Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

pytanie dla uprawiajacych sport......

Zaczęty przez adampio, 2008-03-19, 22:24:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-02-03, 12:17:00
"Jako użytkownik forum..." - córkę mam wpuścić? :shock:  To Ty sam się miotasz. ;) :D
Mów jak na spowiedzi. Skoro to ja zapraszam. ;) :D I mgłą mi prostych luster nie krzyw. :lol: :lol:

A jeżeli jednak Ty się wpraszasz- jako człowiek. Odpowiem- kocice, albo kot- jak przylezą, to śpią u mojej Żony- ze mną.
Albo ja- jak przylezę, a moja Żona śpi już z kotami, to ja śpię u swojej Żony z nimi. Troszkę lepiej? ;) :D Znaczy otwarciej? :lol:

Lepiej.
Cholera Cię wie, włóczysz się z psami nocą po lesie odludnym...
Na moją córkę zastaryś  :)
Zapraszanie zwierząt do łóżka, celem spoczynku nocnego jest stare jak świat.
Zwłaszcza kotów i małych psów, normalka dla mnie.
Tylko nie chciałbym Wam przeszkadzać, jak już się zleziecie w alkowie...

Radzio

:lol:
Nie włóczę, a jestem wleczony. :D
Nie po odludnym, bo powiatowym. :D
...  :lol:
Bo to taki atawizm. :D
Psy jednak nie są małe. :D
My prości ludzie jesteśmy, czym więc nam mógłbyś przeszkodzić...  8)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-02-03, 12:46:48

My prości ludzie jesteśmy, czym więc nam mógłbyś przeszkodzić...  8)
W czym... :D

Radzio

:D
Stanowczo jednak obstaję przy ... "czym". Bez "w".  8)
Oczywiście nie dotyczy to forumowego wcielenia. W tym przypadku "w czym" oznacza dla mnie prowokację.  :lol: ;)
Ponieważ Żona w powyższym forumowym występuje jedynie opisowo.  :D

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-02-03, 17:48:23
:D
Stanowczo jednak obstaję przy ... "czym". Bez "w".  8)
Oczywiście nie dotyczy to forumowego wcielenia. W tym przypadku "w czym" oznacza dla mnie prowokację.  :lol: ;)
Ponieważ Żona w powyższym forumowym występuje jedynie opisowo.  :D
Wycofuję się więc z poprzedniej wypowiedzi.
A czym?
Niczym.

Radzio

Zyon

Cytat: Gavroche w 2013-02-03, 12:37:09
Cytat: Radzio w 2013-02-03, 12:17:00
"Jako użytkownik forum..." - córkę mam wpuścić? :shock:  To Ty sam się miotasz. ;) :D
Mów jak na spowiedzi. Skoro to ja zapraszam. ;) :D I mgłą mi prostych luster nie krzyw. :lol: :lol:

A jeżeli jednak Ty się wpraszasz- jako człowiek. Odpowiem- kocice, albo kot- jak przylezą, to śpią u mojej Żony- ze mną.
Albo ja- jak przylezę, a moja Żona śpi już z kotami, to ja śpię u swojej Żony z nimi. Troszkę lepiej? ;) :D Znaczy otwarciej? :lol:

Lepiej.
Cholera Cię wie, włóczysz się z psami nocą po lesie odludnym...
Na moją córkę zastaryś  :)
Zapraszanie zwierząt do łóżka, celem spoczynku nocnego jest stare jak świat.
Zwłaszcza kotów i małych psów, normalka dla mnie.
Tylko nie chciałbym Wam przeszkadzać, jak już się zleziecie w alkowie...
Lepiej uwazac, piotrx czuwa. Po co potem oberwac w leb kamieniem na ulicy?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: toan w 2008-03-22, 12:15:17
Przy intensywnym wysiłku fizycznym podstawą diety powinny być: żółtka, wyciąg kolagenowy, podroby, masło, smalec, śmietana... Na "mięso" - szkoda żołądka tym bardziej, że zjadanie nadmiaru mięśni podkręca szkodliwie podstawową przenianę materii!!!(PPM). Przy faktycznym zapotrzebowaniu na białko o najwyższej wartości biologicznej około 0,7-0,8 g/kg nmc/D u zdrowego, dorosłego, 70kg mężczyzny PPM wynosi nie więcej niż 1100-1200 kcal, (dobowy bilans energetyczny około - 1800kcal), ale gdy zje się białka z mięsa, czy bobu  :( ze 120g/D - PPM rośnie gwałtownie do powyżej 1500 kcal (i więcej), i w takim przypadku na "robotę głupiego" (zamiana nadmiaru białka w LC najpierw na węglowodany i (czy) węglowodanów w dietach wysokowęglowodanowych, a jednego i drugiego w dietach mieszanych na: (pirogronian) -> acetylo-CoA -> na tłuszcz, a tłuszcz spowrotem na a-CoA -> cykl Krebsa -> łańcuch oddechowy) trzeba organizmowi dołożyć dodatkowo około 700-1000 kcal, a gdzie tu jeszcze bilans wysiłkowy? :D
Jakiś Toan napisał  :lol:

Radzio

Gavroche

Radzio

Ale jak to? :shock: Nieprawda, że biegał, czy raczej ...ten ...no... że wie. ;) :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2013-03-24, 07:11:00
Ale jak to? :shock: Nieprawda, że biegał, czy raczej ...ten ...no... że wie. ;) :lol:
Jedno i drugie było dawno.
Co było, a nie jest...
Wiosna w tym roku sprzyjająca domowym piecuchom :lol:

Radzio

Ta wiosna uczy pokory- naturalnie. :D Ale wiosny już takie są. ;)