Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

W branży jest takie powiedzonko: "Komercyjne karmy są dla bardzo zdrowych zwierząt". :lol:
Które wkrótce i tak będą chore, a weterynarze się cieszą. ;)
Karmmy normalnym jedzeniem w miarę możliwości, a jako dodatku używajmy karm komercyjnych dobrej jakości.
Dotyczy to wszystkich zwierząt, nie tylko psów, kotów, fretek, jeży czy skunksów, ale też rybek, traszek, żółwi czy jaszczurek. :D

Radzio

Ale żeby nie byłoło, że coś z Ci kontekstu wyrywam. :lol:

Cytatdla bardzo zdrowych
CytatKomercyjne karmy

DnO to nie jest komercyjna karma, dla mię. :lol: :lol: :lol:

Gavroche

Radzio

Do Siego, mój młodszy Kolego. :lol: :lol: :lol: ;)

administ

:lol:
Forum zootechników pełną gębą...  :lol:

administ

Co to jest za szarpanie polskiego patriotyzmu!  :shock:  :(
Wybory się zbliżają, a nie ma tam jakiego dyżurnego posła-patrioty aby zaprotestować?  :wink: :mrgreen:

renia

:D

(https://margo0307.files.wordpress.com/2015/01/wdzic499cznoc59bc487-c582apka.jpg?w=223&h=300)

Gavroche

Gavroche

Gavroche

Gavroche

zofijeczka

A nie macie może linku do 'onlinowego' klucza do oznaczania biedronek?
Mam taką jedną pomarańczową - z bladymi białymi kropami i nie jestem pewna czy to odmiana barwna czy też inny gatunek...
No i takie, które są "podobne" do azjatyckiej/arlekina

Mam =  na zdjęciach mam.

RafałS

Ja nie mam  :) . Ale odkryłem ostatnio jakiegoś zjawiskowego "luminofora"... To a propos kropek mnie teraz naszło. Gdyż objawia się on czterema świetlistymi kropeczkami wielkości łebka od szpilki, ułożonymi w kwadrat. Światełka niczym mizernie zasilone diody w kolorze bladoniebieskim. Być może świeciuch, choć w internetach takowego na ilustracjach jeszcze nie znalazłem.

Gavroche

Może to grzybożerna pokropka (rodzaj Halyzia)? :?
Ja korzystam z terrarium.com.pl i wrzucam pytanie w dziale owady, ale ja nieczęsto sprawdzam owady...