Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Książki, które wywarły największy wpływ na Twoje życie

Zaczęty przez mateoosh12, 2008-09-26, 21:21:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

A w ogóle to doktor Kwaśniewski już 40 lat temu postawił na nogach tę chorą medycynę i wyjaśnił wszystko! 8)
Nic nie trzeba czytać, wystarczą książki Doktora, wszystko zostało powiedziane w temacie!
Tylko czytać to trza umić  :lol:

Mam nadzieję, że Admin mnie teraz polubi, bo czuję, że tylko on mnie rozumie i puszczam oczko do Admina  :D

Zyon

Twoja nienawisc mnie przeraza, te tony hejtu, ktore kierujesz we mnie....dzisiaj widzialem 2 posty z twoim hejtem do mnie i jeden z wyjatkowo nienawistnym hejtem.  :?

A w ogole to mam wrazenie, ze nie czytam zbyt dobrze tej ksiazki, ze ja zbyt szybko pochlaniam, przez co uciekaja mi szczegoly... :shock:

Ja tez puszczam oczko do Admina i mam nadzieje, ze to mnie Admin polubi  :D
Work Buy Consume Die

Gavroche

Nie wiedziałem czy tu, czy w filmach :D
Co z ekranizacją "Thorgala"?
Można by się zachwycić lub mocno rozczarować, tak czy siak, fajnie by było...
http://opium.org.pl/2010/01/13/thorgal-na-ekranach-kin/
Może bardziej serial?

Zyon

Dobrze chociaz czytasz? Czy tak byle jak, ze nic nie rozumiesz i zaraz zapominasz? :roll:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-06-11, 13:59:25
Dobrze chociaz czytasz? Czy tak byle jak, ze nic nie rozumiesz i zaraz zapominasz? :roll:
A nie wiem, bo sporo czytam i mi się wszystko kićka... :lol:

Zyon

To jak mi, jak koncze czytac ksiazke to sprawdzam jaki ma tytul, bo nie wiem o czym czytam...  :?

@ale niebieskie ptaki prl jak wyszlo to wrzucilem do koszyka i cierpliwie tam czeka.....nie nadazam z przerobem, cwiczenia, ksiazki, inne hobby, ludzie renesansu to maja przechlapane   :lol: zamiast upraszczac sobie zycie i lubisiowac filmy na YT to czlowiek sam sobie utrudnia wszystko  :?

:lol:
Work Buy Consume Die

Zyon

A wiec jeszcze gwoli kronikarskiego obowiazku dodamn, ze jakis czas temu skoinczylem te ksiazke chemika Raymonda Francisa. Ogolnie to z racji tego, ze bardzo mnie zainteresowal fragment o genetyce, do ktorego link wrzucalem i to on mnie sklonil do jej przeczytania to jednak pozostalo mi uczucie niedosytu. Autor generalnie uznaje jedna chorobe wszystkiego - niewydolnosc komorkowa a z ten stan maja odpowiadac niedobory (witaminy, mikroelementy, enzymy etc) i toksyny, a calosc dzieli na 6 drogi, w ktorych wszystko rozpatruje (fizycznosci, umyslu, genetyki, medycyny etc) to jednak w wiekszosci pisze to co wszem i wobec wiadomo z tym, ze (prawdopodobnie z racji zawodu)  podaje mnostwo roznych ciekawych badan i cytatow z roznych ksiazek. Ogolnie liczylem na bardziej biochemiczno-molekularne podjescie ale pewnie to z plusem do poczytnosci sie odbylo.
Glowni winowajcy to oczywiscie 3xbiale (maka, cukier,mleczne) + oleje. I zanieczyszczenia etc. Ciekawe jest to co pisze o genetyce, w koncu jak na razie mamy 85% "smieciowego DNA", ktore jest smieciowe z racji tego, ze wspolczesna genetyka nie ma pojecia "do czego" ono jest wiec smialo to nazwala smieciowym zamiast sie przyznac, ze "nie wiemy na razie do czego potrzebne'

Tutaj fragmenty: http://www.glosnyszept.cba.pl/showthread.php?tid=395

Teraz mam na warsztacie ksiazke, ktora zainspirowala Scotta Sonnona do stworzenia jego znanego systemu  treningowego Tac-Fit
Tu video z jego udzialem prezentujace fragment systemu http://www.youtube.com/watch?v=sGUO4lTjmns

Ksiazka pieronsko trudna do wyrwania, bo na allegro ma jakies chore ceny od setki w gore ale dorwalem cyfrowa postac. Pogranicze historii, psychologii, socjologii i tym podobnych klimatow, na razie swietne  8)

Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-06-16, 14:03:08
A wiec jeszcze gwoli kronikarskiego obowiazku dodamn, ze jakis czas temu skoinczylem te ksiazke chemika Raymonda Francisa. Ogolnie to z racji tego, ze bardzo mnie zainteresowal fragment o genetyce, do ktorego link wrzucalem i to on mnie sklonil do jej przeczytania to jednak pozostalo mi uczucie niedosytu. Autor generalnie uznaje jedna chorobe wszystkiego - niewydolnosc komorkowa a z ten stan maja odpowiadac niedobory (witaminy, mikroelementy, enzymy etc) i toksyny, a calosc dzieli na 6 drogi, w ktorych wszystko rozpatruje (fizycznosci, umyslu, genetyki, medycyny etc) to jednak w wiekszosci pisze to co wszem i wobec wiadomo z tym, ze (prawdopodobnie z racji zawodu)  podaje mnostwo roznych ciekawych badan i cytatow z roznych ksiazek. Ogolnie liczylem na bardziej biochemiczno-molekularne podjescie ale pewnie to z plusem do poczytnosci sie odbylo.
Glowni winowajcy to oczywiscie 3xbiale (maka, cukier,mleczne) + oleje. I zanieczyszczenia etc. Ciekawe jest to co pisze o genetyce, w koncu jak na razie mamy 85% "smieciowego DNA", ktore jest smieciowe z racji tego, ze wspolczesna genetyka nie ma pojecia "do czego" ono jest wiec smialo to nazwala smieciowym zamiast sie przyznac, ze "nie wiemy na razie do czego potrzebne'

Teraz mam na warsztacie ksiazke, ktora zainspirowala Scotta Sonnona do stworzenia jego znanego systemu  treningowego Tac-Fit
Tu video z jego udzialem prezentujace fragment systemu http://www.youtube.com/watch?v=sGUO4lTjmns

Ksiazka pieronsko trudna do wyrwania, bo na allegro ma jakies chore ceny od setki w gore ale dorwalem cyfrowa postac. Pogranicze historii, psychologii, socjologii i tym podobnych klimatow, na razie swietne  8)

Tacfit ciekawe podejście, co to za książka?

Gavroche

Znalazłem w sklepie, pracownica zostawiła:
http://www.gandalf.com.pl/b/wyloguj-sie-do-zycia/
Przekartkowałem, ale nie wiem...
Warto?  :?

RafałS

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-06-16, 14:11:33
Cytat: Zyon w 2014-06-16, 14:03:08

Tacfit ciekawe podejście, co to za książka?
Mihaly Csikszentmihalyi "Flow", po naszemu "Przeplyw". Sonnon zrobil jakis system Intu-Flow chyba, na podstawie TacFit czy odwrotnie, jakos tak.
Work Buy Consume Die

Zyon

Cytat: Gavroche w 2014-06-17, 12:17:17
Teoretycznie moze byc ciekawa, ale ja nauczylem sie wylogowac bez tej ksiazki. Pewnie tania prakseologia.
Jezeli nie jestes uzalezniony to po co?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-06-17, 15:06:52
Cytat: Gavroche w 2014-06-17, 12:17:17
Teoretycznie moze byc ciekawa, ale ja nauczylem sie wylogowac bez tej ksiazki. Pewnie tania prakseologia.
Jezeli nie jestes uzalezniony to po co?
No właśnie nie mam pewności, może się dowiem? :D

Zyon

No jak nie masz pewnosci to rzeczywisicie sie lepiej upewnij :roll: Ale lepiej przeczytaj Jak Nie Chorowac? i wiecej ksiazek nie potrzeba :D
Work Buy Consume Die

Zyon

A jeszcze wracajac do tamtej poprzedniej ksiazki, to autor wypowiedzial sie negatywnie o braniu tzw "pozytwnych" hormonow  np melatoniny czy DHEA. Mam taka serie z wydawnictwa Amber o hormonach gdzie autorzy, badz co badz uznani autorzy z dziedzin biochemiii etc (zreszta pisalem tutaj o tych ksiazkach) wrecz zalecaja melatonine i DHEA, wyciagajac wnioski z badan na myszach i szczurach. To w sumie pierwszy krytyczny glos na temat tych hormonow. Oczywiscie wymienia tam badania i tzw "skutki uboczne" stosowania ich.
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-06-17, 15:37:23
A jeszcze wracajac do tamtej poprzedniej ksiazki, to autor wypowiedzial sie negatywnie o braniu tzw "pozytwnych" hormonow  np melatoniny czy DHEA. Mam taka serie z wydawnictwa Amber o hormonach gdzie autorzy, badz co badz uznani autorzy z dziedzin biochemiii etc (zreszta pisalem tutaj o tych ksiazkach) wrecz zalecaja melatonine i DHEA, wyciagajac wnioski z badan na myszach i szczurach. To w sumie pierwszy krytyczny glos na temat tych hormonow. Oczywiscie wymienia tam badania i tzw "skutki uboczne" stosowania ich.
Z drugiej strony są kobiety na antykoncepcji doustnej czy mężczyźni ma HZT i cieszą się większym komfortem życia i dłużej niż rówieśnicy... :?

Zyon

Work Buy Consume Die

Radzio

Wiele zależy od punktu odniesienia. Cieszyć się można dosłownie byle czym ... .

Dot. uciech. :D

Dobre, bo prawdopodobnie własne.

Dot. samodzielnych wniosków. :D