Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Jaki jest mechanizm tycia na diecie optymalnej?

Zaczęty przez viola44, 2009-02-03, 22:12:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-05-13, 12:40:53
Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 12:39:02
Cytat: chill w 2013-05-13, 12:23:17
Ciekawe rzeczy w tej "Jak nie chorować " JK

Spalanie glukozy w cyklu heksozowym i pentozowym zostawiam sobie dziś na deser , bo ostatniuo kupa innej roboty , i nie ma czasu na poważniejsze "douczanie" .. :)

Ale JK pisze o pasterzach , którzy wtrąbiali sporo fatu , ale też o agresywnych  łowcach którzy zasuwali chude mięcho w dużych ilościach ..... No i niewolnicy na zbożach ..

Teraz interesuje mnie , czy da się być jednocześnie takim kapłańskim mózgiem o ciele łowcy . Czy jedno wyklucza drugie ... ?

Raczej wyklucza :lol:
Mnie się zdaje, że relatywnie wysokie spożycie mięsa pomaga w sportach siłowych wydobyć tę agresję do zmagań z ciężarem czy mordęgą kulturystów szlifujących formę...

Gavro, a to nie cebulak dopuszczal tworzenie postaci wieloprofesyjnych w stylu rolnik-łowca z tego co kojarze?  :lol:

Tak, tak, ale oni wymarli bezpotomnie, zaorał, zasiał i poszedł w las :lol: :lol:
Może Admin podpowie.

chill

Cytat: GavrocheMnie się zdaje, że relatywnie wysokie spożycie mięsa pomaga w sportach siłowych wydobyć tę agresję do zmagań z ciężarem czy mordęgą kulturystów szlifujących formę...

To można powiedzieć że Ty właśnie jesteś taki po połowie w sumie , bo i silny i pod kopułą nie mało masz :)

Cytat: ZyonGavro, a to nie cebulak dopuszczal tworzenie postaci wieloprofesyjnych w stylu rolnik-łowca z tego co kojarze? 

O rany :)

W sumie ten najbardziej kminiący pasterz , nie mógł być inwalidą fizycznym , po prostu tyle że nie należał do najsilniejszych , ale mózgiem zamiatał , takich .... na śniadanie

chill

I teraz się prosi wręcz żeby zostać przy bieganiu i siłowych rekreacyjnie , a zadbać o paliwko dla mózgu ... No chyba że ktoś ma cel zarabiać startując w KSW co najmniej  :lol:

Gavroche

Cytat: chill w 2013-05-13, 12:53:23
I teraz się prosi wręcz żeby zostać przy bieganiu i siłowych rekreacyjnie , a zadbać o paliwko dla mózgu ... No chyba że ktoś ma cel zarabiać startując w KSW co najmniej  :lol:
Wszystko pięknie, tylko co, wyrzec się tego co się kocha i umrzeć pięknym i mądrym?
Thanks.

Zyon

Niezle usprawiedliwienie dla alkoholikow i palaczy  :lol:
Work Buy Consume Die

chill

Gavroche

Cytat: chill w 2013-05-13, 12:51:15
Cytat: GavrocheMnie się zdaje, że relatywnie wysokie spożycie mięsa pomaga w sportach siłowych wydobyć tę agresję do zmagań z ciężarem czy mordęgą kulturystów szlifujących formę...
To można powiedzieć że Ty właśnie jesteś taki po połowie w sumie , bo i silny i pod kopułą nie mało masz :)
W porównaniu z przeciętnym panem spod budki z piwem?
Dzięki :lol:

Gavroche

Cytat: Zyon w 2013-05-13, 12:57:33
Wybór jest :D

administ

O ciało trzeba dbać, aby nie zawiodło rozumu.
Aktywność fizyczna sprzyja pracy umysłowej, co nawet amerykańscy naukowcy udowodnili wielokrotnie w badaniach naukowych. ;)

chill

Cytat: GavrocheW porównaniu z przeciętnym panem spod budki z piwem?
Dzięki Laughing

Nie no , to juz za duży kontrast. Można by takiego abstynenta nie koniecznie zdrowo jedzącego i będącego aktywnie.

Ale w porównaniu do wielu lowcarbowców , czy optymalnych ....  

chill

Dobra pomęcze dalej  :lol:
Biorąc pod uwagę osobnika @Gavro :) , chop silny jak tur , tam te 200 kg bodajże siada czy więcej , już nie nadążam , przy niskim bf , nie mówcie że 13 % to dużo , patologicznej czynności umysłu raczej nie ma , świetnie daje rade sobie w życiu ( dobrze prosperujący biznes ;) ) . Z tego co czytam po postach , to agresywny nie jest za bardzo , a jak jest to potrafi to dobrze zutylizować :) - głupstw nie robi .

Nie mów Gavro że nie dałbyś rady jako łowca , warunki masz . Do tego myślenie wcale nie tępe i nie destrukcyjne...

2 w 1 ?

Można ? Można ....

Zyon

O co ogolnie chodzi z tym lowca, luk i kolczan trzeba miec  czy co?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: chill w 2013-05-13, 13:25:07
Dobra pomęcze dalej  :lol:
Biorąc pod uwagę osobnika @Gavro :) , chop silny jak tur , tam te 200 kg bodajże siada czy więcej , już nie nadążam , przy niskim bf , nie mówcie że 13 % to dużo , patologicznej czynności umysłu raczej nie ma , świetnie daje rade sobie w życiu ( dobrze prosperujący biznes ;) ) . Z tego co czytam po postach , to agresywny nie jest za bardzo , a jak jest to potrafi to dobrze zutylizować :) - głupstw nie robi .

