Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

ZIOŁA

Zaczęty przez lekarka, 2008-07-04, 08:57:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

:lol: :lol: :lol:
Radziu, Tobie tylko ta "kasa" w głowie?
Zagrajże w jaką grę liczbową, tylko poczekaj na kumukumu...  :lol: :lol: :lol:

Radzio

O! Widzisz, zaś robisz ze mnie co zechcesz. :lol: :lol: :lol: :wink:

administ

:lol:
Będziesz grał?  :shock: ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2015-04-16, 10:57:18
:D
Pomiń "Przyjaciela mojego" w swych rozważaniach, a wszystko będzie ... olrajt. ;)
Posiłkuj się takimi zwrotami jak: "Doktor", "Prorok" i co tylko chcesz, ponieważ dla mnie to nie jest "wsio ryba" i dlatego "źle" rozumem, Ciebie. :D :lol:
Zgadzam się z Tobą w kwestii sprawdzonych w boju leków, ponieważ te stale będą przydatne, gdy myślą przewodnią będzie kasa, nawet dobra kasa. :)
No to mamy jasność. :D

Radzio

Cytat: admin w 2015-04-16, 11:11:33
:lol:
Będziesz grał?  :shock: ;)

Tylko zarobkowo. :lol: :lol: :lol:

Dot. również powyższego postu, za co bardzo dziękuję. :D

administ

U mnie on jest poniższy, bo tak sobie ustawiłem.  8)

Radzio

Naturalnie. :lol: :lol: :lol: Szefu mój!!! :wink:

administ

I omijaj śmierdzące źródełka, bo jeszcze się strujesz na amen!  8)

Radzio

Przepraszam, wobec tego. :lol: :lol: :lol:
Ale memłając berecik, kiepsko mi pisanie idzie. :lol: :lol: :lol: Szefu mój. :D :wink:

Gavroche

administ

Słyszę, że las jest strasznie groźny dla zdrowia!  :shock: ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-06-22, 13:20:42
No nie wiem... :?
http://m.youtube.com/watch?v=olXimi2b-YQ

następny odcinek będzie ciekawy  , jak pozyskać w lesie morfinę  ;-)

trochę dziwnie mi się będzie nosić chleb w lesie ( do pajęczyny ) ,  nawet już nie wiem jaki jest na topie .

Gavroche

Podobno pumpernikiel. ;)

administ

Pumpernikiel jest super, bo to pełnoziarnista ospa na melasie!  :D
Do tego liść sałaty i pół pomidorka i na dzień starczy... ;)

Diogenes z Synopy

Cytat: Gavroche w 2015-04-15, 16:53:58
Jestem za. 8)
Jest tyle prostych leków, niekoniecznie naturalnych, ale sprzeciw świata medycznego jest ogromny, za to poleca się ostro pimpowane, kosztowne lub bardzo szkodliwe nowinki.
Wiadomo, kaska.

CytatBachański "dostał zakaz leczenia medyczną marihuaną". Na łamach gazety lekarz zapewnił, że złożył część wyników badań i dopiero niedawno dostał polecenie, by je uzupełnić. Lekarz mówi, że chciał zrobić badania na 75 osobach, ale dyrekcja zaproponowała o wiele mniejszą grupę, co jego zdaniem miałoby marginalne znaczenie naukowe. "GW" podała, że dyrekcja szpitala zaproponowała pacjentom, by wzięli udział w rozpoczętym już eksperymencie.

http://stooq.pl/n/?f=980983&c=2&p=4+22

renia

Wolą metody sprawdzone, o których wiadomo, że nie pomagają... :?

Zyon

Tu chodzi tylko o kase, refundacje i takie tam. Jeszcze nie daj boze wyleczy permanentnie blantem za 20 zl i co bedzie, trzeba bedzie zwolnic pare biurw, a kto bedzie siedzial, pil kawe i pierdzial w stolek?

@ choc szczerze mowiac przynoszenie ugli w cierpieniu za pomoca opioidow leczeniem bym nie nazwal. Tak jak morfina nie leczy.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Morfina to właśnie opioid, i leczy przewlekły ból, który już na nic nie reaguje.
Bo jak wyleczysz ostatnie stadium raka, albo takie powypadkowe uszkodzenie rdzenia, że wyjesz z bólu?
Uśmierzyć, pozwalając zachować resztki człowieczeństwa, bo uśpić nie wolno.  8)

A cannabinoidy, których jest w olejku jeszcze dwa czy trzy, prócz najbardziej znanego THC, nie są do leczenia bólu, choć sobie z tym radzą, ale głównie do różnych neurodegradacji, w tym onkologicznych.
W The Lancet jest opisany przypadek chłopca, któremu czarnorynkowy olejek zmniejszył ilość ataków epilepsji z kilkudziesięciu na dobę, do kilku miesięcznie, a lekarze rozkładali ręce.
K..., zębami bym wyciskał ten olej, jakby taka sytuacja była. :)

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-07-27, 19:31:32
Morfina to właśnie opioid, i leczy przewlekły ból, który już na nic nie reaguje.
Bo jak wyleczysz
Wiesz, zalezy jak kto pojmuje samo znaczenie czasownika "leczyc". Leczenie informuje o tym, ze proces wlasnie trwa, jest w toku a jego efektem, forma dokonana bedzie "wyleczenie"
Pojmowanie slowa "leczyc" jako "umozliwiajacy funkcjonowanie bez bolu" raczej mija sie z jego znaczeniem tak jak in vitro nazywa sie leczeniem bezplodnosci. Czy kobieta, ktora urodzi dzieci z in vitro jest juz wyleczona i moze rodzic?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Jasne, możemy się spierać o terminologię.
Ale czy tłustą dietą zmniejszysz sobie ilość ataków padaczkowych, czy olejem z trawki, to to samo.
Choć w pierwszym przypadku przyklaśniesz, tak! wyleczony, a w drugim raczej nie...
A prawda jest taka, że po odstawieniu diety choroba powraca, więc jakie to wyleczenie? :D

Stany terminalne z natury są nieuleczalne, więc można tylko łagodzić nieprzyjemne skutki, nim natura zrobi resztę...
Więc dla mnie leczenie bólu paskudną heroiną (u nas nie, ale w Anglii leczą nią ból, jest skuteczniejsza) jest u umierającego jak najbardziej leczeniem, bo nic więcej się nie da zrobić, prócz umilenia końcówki.