Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Znalazłam ciekawy sposób na czytanie Forum. Wcześniej klikałam na "wiadomości od ostatniej wizyty" i czytałam wszystkie nowe posty. W ten sposób czyta się sporo przepychanek słownych, lub poprostu "śmieci". Wolę teraz wejść w statystyki Forum, tam jest lista użytkowników i czytać ich posty. Jest tam sporo Optymalnych z wieloletnim stażem, których posty zawierają dużo trafnych spostrzeżeń, zaobserwowanych zależności między zjawiskami, a nawet gotowych recept na naprawę sytuacji. Nic, tylko czytać i korzystać.  :)

_flo

to wspaniale Renia, bo widac, ze Cie meczyly i nudzily niektore wypowiedzi ostatnio ;]
od siebie, szczegolnie moge polecic wiadomosci uzytkownikow "toan", "admin", "makot-ka" i "mama" 8)

renia

Już dawno nie pisałam o żadnych swoich spostrzeżeniach :wink:, a więc czas najwyższy nadrobić zaległości  8). Otóż czytając stare wypowiedzi niektórych osób (nie czytam całych wątków, bo to strata czasu), widzę, że mają oni ciekawe obserwacje i wnioski nasunięte w trakcie stosowania DO. Szkoda, że przestali oni pisać na forum  :(, mimo, iż je czytają. Zastanawiam się nad przyczynami i widzę kilka składowych: kiedyś na forum widać było więcej błędów orograficznych (które mi nie przeszkadzają, bo sama je robię), ale było również więcej
sensownych wypowiedzi, mądrych życiowo. Obecnie jest wiele "mądrych" postów z "uczonymi" słówkami, ale bez żadnej wartości, ani przydatności innym. Niektórzy nawet potrafią niegrzecznie poprawiać innym błędy, jakby wygląd postu był ważniejszy od jego treści. Następną składową są przepychanki słowne, często bardzo obraźliwe, atakujące osobę, a nie treść postu. :? To tyle na razie mi się nasunęło.  :P

viola44

Cytat: renia w 2009-07-16, 15:30:10
Już dawno nie pisałam o żadnych swoich spostrzeżeniach :wink:, a więc czas najwyższy nadrobić zaległości  8). Otóż czytając stare wypowiedzi niektórych osób (nie czytam całych wątków, bo to strata czasu), widzę, że mają oni ciekawe obserwacje i wnioski nasunięte w trakcie stosowania DO. Szkoda, że przestali oni pisać na forum  :(, mimo, iż je czytają. Zastanawiam się nad przyczynami i widzę kilka składowych: kiedyś na forum widać było więcej błędów orograficznych (które mi nie przeszkadzają, bo sama je robię), ale było również więcej
sensownych wypowiedzi, mądrych życiowo. Obecnie jest wiele "mądrych" postów z "uczonymi" słówkami, ale bez żadnej wartości, ani przydatności innym. Niektórzy nawet potrafią niegrzecznie poprawiać innym błędy, jakby wygląd postu był ważniejszy od jego treści. Następną składową są przepychanki słowne, często bardzo obraźliwe, atakujące osobę, a nie treść postu. :? To tyle na razie mi się nasunęło.  :P

w czym upatrujesz przyczyny takowego stanu rzeczy? 8)

renia

Nie chcę wchodzić w kolejną polemikę, po prostu napisałam swoje spostrzeżenia i tyle.

_flo

to bardzo nie fair Renia. takimi "spostrzezeniami" obrazasz obecnych uzytkownikow tego forum, a jak sie Ciebie pytaja o konkrety, to udajesz niewiniatko i chowasz glowe w piasek.

renia

Od kiedy patrzycie co jest fair? :shock: Przecież lubicie "takie klimaty". Ja nikogo nie obrażam, piszę ogólnie co sądzę o Forum. Ostatnio, to tylko "kriss" miała odwagę szczerze napisać co myśli o bezsensownym wątku z tantienami. Oczywiście zastała skrytykowana "zgodnym chórem". Nie pisałam to po to, aby wywołać polemikę, tylko po to, aby można coś tu zmienić. Jeśli zdarza się krytyka złośliwa, interpersonalna (nierzadko), to nie wywołuje jakoś sprzeciwu.

viola44

tak sie składa że Ty reniu, czy kriss jesteście ostatnimi osobami które powinny wypowiadać się na temat poziomu tego forum :P

renia

Dzięki. Każdy ma prawo wypowiadać się na temat Forum. :P

renia

Violu, znowu Ty obrażasz, nie ja.

renia

Dodam jeszcze, że po staremu, atakujesz osoby, a nie treść. To, że "liznęłaś" trochę biochemii, nie świadczy o Twojej mądrości. Żadnych własnych wniosków, przemyśleń, spostrzeżeń...  :?

Adam319

A w ogóle to ludzie dzielą się na kloce i strusie (zależnie od grubości nóg).
Kloce są miłe i zdegenerowane, a strusie dziobią się z gracją.
Kto powiedział, że forum ma być studnią mądrości, a nie wyliczanką gramowo-kilometrową.

Największy problem to zadać właściwe pytanie:

(retoryczne)
Dlaczego piszesz na forum?
:-)

renia

Cytat: Adam319 w 2009-07-16, 20:48:57

Największy problem to zadać wła¶ciwe pytanie:

(retoryczne)
Mądre pytanie.

renia

Może odpowiemy na nie?

Adam319

Odpowiedzcie wielowariantowo i odpowiedzialnie.

viola44

Cytat: renia w 2009-07-16, 20:26:04
Violu, znowu Ty obrażasz, nie ja.

Nigdy nikogo tutaj nie obraziłam i nigdy nie obrażę ....( zostałam tak wychowana za co jestem bardzo wdzięczna swoim bardzo mądrym rodzicom ...) i Ty reniu o tym dobrze wiesz.... nie mam w zwyczaju wyzywać, (cyt. głupa baba, bałwan, ciul, dziwka), pomawiać (płatny agent), narzucać co kto powinien tu pisać, oceniać wiedzę forumowiczów(cyt.nie osmieszaj się, a w rzeczywistosci wiedza "0") itd itd...

Klasę albo się ma albo się jej nie ma. I połknięcie kija od miotły niczego nie zmieni  :P

a moje wnioski i przemyślenia  :P pozostawiam dla siebie, (to tak ładnie się nazywa dyplomacja ) a jest ich nie mało właśnie dlatego ponieważ czytam, analizuje z wielu źródeł... :P zresztą renia cóż Ci po moich przemyśleniach? Ty już wszystko wiesz.... :P

viola44

Cytat: Adam319 w 2009-07-16, 20:48:57

adam319 to pytanie powinieneś zadać w nowym wątku... :P

Adam319

Wszystko już było.

kodar

Cytat: Adam319 w 2009-07-16, 21:23:24
Wszystko już było.
wszystko juz bylo,niby inni ludzie pisza a problemy zdumiewajaco podobne do starych  :?