Nie mów Gavro że nie dałbyś rady jako łowca , warunki masz . Do tego myślenie wcale nie tępe i nie destrukcyjne...

2 w 1 ?

Można ? Można ....
Jako łowca polujący z zasadzki, jak np. pająk to tak :lol:
Małą łanię też przeniosę na 10 km, ale biegać za nią nie będę :D
Poza tym łowca to umiejętności, ostre zmysły, refleks, przewidywanie, wyobraźnia, wykorzystanie energii itd.
Aborygeński małolat by mnie zawstydził na bank!

Dario Ronin

Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 09:01:17
Cytat: Dario Ronin w 2013-05-13, 08:58:19
Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 08:50:08
Cytat: Dario Ronin w 2013-05-13, 08:04:48
Widzę, że nie pojąłeś przesłania . :D
Nie o mezenchymę chodzi , tylko o arogancką pewność siebie .
Cenię Twoją wiedzę biochemiczną , ale ... czy jest kompletna ?
A wkoło same niedouczone "ćwoki" bez matury

:shock:

Czyli twierdzenie, że coś, czego nie ma istnieje, jest objawem pokory, tym samym jest zacne i chwalebne? toż to przecież Wiara jest ;)
Dar
Raczej głupota.
A wiara to to czego nie widać, a nie nie istnieje :D
przecież przymrużyłem oczko :D

A skąd wiemy , że nie istnieje ?

Twierdzenie , że coś o czym myślimy , że nie ma może istnieć  jest zacne
inaczej mówiąc - nie wiem wszystkiego , nie jestem najmądrzejszy - znaczy są mądrzejsi ...
- to jest skromność
pokorą będzie spokojne przyjmowanie "skarcenia" , bez unoszenia się pychą (znaczy się głupotą ) i sugerowania interlokutorowi (hi hi) , że gdyby miał maturę to ...

pytanie było o miejsce odkładania toksyn , więc podrzuciłem temat "płynu międzykomórkowego" - jak zwał tak zwał - no chyba że nie istnieje , znaczy go nie ma ... biochemikiem nie jestem , nie wiem wszystkiego  :(

Dar

Sandman80

Łowca/wojownik to mi się kojarzy z osobnikiem który ma taka czynność umysłu która pozwalał mu na walkę w imię  np. jakiś idei itp a dopiero potem ze sprawnością i wytrzymałością fizyczna :)

Gavroche

Cytat: Sandman80 w 2013-05-13, 13:49:17
Łowca/wojownik to mi się kojarzy z osobnikiem który ma taka czynność umysłu która pozwalał mu na walkę w imię  np. jakiś idei itp a dopiero potem ze sprawnością i wytrzymałością fizyczna :)
Łowca to łowca, drapieżnik, tropiciel, nieskończenie cierpliwy i znający obyczaje zdobyczy.
Wojownik to żołnierz, posłuszna maszyna do obrony i zadawania śmierci.

Gavroche

Cytat: Dario Ronin w 2013-05-13, 13:46:18
Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 09:01:17
Cytat: Dario Ronin w 2013-05-13, 08:58:19
Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 08:50:08
Cytat: Dario Ronin w 2013-05-13, 08:04:48
Widzę, że nie pojąłeś przesłania . :D
Nie o mezenchymę chodzi , tylko o arogancką pewność siebie .
Cenię Twoją wiedzę biochemiczną , ale ... czy jest kompletna ?
A wkoło same niedouczone "ćwoki" bez matury

:shock:

Czyli twierdzenie, że coś, czego nie ma istnieje, jest objawem pokory, tym samym jest zacne i chwalebne? toż to przecież Wiara jest ;)
Dar
Raczej głupota.
A wiara to to czego nie widać, a nie nie istnieje :D
przecież przymrużyłem oczko :D

A skąd wiemy , że nie istnieje ?

Twierdzenie , że coś o czym myślimy , że nie ma może istnieć  jest zacne
inaczej mówiąc - nie wiem wszystkiego , nie jestem najmądrzejszy - znaczy są mądrzejsi ...
- to jest skromność
pokorą będzie spokojne przyjmowanie "skarcenia" , bez unoszenia się pychą (znaczy się głupotą ) i sugerowania interlokutorowi (hi hi) , że gdyby miał maturę to ...

pytanie było o miejsce odkładania toksyn , więc podrzuciłem temat "płynu międzykomórkowego" - jak zwał tak zwał - no chyba że nie istnieje , znaczy go nie ma ... biochemikiem nie jestem , nie wiem wszystkiego  :(

Dar

Jest, tyle, że to nie mezenchyma, chyba, że u gąbek :lol:

Zyon

Co do skromnosci
CytatJeszcze trudniej jest wytłumaczyć przeciętnemu człowiekowi, że skromność wcale nie jest przejawem klasy, kultury czy przyzwoitości. Owszem, bywa nią, ale częściej skromność jest domeną nieudaczników
http://www.kominek.in/2012/03/nie-ufam-skromnym/
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: chill w 2013-05-13, 12:23:17

Teraz interesuje mnie , czy da się być jednocześnie takim kapłańskim mózgiem o ciele łowcy . Czy jedno wyklucza drugie ... ?

:lol: :lol: :lol: nie za dużo to dla jednego... :roll: :lol:

renia

Cytat: Gavroche w 2013-05-13, 12:55:55

Wszystko pięknie, tylko co, wyrzec się tego co się kocha i umrzeć pięknym i mądrym?
Thanks.

Cytat: Zyon w 2013-05-13, 12:57:33

:lol: :lol: :lol: