Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rola węglowodanów w organizmie

Zaczęty przez susi33, 2008-05-01, 13:30:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Całkiem miłe te momenty, jak Ci alzheimera odejmie chwilowo. ;-)

admin

Musiałem dopisać "u szczupłych" i wytłuścić, albowiem nie dotyczy to grubasów na diecie mieszanej, co tyją po coca-cola u Mc.D, w przeciwieństwie do tych szczupłych, co im Mc.D służy... ;)
Tak na wszelki wypadek dopisałem, aby mi nikt nie mógł zarzucić, że nie mam racji, jak z tym lasem w innym wątku. 

RafałS

Cytat: admin w 2022-01-06, 10:09:31
Musiałem dopisać "u szczupłych" i wytłuścić, albowiem nie dotyczy to grubasów na diecie mieszanej, co tyją po coca-cola u Mc.D, w przeciwieństwie do tych szczupłych, co im Mc.D służy... ;)
Tak na wszelki wypadek dopisałem, aby mi nikt nie mógł zarzucić, że nie mam racji, jak z tym lasem w innym wątku. 
"Służy", ale na głowę się rzuca. Inne czynności psycho-fizo, ale tak czy siak...  8)

admin

Bardzo dobre, z tymi szklankami wody zważywszy na to, że mózg składa się głównie z oksydanu... ;)

Jarek

A przegotowana czy kranówa nie napisał :lol: No ale musi coś w tym być, bo światowej sławy...  :lol:

Patryk syn Artura

Mam pytanie. Zauważyłem u siebie ,że im mniej jest w mojej diecie warzyw i owoców tym lepiej sie czuję.
Ostatnio zauważyłem ,że taki kefir naturalny ma ok. 5 gram węglowodanów na 100 gram więc czy gdybym uzupełniał węglowodany pijąc dziennie ok litr kefiru czy będzie o dobre źródło węglowodanów?
Całkowicie odstawiając pokarm pochodzenia roślinnego?

admin

Najlepiej na sobie wypraktykować i będzie wiadomo.  8)

Jarek

W książce Doktora "DO" są podane przykłady posiłków-   gotowiec. Jeżeli się analizuje , doszukuje błędu , to jest się daleko od celu  8)

Blackend

Dobrze że pyta, bo coś się dzieje na forumie.  8)

Jarek

Blackend

No tak, ja tu miałem wjazd z pytaniem czy liczyć węglowodany w śmietanie.  :lol:
Potem doczytałem u Doktora, że jak najbardziej tak, ale jakaś tam dyskusja dalej się potoczyła...  8)

Gavroche

Cytat: Patryk syn Artura w 2023-02-06, 13:39:36
Mam pytanie. Zauważyłem u siebie ,że im mniej jest w mojej diecie warzyw i owoców tym lepiej sie czuję.
Ostatnio zauważyłem ,że taki kefir naturalny ma ok. 5 gram węglowodanów na 100 gram więc czy gdybym uzupełniał węglowodany pijąc dziennie ok litr kefiru czy będzie o dobre źródło węglowodanów?
Całkowicie odstawiając pokarm pochodzenia roślinnego?
Litr kefiru? Codziennie? Nie lepiej cukru z cukiernicy podjeść?

oldboy

Ja tam bym wybrał wertersy  :)

Gavroche

Ja sernik, ale wiadomo o co chodzi. :D