Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

dieta matki karmiącej

Zaczęty przez mr_smok, 2008-06-02, 11:17:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

agata

Cytat: admin w 2010-02-23, 19:39:13
...ale przecież to były przepiórcze!  :wink:
haha, pisałam że za dużo jem... :lol:

agata

Cytat: Krzysztof.K. w 2010-02-23, 18:09:59
Cytat: agata w 2010-02-23, 16:23:40
a może jednak ktoś pokusi się o wyliczenie?

http://www.optymalni.info/kalkulator.php?p51=240&p52=204&p195=200&p350=5&wzrost=170&step=4&submit=dalej

Tu obliczenia z jednego z kalkulatorów.
Za masę żółtka przyjąłem 17g = duże żółtka. (Sam używam jajek z ok. 14g żółtkami)
Za masę białka przyjąłem 40g
bardzo dziękuję

agata

nie, teraz na serio biorę się za dietę...Admin mi napisał, żeby korzystać z gotowych przepisów. Wybrałam omleta z bitą śmietanką.A tam stosunek B do T jest 1:5. Czy to zła potrawa dla mnie?Według wyliczeń Adampio powinnam jeść tłuszczu dużo mniej.

Krzysztof.K.

Liczą się proporcje na cały dzień.

Teraz zjesz więcej tłuszczu, to później masz miejsce na węgle i białko.

agata

Cytat: Krzysztof.K. w 2010-02-24, 11:51:03
Liczą się proporcje na cały dzień.

Teraz zjesz więcej tłuszczu, to później masz miejsce na węgle i białko.
dzięki kolego.

admin

Cytat: agata w 2010-02-24, 10:47:08
nie, teraz na serio biorę się za dietę...Admin mi napisał, żeby korzystać z gotowych przepisów. Wybrałam omleta z bitą śmietanką.A tam stosunek B do T jest 1:5. Czy to zła potrawa dla mnie?Według wyliczeń Adampio powinnam jeść tłuszczu dużo mniej.

Gdybym był na twoim miejscu i w twojej sytuacji, to pomyślałbym sobie dla przykładu tak: skoro w oryginalnym przepisie na gram białka przypada 5 gram tłuszczu, to co się stanie (jak zmieni się proporcja), gdy zastosuję np: połowę zalecanej ilości bitej śmietany? Albo, jeśli mam chęć na jedzenie, ale... itd, itd i do skutku, czego życzę.  :D

PS
Wszystko, co trzeba do osiągnięcia zdrowia jest podane na www.dr-kwasniewski.pl i tym Forum. Powodzenia!

agata

Cytat: admin w 2010-02-24, 18:52:49
Cytat: agata w 2010-02-24, 10:47:08

Gdybym był na twoim miejscu i w twojej sytuacji, to pomyślałbym sobie dla przykładu tak: skoro w oryginalnym przepisie na gram białka przypada 5 gram tłuszczu, to co się stanie (jak zmieni się proporcja), gdy zastosuję np: połowę zalecanej ilości bitej śmietany? Albo, jeśli mam chęć na jedzenie, ale... itd, itd i do skutku, czego życzę.  :D

PS
Wszystko, co trzeba do osiągnięcia zdrowia jest podane na www.dr-kwasniewski.pl i tym Forum. Powodzenia!
dziękuję. czytam i posty na forum i po raz któryśtam książki.Może kiedyś będę taka jak Wy.I nie będzie mnie nic bolało. I nie będę się martwić , że coś źle zjadłam....

admin

A czy w twojej okolicy nie ma Klubu Optymalnych? Tam uzyskałabyś najłatwiej pomoc, nabrała praktyki...
Listę znajdziesz tu: http://optymalni.org.pl/geo/index.php

agata

Cytat: admin w 2010-02-24, 19:33:29
A czy w twojej okolicy nie ma Klubu Optymalnych? Tam uzyskałabyś najłatwiej pomoc, nabrała praktyki...
Listę znajdziesz tu: http://optymalni.org.pl/geo/index.php
niestety nie ma w pobliżu żadnego klubu.Jestem z Rawy Mazowieckiej.
Ale już jest nieźle, bo nie mam tych okropnych wzdęć...A będzie lepiej(chyba?)...

agata

witam wszystkich  :o :o
co zrobić kiedy zjadłam za dużo białka? :?
czy da się to naprawić, zrównoważyć?
powinnam zjeść 50;130;30-40
a zjadłam 64;126;8...

adampio

Zjesc mniej weglowodanow. Nadmiar bialka zostanie, co prawda niepotrzebnie, przerobione na weglowodany. :D

renia

Cytat: agata w 2010-03-03, 14:01:04
witam wszystkich  :o :o
co zrobić kiedy zjadłam za dużo białka? :?
czy da się to naprawić, zrównoważyć?
powinnam zjeść 50;130;30-40
a zjadłam 64;126;8...

Można zjadać jednego dnia więcej, a drugiego dnia mniej. Wartości te są tylko takie orientacyjne, kiedy jeszcze podpowiedź organizmu nie jest dobrze dostosowana do nowego sposobu żywienia.

agata

agata

Radzio

Jakim sposobem ten wątek wystygł? Kto wie. :D

Zwłaszcza, że wiosna jest cacy na takie tematy, ;) jak się dobrze wyceluje ;) ;) i ... trafi. :lol: ;) ;) ;)

Cytat: admin/Szefu w 2010-02-21, 21:52:00
Marzec to bardzo doby, naturalny miesiąc do rodzenia dzieci.

zofijeczka

Gavroche

Cytat: zofijeczka w 2014-03-24, 16:43:22
To się postaraj!  :lol:
Dasz radę, bo najlepsze dzieci to zimowe so.

Radzio

5 tygodni to się rzodkiewki pasą.
Blackend nie ma na kogo głosować... .
Cywilizacja, ... wiadomo- krucha.
A ja przecież mam inną misję. :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-03-24, 17:32:09
5 tygodni to się rzodkiewki pasą.
Blackend nie ma na kogo głosować... .
Cywilizacja, ... wiadomo- krucha.
A ja przecież mam inną misję. :lol:
W szaszki już nie pykasz?