Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Słoninka...

Zaczęty przez MONIKAW, 2008-09-25, 11:43:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Nakazy dietetyczne mają nie gorsze jak tu we wczesnym średniowieczu. ;)

Jarek

Cytat: Blackend w 2016-03-02, 21:04:45
Nakazy dietetyczne mają nie gorsze jak tu we wczesnym średniowieczu. ;)
Na samym cukrze dlatego takie wychudzone te szkapy arabskie  :lol:

Blackend

:lol:
Ale już się cieszą, że nadarzyła się okazja zatrudnić polskich dyrektorów w Emiratach, to im się Araby polepszą i kupców na całym świecie znajdą.  :D

administ

I bardzo dobrze, bo w Polsce nie powinno się hodować jakichś islamskich bydlątek. ;)

Blackend

Właśnie, po co Dobrej Zmianie dewizy, sama świadomość społeczna wystarcza. ;)

administ

Na konia 500+ też planują? :roll: ;)

Blackend

Kto wie co tam się roi w tej kartoflanej głowie. ;)  :lol:

Anulka177

Już nic nie rozumiem, kupiłam dziś pachwinę i była chudsza od boczku  :shock: Z tym, że połowę tańsza, więc wybrałam właśnie ją i po zmieszaniu ze słoninką, cebulą, czosnkiem i ziołami powstała super przekąska czyli tzw dżem ze świni  :mrgreen:

Gavroche

Diogenes z Synopy

tez się zastawiałem kiedyś, co tam stoi w lodówce podobne do dżemu  :roll:  ;-)

Gavroche

renia

No i słoninka czeka w lodowce na pokrojenie i przetopienie.  :D
Pewnie się doczeka... :lol: ;-)

Jarek

Gruba? Udało mi sie kupic trzy centymetrowa , w porywach do czterech... :lol:
Takie ptasie mleczko kroic w kostke sam przyjemnosc :lol:

renia

Na pewno ma 3 cm i jest jej kilka kilogramów. Kupiona na zamówienie i trzeba było 4 dni czekać... :? :lol:

Jarek

Ja też zamawiam Tutaj jeszcze są świniobicia, u rzeźnika robi się  zapisy  :lol:

admin

A to dopiero "niezdrowy, nasycony tłuszcz zwierzęcy"! Zawiera  aż 27- 32% kwasów tłuszczowych nasyconych - zależnie od diety tucznika, a reszta to nienasycone, aby niedomówień nie było!  :lol:
Do tego aż 100mg cholesterolu... :shock:
Fuj, może zemdlić, a nawet do wymiotów doprowadzić, a jak się przyjmie, to kupa mydlana pewna, jeśli się nią przeżre z nieuwagi... ;)
Cztery ketokrzyże w moczu pewne.  :(

Jarek

A choliny ile? Tego nieszczęścia ludzkiego...

admin

Nieważne, ponieważ cholina w słoninie nie jest wliczana do minerałów i witamin, a do "toksyn", bo "naukowo" "w słoninie są tylko "niezdrowy, nasycony tłuszcz zwierzęcy", "zły cholesterol" i "toksyny""! Dlatego słonina powinna być do spożycia zakazana. 8) ;)

Jarek

Tak jest... O kneblach, i szczepieniach nie powinni zapomnieć, oraz misce ryżu  z robalami,  a w święta przeróżne  zestawy robaczane, żeby w misce nudno nie było dzikie oczy potrzebują kontrastu wściekłości...

renia

Jak wszyscy będą chcieli jeść słoninę, to słoni zabraknie... 8) :lol:
A tak na serio, to dzisiaj się zdziwiłam, że kostka smalcu 200g kosztuje 4,50... :shock: Jak będzie po 8 zł, to zaczną masowo kupować, docenią go... 8) Tak samo z wątróbką, jakby podrożała na 40 zł/kg, to by była znowu daniem ekskluzywnym, bardziej niż owoce morza, a nawet bardziej niż świerszcze...  8) ;-)