadek i "oni" wiedza.
To ja jeszcze napisze, jak CBA to czyta, ze w przychodniach rodzinnych robia przewalki. Wyciagaja kase z NFZ . I pozniej szpitale nie maja kasy na badania. Jak to sie dzieje? Proste. Dopisuja wizyty u lekarza. Tydzien temu bylem u lekarza rodzinnego i zapytalem, kiedy ostatnio bylem. Wiem, ze ostatnuio bylem w pazdzierniku, o ona mowi mi, ze bylem ostatnio na poczatku listopada. Czyli dopisali wizyte.

Przychodnie rodzinne już sprywatyzowane... Liczy im się zysk, potem długo nic.

renia

Zarobki są całkowicie niezależne od wyników leczenia, to niczego dobrego nie możemy się spodziewać.. :? W sumie - czym więcej ludzie chorują, tym zarobki lepsze..

WojciechS

Cytat: maf w 2010-12-06, 20:24:04
Bo to "dziki kraj" jest jak mowil Drzewiecki.

I dlatego warto urwać choć ten 1%, deklarując wpłatę.
Przemyśl maf sprawę i zdecyduj sam.

Daniel

Dzisiaj oddałem PIT-a i jak co roku 1% na OSBO

WojciechS

A mnie księgowa wypełniła, a ja podałem jej tylko nr KRS-u - 0000165877...  :D

Radzio

Skoro o jednym procencie mowa, to ja po trzech latach zaszalałem .,.0 na KRS 0000163347  :lol:

maf

Cytat: Daniel w 2011-04-27, 21:34:29
Dzisiaj oddałem PIT-a i jak co roku 1% na OSBO
Ja nie mialem z czego oddac 1 %. Podatek nalezny wyszedl mi 0 zl. Musialem nawet zmniejszyc odliczenie od podatku na dzieci (PIT O).
Bida w kraju.

Radzio

Bida, bida. Żeby jednak móc wypełnić w odpowiedniej rubryce właściwe cyferki 0000165877   8) musiałem "posłużyć" się moim emerytem. ;) :)

WojciechS

Emeryci płacą, ale tylko po to, aby zająć urzędników skarbowych...  :wink:

administ

http://optymalni.org.pl/index.php?dzial=category&id=56&seo=przekaz-1--podatku - ambitne plany na ten rok podjęło Stowarzyszenie, ale ich realizacja uzależniona jest wyłącznie od zasobności OSO.

renia

Ja prowadzę działalność dospodarczą i jestem na ryczałcie. Księgowa mi powiedziała, że nie mogę przy tej formie opodatkowania odprowadzać jednego procenta... :? Nie jestem pewna, czy ona ma rację...

administ

Cytat: renia w 2012-02-06, 10:32:01
czy ona ma rację...

Nie ma racji, ale zawsze się można upewnić Urzędzie Skarbowym.

Blackend

Cytat: admin w 2012-02-06, 13:20:32
ale zawsze się można upewnić Urzędzie Skarbowym.

O tak, oni sie nie mylą ;)  :lol: