Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

renia

Cytat: Gavroche w 2015-09-01, 13:37:20
Wow, Renia! :lol:

To normalne, nasza suka też je tylko wczesnym rankiem i późnym wieczorem, i choć staram się, żeby te dwa posiłki zaspokajały potrzeby rosnącego szczeniaka, to chuda jest jak patyk! :lol:
Nie macie jakiejś wody, żeby opływać Donka porządnie?
Od razu nabierze wigoru! :D

Niektórzy z naszych domowników oblewają go wodą z węża do podlewania ogródka, ja takich zajęć nie lubię. 8) Do miski wrzuciłam mu kawałek kiełbasy, to tylko te zielone muchy się zleciały. Niech syn sobie sam go karmi u siebie... :evil: :lol: Zimą to co innego. On tak nie wymyśla. Kiełbasę w locie łapie... :lol:

administ

Cytat: Zyon w 2015-09-01, 15:00:49
Polowanie miska kamczackiego

wygląda na miśka gryźli... ;)

renia

Źle misie kojarzy... 8) :lol:

Gavroche

Cytat: admin w 2015-09-01, 15:07:22
Cytat: Zyon w 2015-09-01, 15:00:49
Polowanie miska kamczackiego

wygląda na miśka gryźli... ;)
A bo to podgatunek.
Ursus arctos ma bardzo duży zasięg geograficzny. :D

administ

Cytat: Gavroche w 2015-09-01, 15:14:19
Ursus arctos ma bardzo duży zasięg geograficzny. :D

Jak opadające wieko trumny... ;)

Gavroche

No. 8)
A dawniej miał jeszcze większy, ale dzięki zdobyczom cywilizacji, udało się nieco ograniczyć. ;)

renia

zofijeczka

(http://babkawmrowkach.pl/wp-content/uploads/2015/09/IMG_2125_sm_zbior.jpg)
http://babkawmrowkach.pl/nocne-lowy/ - Goście spotkani w czasie wieczornego odpalenia lampy :D

Reniu Ty lepiej nie patrz - jeszcze jakie koszmary będą Ci się śniły ;)

renia

To nie moja bajka... :? :lol:

Blackend

Sporo tego, niejedna gadzina byłaby wniebowzięta. ;)

zofijeczka

Sporo jak na dwie godziny świecenia :) - jeszcze nie wszystko oznaczyłam - niektórych nie dam rady - bo za wysoko siedziały, a nie były zbyt duże - inne z kolei zbyt szybko biegały :) - i jeszcze raz - w takich warunkach zdjęcia robi się w golfie :)

zofijeczka

17 sztuk  oznaczonych motyli  :D  - na zmianę biegałam zmieniać obiektywy - a to by szczegół zrobić, a to bo się coś nie mieściło w kadrze.

renia

Ja bym wzięła odkurzacz i zrobiła porządek... :evil: 8)

zofijeczka

oj to by się chyba zapchał... :)

RafałS

Odleciał by odkurzacz z takim ładunkiem.  :wink:

zofijeczka

I byłby nowy wydatek, a tak wszystko się rusza, więc kurz nie osiada.

Gavroche

W tym roku miałem przyjemność obserwować zarówno największe nocne motyle Polski, zmierzchnice, o pięknym rysunku "trupiej główki", jak i najmniejsze, z rodziny Nepticulidae, o rozpiętości skrzydeł 2-3mm. :D
Na Mazurach dużo owadów, przez to bardzo dużo żab i ropuch oraz nietoperzy, jeden gospodarz mówił, że jego kot wyspecjalizował się od kilku lat w nietoperzach i znosi je do domu. ;)

zofijeczka

Trupiej główki daaaaawno nie widziałam.
Popatrzyłam na Nepticulidae - bardzo ładne. Muszę się za nimi rozejrzeć - z obecnym obiektywem mam szansę je sfotografować i coś zobaczyć.

A ciekawe gdzie się kot na nie zasadza- może przy jakimś strychu lub w stodole gdy przysypiają na ścianie :) Spryciarz. Ale skoro je do domu znosi zamiast zjadać to raczej nie głoduje możliwe że ma dobrą zabawę.

Koty "niepracujące" powinny mieć jakieś dzwoneczki na szyjach.