Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Oni są sterowani przez koncerny farmaceutyczne i działają automatycznie - bez zastanawiania się i bez weryfikowania swojej (nie)wiedzy... :?

Blackend

No ale za wiedzę nie płacą, a życ trzeba, to co mają zrobić? ;)

administ

Jakby tak ludzie gwałtownie ozdrowieli, to oni straszny stres i frustrację by przeżyli, bo nagle niedobitki tylko pod gabinetem, nic do roboty.  :(
MAKABRYCZNA WIZJA!  :shock:

renia

No tak...Lekarzom są potrzebni chorzy a nie zdrowi... :?

renia

Mój mąż mówił, że ja nie mam co marzyć, żeby tak szybko wprowadzili jako powszechne Żywienie Optymalne, bo by odpowiedniej żywności zabrakło... :? Muszą mówić to co im pasuje... :?

administ

To wszystko zależy od organizacji produkcji, eksportu, importu i dystrybucji żywności.
Niestety przy dzisiejszym poziomie intelektualnym rolników, urzędników MRiRW, rządu i innych decyzyjnych jest to całkowicie niemożliwe.  8)
W takiej sytuacji lepiej, aby "jajka, masło i mięso czerwone były nadal niezdrowe".  :D

MariuszM

Siem normalnie wzdrygam , gdy za masło (200g) przychodzi płacić mi ponad 3,50zł :)
Brrr :lol: :lol: Do dobrego łatwo się  :twisted:...

renia

Nam eksperci zalecają jedzenie kurczaków, a na eksport jest wysyłana głównie jagnięcina, wołowina i gęsi... :? Jak ci cudzoziemcy "nie dbają" o zdrowie... :shock:

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/1398/1/1/polska-jagniecina-jest-najlepsza-na-swiecie-.html

administ

A mięso czerwone jest rakotwórcze, bo tak wyszło w badaniach naukowych.
Dlatego mięsa lepiej wcale nie jeść tylko 5*wio i będzie zdrowiuko!  :wink: :D

renia

Może teraz zmienią na 6*wio bo jest klęska urodzaju... :roll:

renia

A mięso czerwone wio na eksport... :?

RafałS

I wyprzedził dziadka...

Radzio

Ktoś mu dał kierownicę i posadził za nią. Być może dojrzali rodzice- tak wynika z tekstu. Te kilka drinków trochę zastanawia.

Radzio

renia

No i jednak naukowcy mieli rację, że czerwone mięso "szkodzi"... :shock: Nie lepiej chrupać marchewkę? :shock: 8)

Zyon

Albo cebule.....teraz jest niezbity dowod, ze mieso szkodzi....
Work Buy Consume Die

renia

A swoją drogą to teraz, według mnie, głupia "moda" nastała na tą surowiznę... cofać się w rozwoju? Rozumiem, że zbyt przetworzonej żywności nie powinno się jadać, ale wracać do epoki sprzed umiejętnościami posługiwania się ogniem to już jest przesada i niebezpieczeństwo - głównie przez pasożyty... :? Ale co mnie... 8)