Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Ketony, badanie, ich poziomu, zapobieganie.

Zaczęty przez susi33, 2009-03-17, 15:27:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-07-09, 09:43:42
Cytat: Radzio w 2014-07-09, 09:26:20
Cytat: Gavroche w 2014-07-08, 14:52:59
Kobiety! :shock:

Yaaaha. :D
Naczelną cechą kobiet jest ponoć ich zmienność. ... ok...
Teraz odniosę się do cytatu:
"Tylko krowa nie zmienia zdania", a przecież według powyższej cechy w zdaniu powinien wystąpić byk. :D

"Tyklo byk nie zmienia zdania"- tak jest poprawnie!!! :lol: :lol: :lol: ;) :P
Z jednym wyjątkiem.

Dot. tyklo :lol:

Dobrze mi tak! :lol: :lol: :lol:

Aha, dam jeszcze coś, bo biorę chcąc, nie chcąc udział w dyskusji- zdaje się,że merytorycznej. 8)
Przy określaniu cech osobniczych młodych Byków, że się tak podliżę, "zmiana zdania" nie występuje, to jedynie doskonalenie warsztatu, żeby nie było potem "zapomniał wół...". :D :lol:
Dot. obserwacji pozytywnych zmian w czynności umysłu byczków pod wpływem doskonalonego konsekwentnie jednak DO. :D

Gavroche

Wróżenie z Internetu jest obarczone sporą możliwością błędu...

Radzio

Wróżenie, wróżenie. :D
Samo w sobie nie jest błędem, ale za to komponowanie z tego wniosków to dopiero jest byk! :D
Podtrzymam merytoryczność w dyskusji o bykach i ich byczkach, przy okazji zauważając, że oba pochodne wyrazy wstępować mogą zamiennie. :D ;)

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-07-10, 07:08:59
Podtrzymam merytoryczność w dyskusji o bykach i ich byczkach, przy okazji zauważając, że oba pochodne wyrazy wstępować mogą zamiennie. :D ;)
No nie wiem... :?
Dla przykładu "byczki w tomacie" nie oznacza automatycznie, że "krowy wlazły w szkodę" :lol:

Radzio

:lol:
Jeżeli ustalimy, że krowa to też byk, podobnie jak suka to jednak jest pies ... (kogoś pominąłem?)
to mamy zaczyn do kolejnej, ale już tylko dyskusji. :D

Gavroche

Na jakieś seksistowskie manowce zaszlimy :D

Radzio

Rzeczywiście, jak ten czas szybko leci- man i owce. :D :lol:

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-07-10, 14:44:08
Rzeczywiście, jak ten czas szybko leci- man i owce. :D :lol:
Samotność górala? :lol:

Radzio

Może znajdzie się jaki hojny góral- to i wiedzą się podzieli. ;) :lol:

Diogenes z Synopy

dziś ważny dzień.  Po 2 latach badania w moczu ciał ketonowych, odstępuje od tego.

Mam taką wagę w oczach, że aż strach  ;-)   że za dokładne.  Okiem szczegółowo dobieram dawkę węglowodanów, aby była na poziomie pół krzyżyka - do nic krzyżyka.

Trening czyni  miszcza.  Zasiliłem budżet firmy bayer, będą mieli na sympozja dla dilerki. I to jest mój wkład w refundację leków. Skromnie, na miarę moich możliwości.

;-)

Zyon

No to odwazny krok, powodzenia! Adam ciagle jeszcze nie dorosl do niego.

Ketony sa lepsze do spania niz zainicjowanie syntezy serotoniny i melatoniny....podobno http://www.sleepwarrior.com/use-ketosis-to-train-your-brain-to-sleep-less
Work Buy Consume Die

administ

Jak dam sobie w kość bieganiem, to w ustach i pocie jeden aceton czuć!  :shock:
Chyba zrezygnuję z biegania, bo norm ketonowych pewnie nie trzymam przez to chorobliwe dbanie o zdrowie... ;)  :lol: :lol: :lol:

Diogenes z Synopy

to wszystko wiemy.  Można na 150 gr Ww  pochodzenia roślinnego utrzymać ketozę?  chyba, że ktoś dużo waży.

Potwierdzam, sen ketogeniczny jest głęboki i krótki. jest ok.

Cytat: Zyon w 2015-08-12, 11:49:29
Ketony sa lepsze do spania niz zainicjowanie syntezy serotoniny i melatoniny....podobno http://www.sleepwarrior.com/use-ketosis-to-train-your-brain-to-sleep-less

Blackend

Cytat: admin w 2015-08-12, 12:02:55
Chyba zrezygnuję z biegania, bo norm ketonowych pewnie nie trzymam przez to chorobliwe dbanie o zdrowie... ;)  :lol: :lol: :lol:

Też tak mam, ale wydzielone endorfiny tak uzależniają, że człowiek przestaje racjonalnie myśleć i znowu goni za wiatrem. ;)

vvv

Cytat: admin w 2015-08-12, 12:02:55
CytatCzłowiek może w spoczynku spalać około 2,5 g tłuszczu na 1 kg wagi bez wydalania ciał ketonowych w moczu. Zatem u człowieka o wadze 70 kg spalenie 175 g tłuszczu na dobę (tłuszczu własnego i podawanego w pokarmie łącznie) nie powoduje jeszcze wydalania ciał ketonowych z moczem.
Przy wysiłku może więcej, czy mniej? To nieco tłumaczy dlaczego powyżej pewnej dawki tłuszczu dojadanie węglowodanami, by tłumic wydalanie ciał ketonowych, przynosi efekt odwrotny od oczekiwanego.
:wink:

administ

Nie, to normalna fizjologia zdrowego człowieka, choć wg norm to tylko do piachu bez gwałtownej pomocy nauki medycznej typu reanimacja się nadaje...  :lol:
Tyle warte są normy i cyferki.  8)
Oczywiście hipochondryk będzie dochodził przyczyny zmiany koloru obsikanego paska, aż z pomocą kitelowców internetowych na prawdę się rozchoruje "lecząc" "nienormatywny" stan fizjologiczny...  8)

vvv

Tylko tak mi się skojarzyło, że na ŻrO się zdarza 250g+ tłuszczu na dobę współwystępujące z sikaniem na paski
i
w ramach "wniosków" zwiększa się spożycie węglowodanów 50, 75, 100, 125, 150 by "zwalczyć" ketony
i efektu nie ma lub jest odwrotny.

Ile razy była piana, że ketony z nadmiaru tłuszczu są niemożliwe.
(zawsze to był doby wskaźnik chociaż bladego pojęcia)
:wink:

administ

A ŻrO mnie nie interesuje, mają na to chleb ze smalcem i inne alternatywne metody, aby się leczyć nieustająco.  :D
Ani tym bardziej z czego kwaśny mocz komu wychodzi...  8)

administ

Ale dopiszę dla tych pieniaczy tak od serca: nadmiar tłuszczu przeważnie wychodzi drugą stroną w postaci mydła sodowego, potasowego, wapniowego i magnezowego, szczególnie jak się etanolu popije.  :D
Ślisko, łatwo, przyjemnie przeważnie bez piany. ;)

Zyon

Bolaly was kiedys ketony, czy to jakies nowe zjawisko?
Work Buy Consume Die