Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Zyon

Cytat: Gavroche w 2015-07-28, 10:22:47
Chodzi mi o to, że przeciętny grubasek przerzucając się na surowizny przez jakiś czas jest na całkiem zdrowej diecie.
Dostarcza trochę węglowodanów i marnego białka, zużywa własne białka i tłuszcz, dlatego takie miłe złego początki...
Dieta Gersona się to nazywa, takie kozowanie? :D
Molka cos pisala, ze wyciskane soczki warzywne dziennie to sposob na rozwalenie watroby
Work Buy Consume Die

administ

Molka przeważnie klika po klawiaturze bez sensu. ;)

Teresa Stachurska

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-28, 11:11:09
Cytat: admin w 2015-07-27, 17:00:09
Połowa dziury budżetowej, to zasługa OFE!  :shock:
Gigantyczny przekręt.  :(

Mundrych warto posłuchać ( prof. Orędziak  )

Cytatw OFE zostało 2,5 mln osób, które nadal będą wpłacały 2,92 proc. swojego wynagrodzenia do funduszy" - mówiła Oręziak.

Jej zdaniem oznacza to, że pieniądze te nie są wykorzystywane do płacenia emerytur, a ponieważ Polska nie ma nadwyżek budżetowych, musi się dalej zadłużać.

"To jest ok. 4 mld zł rocznie. Co gorsza, to rozwiązanie niekorzystne także z punktu widzenia emeryta, bo oczywiście towarzystwa emerytalne pobierają sobie opłaty od zarządzania tymi pieniędzmi, a kolejne kryzysy finansowe, które są przecież możliwe, także redukują kapitały" - dodała ekonomistka

http://stooq.pl/n/?f=981064&c=1&p=4+22

a Góra na to ( prof.)

CytatPodkreśla jednocześnie, że "dzisiejsi 20-30-latkowie muszą się mentalnie przygotować na pracę do 75. roku życia, i to niezależnie od tego, co im dzisiaj politycy wmawiają. Oni nie mają w tej sprawie żadnej mocy sprawczej

http://stooq.pl/n/?f=981063&c=1&p=4+22

to już przegina,  to nie fair, traktuje nas wszystkich jako pszenne umysły   :(

CytatJego zdaniem chodzi o to, by pracować jeszcze po sześćdziesiątce po to, by mieć wyższą i dającą możliwość utrzymania się emeryturę, gdy osiągnie się wiek prawdziwej starości (80+).

S. Bratkowski - http://www.stachurska.eu/?p=6051 . W linkach m.in. prof. Góra objaśnia skąd OFE weźmie pieniądze swoim emerytom.

Blackend

Teraz dopiero krytykują, a gdzie byli wszyscy uczeni jak Buzek z Balcerowiczem radosną twórczość materializowali?  8)

administ

OFE to był cudowny przekręt, bo winnych nie ma!  8)
Lepsze od FOZZ-u  :D

Blackend

O FOZZie, to już wszyscy zapomnieli.  :?  8)

administ

O poprzednich "rządach" też... ;)

Blackend

Wystarczy znowu obiecać i samo się kręci, bo nic się nie uczą.  :D

administ

Bo lepiej chcą mieć, a wiadomo, że lepsze jest wrogiem dobrego... ;)

Blackend

A bo paprykarzom wiecznie jest mało i nie wiedzą jak żyć.  :?  :D

administ

renia

Dpo tego pewnie trzeba mieć win10...  :roll: 8)

Diogenes z Synopy

chcesz potajemnie kupić pestki moreli ?  ;-)  XP Home wystarczy  :)

renia

To już nie moja bajka... :lol: żadnych zleceń też w najbliższym czasie nie planuję... 8)  :wink:

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-07-30, 14:20:31
chcesz potajemnie kupić pestki moreli ?  ;-)  XP Home wystarczy  :)

Ja mam Windows'a ale nie wiem jakiego... 8) chyba ósemkę... :roll:

renia

Jednak siódemkę - sprawdziłam w "systemie"...

Diogenes z Synopy

to ten najgorszy muł. Przy 4 GB nie daje rady sprawnie działać.

renia

Mnie wystarczy taki muł... 8) :lol: chociaż trochę chcę go pogonić i wezwę informatyka...(czy raczej mechanika komputerowego)... niech coś wymyśli...

administ

Cytat: renia w 2015-07-30, 14:35:09
Jednak siódemkę - sprawdziłam w "systemie"...

A to lepiej nic więcej samej nie kombinować, bo można zepsuć!  :shock: ;)