Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

Nasze pupile.

Zaczęty przez renia, 2009-06-07, 20:22:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Właśnie, prawo jazdy zbędne, konto w banku zbędne, żona też, się dzwoni i ma się załatwione, aby tylko gosposia zaradna do tego była... ;)

Jarek

:lol:
Za komuny tylko Zosia była pozbawiona godności, teraz gosposie w sprawiedliwych domach godność odzyskują. :lol:

madre

Cytat: renia w 2017-12-16, 15:53:36
Takiej pustki w sklepach to bym na pewno nie chciała. Samochody na zapisy, losowania, jedzenie na kartki... :? W ogóle anomalia prawie same, a ludzie jakoś sobie radzili. Zamrażalki "pękały w szwach"... 8) :lol:
Jakie pustki w sklepach? ( :wink:). Przecież były masowo dostępne towary w tamtejszych socjalistycznych "supermarketach" : Balatonie i Pewexie oraz "tajemniczych" sklepach za żółtymi firankami, aby nie kłuć w oczy bogactwem wyboru. :roll: :wink:

Jarek

Renia miała już zamrażarkę, będziemy dążyć do prawdy, tej prawdy :wink:

administ

I więcej sprawiedliwości społecznej, bo jakże tak, że jedni jeżdżą Koenigseggami za 5mln. Euro, a drugich tylko na pół litra stać i to za 500+... ;)

renia

Cytat: madre w 2017-12-16, 16:41:48
Takiej pustki w sklepach to bym na pewno nie chciała. Samochody na zapisy, losowania, jedzenie na kartki... :? W ogóle anomalia prawie same, a ludzie jakoś sobie radzili. Zamrażalki "pękały w szwach"... 8) :lol:
Jakie pustki w sklepach? ( :wink:). Przecież były masowo dostępne towary w tamtejszych socjalistycznych "supermarketach" : Balatonie i Pewexie oraz "tajemniczych" sklepach za żółtymi firankami, aby nie kłuć w oczy bogactwem wyboru. :roll: :wink:

Tam to było wszystko "masowo" dostępne...A te żółte firanki to gdzie były... :roll:

Jarek

Cytat: admin w 2017-12-16, 17:07:58
I więcej sprawiedliwości społecznej, bo jakże tak, że jedni jeżdżą Koenigseggami za 5mln. Euro, a drugich tylko na pół litra stać i to za 500+... ;)
:lol:
Jeszcze bym tym aptekarzom dowalił, co to na jednym leku więcej przebitki mają, od tych co ciężko uczciwie pomidorami handlować muszą. 8)

madre

Cytat: renia w 2017-12-16, 17:14:58
Cytat: madre w 2017-12-16, 16:41:48

Tam to było wszystko "masowo" dostępne...A te żółte firanki to gdzie były... :roll:
Tego to ja nie wiem, nie miałem wstępu, widocznie nie byłem godzien, w przeciwieństwie do tych co mieli wówczas zamrażarki na to co było "rzucane" za te żółte firanki.  :roll:

renia

"Przemyt" mięsa ze wsi szedł...

Blackend

Ale myśmy akurat na wsi nikogo nie mieli, typowa mieszczańska rodzina i w kolejkach trzeba było swoje odstać.  :lol:
Już ja dobrze pamiętam te szare czasy, jak ludzie skakali sobie do gardeł w kolejce, te zapisy kolejkowe, a na półkach tylko ocet...  :lol:
I tylko przez wzgląd na moje wychowanie nie pisze ostrzej, choć parę adekwatnych wyrazów znam. ;)  :?

administ

Ale jak Euro będzie za 500+ to nie takie rzeczy się będą działy... ;)

Blackend

Jasne, znowu byle menel będzie paniskiem i da to odczuć całej reszcie, już o to jestem spokojny.  8)

Blackend

Tak mi się na szybko przypomniało:
Otóż pewnego razu jak dorabiałem sobie z moją przyszłą żoną w kawiarni w domu wczasowym w Ustroniu, naraz zrobiło się poruszenie.  :shock:
Wpada Dyrektorka i mówi - zaraz tu przyjedzie pani która ma kwiaciarnię w centrum Bytomia, proszę mi ją należycie obsłużyć, bo to wielka szycha w mieście.  8)
Kurna, myślałem, że się przesłyszałem, ale faktycznie przyjechała babeczka mercem w ciuchach z Pewexu i na sali zrobiło się poruszenie, bo to był "któś", a nie jak reszta hołoty ze mną na czele.  :lol:
Ło Matko, córko i córko, spieprzałem stąd gdzie pieprz rośnie, ale okoliczności przywlokły mnie tu z powrotem.  :lol:

madre

A bo to nie była żadna kwiaciarka, tylko żona badylarza, cikniarza i tego no, bikiniarza.  :lol:

Blackend

Tak jest, czyli elity klasy średniej w ustroju sprawiedliwości społecznej.  :lol:

Jarek

Cytat: Blackend w 2017-12-16, 19:15:00
Ale myśmy akurat na wsi nikogo nie mieli, typowa mieszczańska rodzina i w kolejkach trzeba było swoje odstać.  :lol:
Już ja dobrze pamiętam te szare czasy, jak ludzie skakali sobie do gardeł w kolejce, te zapisy kolejkowe, a na półkach tylko ocet...  :lol:
I tylko przez wzgląd na moje wychowanie nie pisze ostrzej, choć parę adekwatnych wyrazów znam. ;)  :?
Też pamiętam, bo mieszkałem w starej kamienicy nad rzeznikiem. :lol:

Blackend

Ludziska już w nocy kolejkę robili, a tylko dlatego żeby było prawie i sprawiedliwie - a Gierek panie, to był najlepszy przywódca.  :lol:
I tak to się kręci - barany.  :lol:

administ

Kręci się lody... ;)

Blackend

Oczywiście, o Tusku nikt nie będzie pamiętał, a Naczelnika będą pokolenia wspominać jaki ludzki Pan co ludziom godność przywrócił.  8)
Szkoda, że nie mogę się już teraz a konto założyć, bo byłaby pewna wygrana. ;)

administ

A bo prawda zawsze zwycięża... ;)