Aktualności:

7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.

Menu główne

Próba wysiłkowa Kwaśniewskiego

Zaczęty przez RTS, 2009-06-07, 22:58:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maniek

"Ich guru to dr Jan Kwaśniewski. Niewysoki, szczupły (ma 67 lat, a tego ranka lekko wykonał 500 pompek)"

No rewelacja, śmiech to zdrowie :)

Gavroche

A bo Doktor to tak pyka, przed śniadaniem. ;)
Część codzienności, na więcej nie ma czasu. :D

renia

Ja nigdy nie umiałam poprawnie robić pompek... 8)

administ

Cytat: renia w 2018-03-10, 21:26:35
Ja nigdy nie umiałam poprawnie robić pompek... 8)

Ale jakoś z tym da się żyć? :roll: ;)

renia

:lol: Jako tako... po japońsku... :wink:

administ

A to dobrze, bo już myślałem, że to gorsze od "cukrzycy" na poziomie 120mg%  8)

renia

A już byłam "dawno temu" z takim wynikiem wpisana do "specjalnej" kartoteki osób z nietolerancją glukozy czy jakoś tak... :roll:

Anulka177

Czyli już mają na ciebie oko  8)

renia

Maja, mają, zapraszają listownie i telefonicznie a ja taka niewdzięczna jestem... :? 8)
Wiek zobowiązuje do korzystania ze "służby zdrowia"... :lol:

Anulka177

No, nieładnie z twojej strony  8)

Baciey

Cytat: Gavroche w 2018-03-10, 11:25:22
Kiedyś robiłem. 8)
Po setce przestałem liczyć, a potem mi się znudziło robić.

Czyli tak jak RTS, ponad stówa i ciągle można. W jednym temacie Adampio pisał że miał wynik 53 czyli coś jak ja. Myślisz że żeby robić ponad sto i ciągle jeszcze móc to kwestia wytrenowania łydek czy ja i Adampio mamy problem z wytworzeniem ATP? (taka padła diagnoza w jego temacie)

Tutaj link: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=2572.0

Gavroche

Raczej z odtworzeniem. :D

Nie wiem, bo i skąd mam wiedzieć, dlaczego tak masz?
Może genetycznie masz dużo włókien szybkokurczliwych w podudziu?
Może psychicznie się blokujesz, bo Bóg wie czego oczekujesz po zwyczajnych wspięciach na palce?
Może kiepsko się odżywiasz i słaby z Ciebie atleta?

Moim zdaniem to odmiana choroby normatywnej. 8)
Przejmujesz się czymś, co ktoś kiedyś napisał w zupełnie innym celu i wkręcasz sobie niezdrowe jazdy. ;)
A nie przejmujesz się czasem, że niektórzy ludzie biegają podwójne maratony, albo przepływają kanał La Manche, a Ty nie? :P

administ

:lol:
To może wyjaśnię, że do stwierdzenia zaawansowania niedokrwienia kończyn dolnych (np. w miażdżycy czy Beugerze) służy objaw tzw. chromania przestankowego  - co to i jak to w wuju poszperać.
Natomiast w gabinecie lekarskim Doktora Kwaśniewskiego się wspinało na palce zgodnie z zaleceniami Doktora, bo łażenie po pomieszczeniu było niemożliwe.  8)
Żołnierze zaś byli grupą kontrolną w badaniach naukowych, które przeprowadzał Doktor.
Zdrowym jest zaś przeważnie wszystko jedno ile razy mogą się dźwigać na palcach.

Baciey

Cytat: Gavroche w 2018-03-12, 16:28:54
Przejmujesz się czymś, co ktoś kiedyś napisał w zupełnie innym celu i wkręcasz sobie niezdrowe jazdy. ;)
Eeee nieprawda ja po prostu lubię znać przyczyny wszystkiego :P A między innymi tego że bardzo szybko zaczyna mi brakować oddechu na boisku, gdzie "kiedyś" tego nie było.

Cytat: admin w 2018-03-12, 18:31:21
Zdrowym jest zaś przeważnie wszystko jedno ile razy mogą się dźwigać na palcach.
No właśnie, zdrowym  :D Chyba niewielu zaczynało pisać na tym forum jako zdrowi ^^

Jarek

Anulka177

Na jednym palcu jednej ręki można policzyć  :lol:

RafałS