Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

No bardzo ładnie, bo nikt do tabel żywieniowych nie zagląda, tylko "na słowo honoru" wierzy dietetykom.  :D
Jabłuszka są zdrowe, bo tak napisali!  :lol:

Zyon

Mi sie podoba to zdanie, a zwlaszcza jego poczatek. Wyglada to tak jakby naukowcy mieli misje, byli zideoloizowani i od razu stawiali pytanie z teza,

CytatNaukowcy dowodzą też, że jabłka (a szczególnie ich skórka) chronią komórki nerwowe, a w konsekwencji zmniejszają ryzyko wystąpienia choroby Alzheimera.
Work Buy Consume Die

administ

Naturalnie, bo przecież wiadomo, że miąższ, a szczególnie skórka jabłka, to sama tkanka nerwowa!  :D

administ

I bardzo dobrze, bo po co zdrowemu jakieś leki, a choremu i tak nie pomogą.  8)

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Jak można ludziom proponować takie bomby choregosterolowe!  :shock:  :wink:

Zyon

To Gazeta,pl a to podobno "salon" a ci jak wiadomo chca zle dla narodu  :shock:
Work Buy Consume Die

RafałS

Racja, niezdrowe. Po takim czymś to można schudnąć. Gdzie są chlebuś, piwusio, ziemniory?  :wink:

Zyon

troche fachowej wiedzy nie zaszkodzi
CytatMagnez jest intensywnie zużywany podczas detoksykacji organizmu. Podczas procesu oczyszczania mogą pojawiać się okresowe jego niedobory. Trzeba go wtedy uzupełniać, bo to mniejsze zło niż funkcjonowanie organizmu przy niedostatecznej jego podaży. Magnez ma duży wpływ na poprawną pracę układu krążenia. W skrajnych przypadkach niedoboru może dojść do niebezpiecznych incydentów z sercem. Nie warto więc ryzykować.
Work Buy Consume Die

administ

A co to jest "detoksykacja organizmu" ?  :shock: :?
I jaką rolę pełni w niej ten magnez, bo widocznie mam straszne luki w "fachowej wiedzy"!  :shock: :?

Zyon

No detoksyfikacja, to no.....eee no z toksynami ma cos wspolnego :D To wiedza tzw "zaobserwana"
Work Buy Consume Die

administ

:lol:
tak myślałem.  :D
To może tak z rękawa napiszę, że podstawowymi narządami do usuwania zbędnych pometablicznych "toksyn" są płuca, nerki, wątroba i skóra, że o odbycie nie wspomę, a z "toksyn" najwięcej się produkuje CO2.
Ale organizm sam sobie doskonale radzi z oczyszczaniem, tylko nie trzeba mu przeszkadzać.
Oczywiście są też toksyny z którymi organizm sobie nie radzi, ale one przeważnie powodują skutek śmiertelny.
Więcej na ten temat w Bromatologii...  8)

Zyon

O prosze, czyli warto te Bromatologie przeczytac :D

A o tych toksynach i magnezie to tak zajrzalem do matecznika piotrusiowego i oprocz przerazenia nachodzily mnie tez fale wesolosci, wiec wkleilem. Ludzie sa niebezpieczni i czesto dla samych siebie  :shock:

Ja jednak pozostane wierny tradycji zdobywania wiedzy poprzez czytanie  :lol:
Work Buy Consume Die

renia

E...tam w produktach... :roll:

"...zawierające dużo chemii jedzenie prowadzi do nadwagi, ale też cukrzycy, miażdżycy i innych chorób..."  :?
...a nie są już winne za to całe zło tłuszcze zwierzęce? :shock:

http://kobieta.wp.pl/kat,26377,title,Co-kryje-tajemnicze-E,wid,15125016,wiadomosc.html?ticaid=1f990

administ

I co jeszcze oskarżą, o tę "nadwagę", aby usprawiedliwić swoje nieuctwo?  :shock: :?

Zyon

Work Buy Consume Die

administ

Bardzo dobre dla wiernych z Internetu, co to nie czytają, tylko obserwują.  :D

Zyon

A w radiu ciagle o tych placowkach, NFZtach i Arlukowiczu. I premiach za dobre zarzadzanie  :shock:
Work Buy Consume Die