Aktualności:

6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Radzio w 2014-12-19, 13:24:50
:lol:
Coś ... wypasionego. :lol:*
Tym razem akurat łaciatego ;)

Radzio

Zasada ekonomii- podstawowa zasada- zauważa, że ... dwoje się dogadało- w sprawie trzeciego. :lol: :lol: :lol:*

Gavroche

To handel wymienny, fajna sprawa 8)
W moim idealnym świecie tak właśnie by było, każdy robiłby to, co umie i lubi, albo dlatego, że trzeba to zrobić i tyle.
Bez pieniędzy, rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające...
Przepraszam, poniesie mnie czasem :lol:

Radzio

Blackend się ucieszy, z pewnością. :lol: :lol: :lol:*

Zyon

Bo w świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej wtedy moneta fiducjonarna i electro-money to wiadomo, ze hoho......w sumie nie wiem co chcialem powiedziec, bo tego nie rozumiem, ale fajnie jest epatowac czyms czego sie nie rozumie  :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Radzio

Cytat: Gavroche w 2014-12-19, 14:51:25
To handel wymienny, fajna sprawa 8)
W moim idealnym świecie tak właśnie by było, każdy robiłby to, co umie i lubi, albo dlatego, że trzeba to zrobić i tyle.
Bez pieniędzy, rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające...
Przepraszam, poniesie mnie czasem :lol:

Wyrywam z kontekstu- wiadomo.
I skoro już do noszenia przeprosin doszło, pogalopuję i ja nieco(To co, że Leonardo nie wdrożył osobiście wszystkich swoich pomysłów, Lem, z resztą też ... :lol:) wydłużając ten fragment: "..., że trzeba to zrobić i tyle", ile należy i ... . :lol: :lol: :lol:*
... o przeprosinach już dziś było wielokrotnie. :lol:*

Radzio

Cytat: Zyon w 2014-12-19, 14:54:37
Bo w świecie, w którym rządzi pieniądz, w systemie gospodarki monetarno-rynkowej wtedy moneta fiducjonarna i electro-money to wiadomo, ze hoho......w sumie nie wiem co chcialem powiedziec, bo tego nie rozumiem, ale fajnie jest epatowac czyms czego sie nie rozumie  :lol: :lol:

Przepraszam, to samokrytyka? Bo nie rozumem. :lol:*

Gavroche

Kolektyw i rój, gospodarka oparta na zasobach i takie tam, przyszłe problemy ludzkości, gdzie informatycy odegrają doniosłą rolę? :lol:

Zyon

Tak, tak, przerabialem to na roznych forach dla mlodocianych korwinistow. Wiekszosc z nich byla na garnuszku mamusi, ktora im robila obiafki, podawala sniadanko do lozka, prala majtki i skarpetki...  :D
Work Buy Consume Die

Blackend

......w sumie nie wiem co chcialem powiedziec, bo tego nie rozumiem, ale fajnie jest epatowac czyms czego sie nie rozumie  :lol: :lol:

Super!  :lol:  :lol:

Blackend

...rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające...

Czyli kapitalizm - proste, tylko że potrafią to sprytnie skomplikować.  :D

Radzio

Cytat: Blackend w 2014-12-19, 15:42:01
...rynek zaspokajający potrzeby, a nie je kreujący, zarabianie pieniędzy jest takie upokarzające...

Czyli kapitalizm - proste, tylko że potrafią to sprytnie skomplikować.  :D

Sprytnie skomplikowane jest również to, w każdym ustroju, : "...rynek zaspokajający potrzeby...". :lol:* Cywilizacja, a wraz z nią gospodarka solidnie oparta jest o koryto, a tegoż potrzeby nie były, nie są i nie będą zaspokajane przez ów rynek, pragmatycznie na tę rzecz patrząc.  :lol: :lol: :lol:* ;)

administ

A bo to tak jest jak się zarabia na walce z normą cholesterolu we krwi w narodzie, to inne skutki uboczne wychodzą, w tym tucz statynowo-glukozowy najlepiej...  8)  :wink:

Gavroche

Radzio

Ale nie "po polskiemumu". :lol: :lol: :lol:

Gavroche

administ

Radzio

I tak już zostanie. :wink: :mrgreen: