Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Próba wysiłkowa Kwaśniewskiego

Zaczęty przez RTS, 2009-06-07, 22:58:52

Poprzedni wątek - Następny wątek

Baciey

Cytat: Baciey
A między innymi tego że bardzo szybko zaczyna mi brakować oddechu na boisku, gdzie "kiedyś" tego nie było.

No i wszystko jasne. Stres (słaba psychika?). Okazało się że słaba wydolność występuje tylko na meczach ligowych (wronba) a na luźnym graniu wszystko jest OK. Niby nic wielkiego, ale nie mogę się przemóc i nie jestem sobą :( Jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić? Seta przed meczem, marihunaen?

https://youtu.be/gPq5EY1O09g

Cytat

Gavroche

Emocje podczas sprawdzianu/imprezy, to znany i bagatelizowany problem, a szkoda bo odpowiednio skanalizowane dają kilka/kilkanaście % do przodu, a zaniedbane, do tyłu. :D
Moim zdaniem tylko obycie, czyli czas zadziała naprawdę, reszta to takie czy inne, ale jednak upośledzenie wyniku.

Jeśli się za bardzo nakręcasz daj coś tłumiącego, co dobrze na Ciebie działa, a jak jesteś rozkojarzony to coś pobudzającego/na skupienie.
Temat do przepracowania, można się zastanowić nad pracą nadnerczy i podwzgórza, a na jakiej diecie jesteś?

Baciey

Ja śmiem twierdzić że jestem na DJ, ale w którymś temacie mówiłeś, że mi się tylko wydaje, że jestem na DJ :D
W każdym bądź razie jestem na wysoko węglowodanowej.

Jarek

Czytaj uważnie co gawro radzi, to na niczym nie będziesz 8)

Gavroche

Cytat: Baciey w 2018-05-24, 21:41:43
Ja śmiem twierdzić że jestem na DJ, ale w którymś temacie mówiłeś, że mi się tylko wydaje, że jestem na DJ :D

Rozkojarzenie i histeryczne reakcje układu nerwowego, są charakterystyczne dla roślinożerców.
Popraw może proporcję swojej DJ, a jak proporcja dobra to więcej czerwonej mięsa, najlepiej surowego, odgryzanego wprost z własnoręcznie upolowanej świnki. ;)

RafałS

Gavroche

Teraz to już nie jest świnka, a kawia domowa, wyrażaj się. ;)

RafałS

Właśnie pisałem, Alzheimer podmienił.

vvv

Cytat: Gavroche w 2018-05-25, 07:18:58
Teraz to już nie jest świnka, a kawia domowa, wyrażaj się. ;)

Guinea pig
Das Hausmeerschweinchen
Le cochon d'Inde

Pełny folklor w nazewnictwie.
:shock:

Baciey

Cytat: Gavroche w 2018-05-25, 07:04:22
Cytat: Baciey w 2018-05-24, 21:41:43

Rozkojarzenie i histeryczne reakcje układu nerwowego, są charakterystyczne dla roślinożerców.
Popraw może proporcję swojej DJ, a jak proporcja dobra to więcej czerwonej mięsa, najlepiej surowego, odgryzanego wprost z własnoręcznie upolowanej świnki. ;)

Baciey

@Post wyżej coś mi się źle kliknelo, kto ma władzę może usunąć, bo ja nie mogę^^

Cytat: Gavrochea jak proporcja dobra to więcej czerwonej mięsa, najlepiej surowego, odgryzanego wprost z własnoręcznie upolowanej świnki. ;)

Chyba dobra- około B60-W250-T30, a w aktywne dni więcej W. Mięsa rzeczywiście jem mało, ostatnio się rozleniwilem i do pracy wygodniej mi wziąć izolat extensora zmiksowany z bananami niż grillowac filety z rana :D

Maniek

Cytat: Baciey w 2018-05-29, 08:42:21

...do pracy wygodniej mi wziąć izolat extensora zmiksowany z bananami niż grillowac filety z rana :D
:shock: :shock:
Brzmi ciekawie.

Gavroche

@Post wyżej coś mi się źle kliknelo, kto ma władzę może usunąć, bo ja nie mogę^^

Cytat: Gavrochea jak proporcja dobra to więcej czerwonej mięsa, najlepiej surowego, odgryzanego wprost z własnoręcznie upolowanej świnki. ;)

Chyba dobra- około B60-W250-T30, a w aktywne dni więcej W. Mięsa rzeczywiście jem mało, ostatnio się rozleniwilem i do pracy wygodniej mi wziąć izolat extensora zmiksowany z bananami niż grillowac filety z rana :D
Dawniej serwatkę wylewano do rzeki, albo świńskiego koryta. ;)
Teraz, jak są za to kary, wymyślono, że ludzie będą to jeść. :D
Twoje zdrowie, Twoja sprawa.

Ja na DJ zrobiłbym proporcję B:W jak 1:5, opartą na chudym mięsie wieprzowym i pieczywie/makaronie, białka co najmniej 1g/kg, tylko zwierzęcego.
Ale to ja, mnie jedzenie proszku, warzyw i owoców nie przekonuje.

Zyon

Cytat: Maniek w 2018-05-29, 08:45:58

...do pracy wygodniej mi wziąć izolat extensora zmiksowany z bananami niż grillowac filety z rana :D
:shock: :shock:
Brzmi ciekawie.
Brzmi smakowicie, posadze sobie w ogrodzie kilka izolatow extensora, tylko nie wiem czy bez pryskania randapem urosnie...
Work Buy Consume Die

madre

Cytat: Gavroche w 2018-05-24, 16:41:09

Jeśli się za bardzo nakręcasz daj coś tłumiącego, co dobrze na Ciebie działa, a jak jesteś rozkojarzony to coś pobudzającego/na skupienie.
Temat do przepracowania, można się zastanowić....?
Skoro można, to się usilnie staram zrozumieć i zastanowić, czy problemy najlepiej jest rozwiązywać usiłując wykryć a następnie usunąć przyczynę/y (najlepiej pierwszą, podstawową) problemów (skutków), czy też może zapastować brudne buty albo nażłopać się "sterydów"/dopalaczy wszelakich.
Te pierwsze rozwiązanie wyjście wymaga wysiłku umysłowego, ale skoro większość ludzi stroni od bólu myśli to można proponować im łyknąć redbula co "doda im skrzydeł".
A teraz odpocznę od tego przepracowania tematu , bo czas iść do roboty.
:lol: