Aktualności:

9. Nie należy robić większych odstępstw od diety ani łamać jej zasad okresowo.

Menu główne

internet

Zaczęty przez adampio, 2009-06-13, 13:00:53

Poprzedni wątek - Następny wątek

adampio

ostatnio mam problemy z otwarciem stron forum. Czesto czekam pare minut na polaczenie sie z serwerem. Czy to tylko ja mam taki problem?
Obecnie mam polaczenie o prdkosci 50/50 mbit/sek , bezprzewodowo i byc moze to jest problemem. Znam sie troche na tym jednak taka predkosc mialem wczesniej i problemow nie mialem....teraz mam. Dlatego wychodze z zalozzenia, ze cos zostalo zmienione w ustawieniach serweru forum.

Czy tak Adminie?

A jezeli nie, to juz powinienes mnie odblokowac :lol:

viola44

Cytat: adampio w 2009-06-13, 13:00:53
ostatnio mam problemy z otwarciem stron forum. Czesto czekam pare minut na polaczenie sie z serwerem. Czy to tylko ja mam taki problem?
Obecnie mam polaczenie o prdkosci 50/50 mbit/sek , bezprzewodowo i byc moze to jest problemem. Znam sie troche na tym jednak taka predkosc mialem wczesniej i problemow nie mialem....teraz mam. Dlatego wychodze z zalozzenia, ze cos zostalo zmienione w ustawieniach serweru forum.

Czy tak Adminie?

A jezeli nie, to juz powinienes mnie odblokowac :lol:

:D :D :D :D adampio to nie serwer, ban jak stąd do Honolulu  :D :D :D :D

Opal

Adamie, przy połączeniu bezprzewodowym z netem czasami są utrudnienia spowodowane złymi warunkami atmosferycznymi. Mocne opady i burze rozłączają net. Ostatnio u nas ciągle coś spada z nieba ;) wczoraj nawet grad. Za oknem pada, a z kuchni zapachy idą ;) to lubię. U Ciebie może jest lepsza pogoda, ale zwróć na to uwagę. Nie zauważyłam zmian na serwerze.

admin

"adampio"
nic się nie zmieniło na Forum, transfer jest sukcesywnie zwiększany w zależności od potrzeb i wszystko działa poprawnie.
Czasem przy dużej ilości odwiedzających to Forum, łącze może się "przymulić", ale nie aż tak jak Ty to opisujesz.
Może "wiesza" się Twoja przeglądarka?

adampio

Cytat: admin w 2009-06-14, 09:22:17
"adampio"
nic się nie zmieniło na Forum, transfer jest sukcesywnie zwiększany w zależności od potrzeb i wszystko działa poprawnie.
Czasem przy dużej ilości odwiedzających to Forum, łącze może się "przymulić", ale nie aż tak jak Ty to opisujesz.
Może "wiesza" się Twoja przeglądarka?

cos jest z routerem. Prawdopodobnie predkosc przekazuu internetowego jest tak szybka, ze ta maszynka nie nadaza z pezkazaniem danych i sie blokuje. Ale to wlasnie Dania, wies nad wsiami. Zalozyli nam fibrowy internet ale zapomnieli o routerach :lol:

renia

"adampio", a kiedy stawiasz optymalnego torta?  8)

adampio

Cytat: renia w 2009-06-16, 15:52:29
"adampio", a kiedy stawiasz optymalnego torta?  8)

22.06. w moja kolejna 18-stke :D

renia

Życzenia złożę Ci w poniedziałek, a imprezkę szykujesz?  :D

adampio

Cytat: renia w 2009-06-16, 18:06:50
Życzenia złożę Ci w poniedziałek, a imprezkę szykujesz?  :D

Mala imprezka w sobote, sami najblizsi,wiec bedzie superowo. Baranek juz kupiony, wiec grillek bedzie!!!!hohohoho

renia

Kurcze, ta sobota to jest imprezowa!  :D Ja nie będę jadła baranka, ale prosiak w całości będzie.  :D Tylko nie wiem czy z jabłkiem w ryjku  :?

adampio

Cytat: renia w 2009-06-16, 18:13:32
Kurcze, ta sobota to jest imprezowa!  :D Ja nie będę jadła baranka, ale prosiak w całości będzie.  :D Tylko nie wiem czy z jabłkiem w ryjku  :?

Jablka nie sa zdrowe :D Wloz do pyska kostke smalcu :lol:

Oczywiscie mowie o prosiaku.

No spadam, musze sie troche rozgrzac i .....do jutra.

renia

Cytat: adampio w 2009-06-16, 18:22:56

No spadam, musze sie troche rozgrzac i .....do jutra.
Jedno szczęście, że mówisz o prosiaku  :lol: , bo bym Ci nie darowała  :evil:

renia

Cytat: adampio w 2009-06-16, 18:22:56

Ten prosiak z jabłkiem, daje dobrą symbolikę, - jeśli jabłko jest niezdrowe, to je w ryj.  :lol:

_flo

adampio, tu sobie mozesz przetestowac, jak szybki masz internet faktycznie: http://www.speedtest.net/
tak zebys wiedzial, za co placisz

adampio

Cytat: _flo w 2009-06-16, 18:48:52
adampio, tu sobie mozesz przetestowac, jak szybki masz internet faktycznie: http://www.speedtest.net/
tak zebys wiedzial, za co placisz

50/50 mam program, ktory mi pokazuje non-stop predkosc polaczenia

_flo

yyy podejrzewam, ze mowisz o programie, ktory pokazuje Ci sile sygnalu sieci bezprzewodowej, a to co innego, ale mniejsza z tym...

adampio

Cytat: _flo w 2009-06-17, 10:22:47
yyy podejrzewam, ze mowisz o programie, ktory pokazuje Ci sile sygnalu sieci bezprzewodowej, a to co innego, ale mniejsza z tym...

Sile sygnalu sieci bezprzewodowej?  :shock: Dobre.

Czyli im mniejsza sila sygnalu tym szybszy internet czy tez odwrotnie? :lol:

I w jakich jednostkach miezysz ta sile "sygnalu sieci bezprzewodowej" w mbit, mbyt czy w cyklusach?

Bo moj program pokazuje mi szybkosc przekazu w mbit.

michal

Cytat: adampio w 2009-06-17, 11:09:51
I w jakich jednostkach miezysz ta sile "sygnalu sieci bezprzewodowej" w mbit, mbyt czy w cyklusach?

Możliwości jest wiele (dB, nawet % ;)).

Cytat: adampio w 2009-06-17, 11:09:51
Bo moj program pokazuje mi szybkosc przekazu w mbit.

adampio, nie ma czegoś takiego jak mbit. ;)

viola44

mi pokazuje w Mb/s czyli megabity? chyba tak

adampio

Cytat: viola44 w 2009-06-17, 14:43:20
mi pokazuje w Mb/s czyli megabity? chyba tak

dokladnie!!!

No ale jezeli ktos chce mierzyc predkosc przekazu w decybelach to juz nie moja sprawa.