Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Moja opinia o arkadiach.

Zaczęty przez renia, 2009-04-02, 11:31:06

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

Cytat: renia w 2009-07-24, 17:32:56
A zdradzisz nam, jakie badanie jest wiarygodne i wykazuje ewentualne zmiany miażdżycowe we wszystkich tętnicach?

Nie, bo nie wiem.

viola44

Cytat: admin w 2009-07-24, 17:35:33
Cytat: renia w 2009-07-24, 17:32:56
A zdradzisz nam, jakie badanie jest wiarygodne i wykazuje ewentualne zmiany miażdżycowe we wszystkich tętnicach?

Nie, bo nie wiem.

nie wiesz? a sam przez tyle lat ie badałeś swoich naczyń ? nawe z czystej ciekawości...:-)

admin

Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:32:25
wynik dodatni?

Może potwierdzać możliwość występowania miażdżycy w innych tętnicach.
Kolejne badania zmiażdżycowanego dna oka służy raczej do udokumentowania cofania się zmian miażdżycowych w oku, a co za tym idzie - z dużą dozą prawdopodobieństwa - w innych tętnicach.

Badanie ciśnienia krwi, próba Kwaśniewskiego, chromanie przestankowe, oscylometria i analiza składu diety - to podstawowe, bezinwazyjne metody diagnozowania miażdżycy.

PS
w wielu badaniach naukowych potwierdzono występowanie zmian miażdżycowych tętnic nawet przy prawidłowym lub zaniżonym lipidogramie.

admin

Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:36:31
nie wiesz? a sam przez tyle lat ie badałeś swoich naczyń ? nawe z czystej ciekawości...:-)

No już taki ciekawy to nie jestem, aby badać, to co poprawnie funkcjonuje, bo jeszcze z powodu "wyników" bym się rozchorować mógł! To by dopiero było! :))))

viola44

Cytat: admin w 2009-07-24, 17:44:15
Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:32:25
wynik dodatni?

Może potwierdzać możliwość występowania miażdżycy w innych tętnicach.
Kolejne badania zmiażdżycowanego dna oka służy raczej do udokumentowania cofania się zmian miażdżycowych w oku, a co za tym idzie - z dużą dozą prawdopodobieństwa - w innych tętnicach.

Badanie ciśnienia krwi, próba Kwaśniewskiego, chromanie przestankowe, oscylometria i analiza składu diety - to podstawowe, bezinwazyjne metody diagnozowania miażdżycy.

PS
w wielu badaniach naukowych potwierdzono występowanie zmian miażdżycowych tętnic nawet przy prawidłowym lub zaniżonym lipidogramie.

ciśnienie mam niskie nawet aż za, ostatnio rano 90/60, chromania nie mam, próba Kwasniewskiego nie najgorsza...być moze wszystko jest ok....ale dno oka zbadam z ciekawości raz, zobacze co wyjdzie, za jakiś czas znowu...

viola44

Cytat: admin w 2009-07-24, 17:46:15
Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:36:31

No już taki ciekawy to nie jestem, aby badać, to co poprawnie funkcjonuje, bo jeszcze z powodu "wyników" bym się rozchorować mógł! To by dopiero było! :))))

ale gdyby wyszło coś nie tak , mialbyś szanse na korekte a tak? :-) ludzie czują się nieraz ok aż tu nagle "czas pras i po chlopie" :-)

admin

Sam potrafię ocenić stan mojego zdrowia, bo istnieje wiele symptomów wskazujących , że wszystko jest ok, jak i na to, że coś się dzieje. Chwalić Kwaśniewskiego póki co, u mnie jest ok. No może mam lekką niedowagę (BMI - 24,41), ale w moim wieku, to już nawet nie wypada wyglądać jak młody "gladiator". :)

viola44

Cytat: admin w 2009-07-24, 17:53:09
Sam potrafię ocenić stan mojego zdrowia, bo istnieje wiele symptomów wskazujących , że wszystko jest ok, jak i na to, że coś się dzieje. Chwalić Kwaśniewskiego póki co, u mnie jest ok. No może mam lekką niedowagę (BMI - 24,41), ale w moim wieku, to już nawet nie wypada wyglądać jak młody "gladiator". :)

lepsza niedowaga niż nadwaga...zresztą to BMI chyba nie należy traktować zbyt dosłownie.... bez przesady....

grizzly

Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:30:52
...utwierdza mnie w przekonananiu iż moja droga, moje postępowanie jest prawidlowe, nie ma nic gorszego jak żyć w niepewności...

To racja! Ale zdaje sie, ze Renia znalazla "recepte".

Jedzie sie do "arkadii" i tam jakas "pani andzia"
twierdzi, ze wszystko jest OK, "przepisuje" ilosc gramow
i mozemy sobie pospacerowac po "190 stopniach schodow"
wymieniajac "plotki" o "paleniu papierosow" i nie tylko.....! :-)

Normalnie Eden! :-)

viola44

Cytat: grizzly w 2009-07-24, 17:59:53
Cytat: viola44 w 2009-07-24, 17:30:52
...utwierdza mnie w przekonananiu iż moja droga, moje postępowanie jest prawidlowe, nie ma nic gorszego jak żyć w niepewności...

To racja! Ale zdaje sie, ze Renia znalazla "recepte".

Jedzie sie do "arkadii" i tam jakas "pani andzia"
twierdzi, ze wszystko jest OK, "przepisuje" ilosc gramow
i mozemy sobie pospacerowac po "190 stopniach schodow"
wymieniajac "plotki" o "paleniu papierosow" i nie tylko.....! :-)

Normalnie Eden! :-)

:-) ;-) :-)

admin

"misiek"
nic nie wnosisz do tematu, więc albo przyglądaj się i milcz, albo napisz coś wreszcie rozsądnego, bo zaś popędzisz do Witka narzekać, że tu bana ci strzelili, za to, żeś "tak mądrze napisał". :))))

grizzly

Cytat: admin w 2009-07-24, 18:06:48
...napisz coś wreszcie rozsądnego...

Chetnie napisze cos "merytorycznego" ale "siem bojem" :-)

Moge napisac szczerze to co naprawde mysle,
albo tak aby sprawic przyjemnosc zwolennikom konceptu "Arkadii".

BTW
Sam Adminie pisales, ze "byla" tylko jedna prawdziwa Arkadia!

renia

Obojętnie co napiszę i w którym wątku, to zaraz mnóstwo osób jest przeciwnego zdania i zaczyna się III wojna światowa. Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda.  :-I

grizzly

Cytat: renia w 2009-07-24, 18:30:17
Obojętnie co napiszę i w którym wątku, to zaraz mnóstwo osób jest przeciwnego zdania i zaczyna się III wojna światowa. Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda.  :-I

Renia bez przesady! Po co sie denerwowac?
Przecie sama lubisz zartowac i smiac sie.

Wszyscy sa do wszystkich nastawieni pozytywnie,
ale maja swoje zdanie.

Blackend

Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda.  :-I

Przestań :) autobana bedziesz sobie strzelać? ;) To nie real - nie warto :)))

Adam319

No zawsze sobie można sobie łyknąć panaceum, korzystając z zaawansowania technologii farmaceutycznej i żyć jak wszyscy normalni ludzie.

http://www.doz.pl/leki/p948-Cinnarizinum

Każda droga, która prowadzi do celu, jest właściwa, czasami ta okrężna jest bezpieczniejsza i bardziej pouczająca, ważne jest by za tydzień być zdrowszym niż dziś.

Wszelkie dyskusje są wskazane i ostatnio nikt tu na nikogo nie napada więc jest miło.

Moim zdaniem niedocenianym dorobkiem teorii ŻO jest wskazanie właściwych produktów zawierających samoistnie właściwe proporcje (żółtko, tłusta wieprzowina), a tworzenie właściwych proporcji z oleju kokosowego z ryżem i filetem z kurczaka jak dla mnie było, jest i pozostanie patologią. Że nie wspomnę o optymalnych tortach i pączkach.
:-)

renia

Cytat: Blackend w 2009-07-24, 18:49:31
Spróbuję zamilczeć, tylko nie wiem na jak długo mi się uda.  :-I

Przestań :) autobana bedziesz sobie strzelać? ;) To nie real - nie warto :)))
Autobana to nie mam zamiaru sobie strzelać :)) , aż taką masochistką to ja nie jestem ;)
Jeśli mówicie (to nie jest komunistyczna l. mnoga), że bywało gorzej, to znaczy, że nie jest źle. :))
PS. A optymalne pączki są bardzo dobre ;-I

viola44

Bo Ty reniu odmienne zdanie traktujesz jako atak , sztuka polemiki to nie lada wyczyn...

grizzly

Cytat: Adam319 w 2009-07-24, 18:56:19
...niedocenianym dorobkiem teorii ŻO jest...

No, czy takim niedocenianym? Chyba przesadzasz.
Kazdy kto potrafi zrozumiec zasady,
akurat z tymi wymienionymi niema problemu.

Pozostali podchodza do tych zagadnien "standardowo".

renia

Cytat: viola44 w 2009-07-24, 19:06:36

Bo Ty reniu odmienne zdanie traktujesz jako atak , sztuka polemiki to nie lada wyczyn...
Ja mam ciągle własne zdanie, nawet jesli jest ono inne niż pozostałych ( łącznie z "adminem") , ale uważam, że ocenianie postów po nicku nie jest w porządku. Jak widzę Twoją ripostę, to nie spodziewam się aprobaty.