Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Żebyśmy byli krajem mlekiem i modem płynącym... 8)

Zyon

Cytat: admin w 2014-09-06, 08:39:32
A na co komu miód?  :shock:
Tylko ze smalcem do piernika się nadaje.  :wink:
Jak to na co? Podobno na serce zdrowy jest!  :shock:

Zeby na forum dietetycznym takich rzeczy nie wiedziec......
Work Buy Consume Die

renia

Cytat: renia w 2014-09-06, 08:41:06
Żebyśmy byli krajem mlekiem i modem płynącym... 8)

...miodem... 8) Po co Miodka wkurzać... :wink:

renia

Cytat: Zyon w 2014-09-06, 08:41:42
Cytat: admin w 2014-09-06, 08:39:32
A na co komu miód?  :shock:
Tylko ze smalcem do piernika się nadaje.  :wink:
Jak to na co? Podobno na serce zdrowy jest!  :shock:

Zeby na forum dietetycznym takich rzeczy nie wiedziec......

... a przy przeziębieniu lipowy jeść trzeba, inaczej lipa... :?

administ

:shock:
A tak zapomniałem, fruktoza na serce obowiązuje nadal...  :lol:
Miód jest zdrowy na serce!Miód jest zdrowy na serce!Miód jest zdrowy na serce!
:D

administ

A wierzy jeszcze kto w tę naukowo-fruktozową brednię?  :roll: :mrgreen:

Zyon

Ooooo, nawet zamiedza i druga zamiedza  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

administ

Czyli jest jeszcze matka nadzieja...  :lol:

Blackend

...na tanie jajca i nabiał. ;)  :lol:

administ

administ

Martwią tylko te kolejki za czerwonym mięsem na raka!  :?  :wink:

Blackend

No fakt, a putinówki nic nie staniały choć miały być zdrową alternatywą.  :? ;)

administ

http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Wloclawek-dzieci-beda-zdrowo-i-za-darmo-jadly,10613,8.html - Unia dba, aby klientów służbie chorobie nie brakło od najmłodszych lat!  8)
Albo są tak głupi, albo są tak cwani. W Polandii stawiam na to pierwsze!  :wink: :mrgreen:

renia

Cytat: admin w 2014-09-06, 09:56:57
Martwią tylko te kolejki za czerwonym mięsem na raka!  :?  :wink:

Są dzisiaj kolejki za mięsem... :roll: Za warzywami też dość spore, a chleba coraz mniej kupują...

Blackend

Cytat: admin w 2014-09-06, 10:34:26
http://www.rynekzdrowia.pl/Uslugi-medyczne/Wloclawek-dzieci-beda-zdrowo-i-za-darmo-jadly,10613,8.html - Unia dba, aby klientów służbie chorobie nie brakło od najmłodszych lat!  8)
Albo są tak głupi, albo są tak cwani. W Polandii stawiam na to pierwsze!  :wink: :mrgreen:

Mamy przesympatycznych sąsiadów za ścianą, z którymi widzimy się raz do roku na kawie i od czasu do czasu przez balkon.
Ona jest lekarzem wychowującym dzieci książkowo. Córka 18l już otyła, syn 15l przerośnięty bysio z ogromnymi problemami z nauką (delikatnie mówiąc).
Gdy się widzimy, praktycznie non stop trajkocze o problemach, chorobach (dużo chorują, a sama jest po częsciowym usunięciu tarczycy). Strzela fachowymi terminami medycznymi jak z karabinu i z lubością objaśnia co z czego wynika. W końcu jak się wygada pyta - a co u was? - u nas? No właściwie nic się ciekawego nie dzieje.  :lol:
Raz Żona ją zagadnęła i zaproponowała książkę "Dieta Optymalna" i o dziwo wiedziała kto to dr Kwaśniewski, i zdecydowanie odmówiła, bo to szkodliwe dla zdrowia. Nie to nie, ale są kompletnie zindoktrynowani i autentycznie wierzą w oficjalną służbę chorobie.  8)

administ

Bardzo dobre!
Mi to się podoba, że wiara medyczna trzyma się mocno!  :wink: :mrgreen:

Zyon

Mi sie troche nie podoba. Sasiad, ktory sie nie zakwalifikowal na chemioterapie z powodu zbyt niskiej hemoglobiny bodajze, strasznie sie tym zalamal. I na tlumaczenie, ze tylko na zdrowie mu to wyjdzie, aby odstawil te bulki, margaryny, pierogi i kluski wcale nie zareagowal. Zalatwili jakos przetoczenie krwi chyba, zeby sie kwalifikowac i dali jakos w lape zeby na chemie sie wczesniej zalapac. No i jedzie na dniach  :? Szkoda.  :?
Work Buy Consume Die

Gavroche

Zastanawiałem się tu kiedyś, co bym zrobił, gdyby mnie dopadło raczysko jakie...
I nie mam pojęcia 8)
Za mądry jestem, by gdybać po próżnicy, czy za głupi i wyobraźni nie starcza?

RafałS

Ja wiem. Łapu-capu i do akwarium.  :wink:

Blackend