Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Rozmaitości

Zaczęty przez renia, 2009-07-04, 07:00:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Spadamy na sam dół łańcucha pokarmowego... :lol:

vvv

I pani mnie zniechęciła do używania słowa "ogląd":

CytatTyp tekstu: Książka
Autor: Krzymowska-Kostrowicka Alicja
Tytuł: Geoekologia turystyki i wypoczynku
Rok: 1997

(...) Percepcyjną wartość rekreacyjną środowiska przyrodniczego wyznaczają dwie niezależne skale przestrzenne: krajobrazowa i intymna, między którymi rozciąga się obszar neutralny (orientacyjny), zbyt oddalony od obserwatora, aby można było widzieć szczegóły, a zbyt bliski, aby uzyskać ogląd ogólny. Ten trójczłonowy podział obserwowanej przestrzeni wynika po prostu z fizjologicznych uwarunkowań odbioru bodźców. W percepcji krajobrazowej postrzega się i ocenia dany obiekt głównie pod względem jakości wizualnej. Nie postrzega się w niej szczegółów: lecz linie, plamy barwne, akcenty, tworzące łącznie harmonijne lub dysharmonijne układy przestrzenne. (...)

:shock:

administ

Ja bym takiego słowa nie użył w życiu!  :shock: Chyba, że dla jaj...;)
A autorowi tekstu poraziłbym zamiast "ogląd" wstawić "perspektywa" i zaraz widać z kim miałoby się do czynienia. ;)

renia

Ale widać, że to pisał uczony... :shock: 8)

Diogenes z Synopy

Blackend

renia

Przyda mi się ten artykuł... :D

A ludzie lubią mówić, że dbają o zdrowie...taka moda... :? :lol:
Niektórzy nawet w to wierzą... :roll:
A dlaczego chorują? Taki pech i ta chemia wszędzie (tak mówią)... :?

administ

Ależ dbają bardzo o zdrowie - regularnie łykając zapisane tabletki!  8)
A suplementami trują się przeważnie dobrowolnie. ;)

Teresa Stachurska

Cytat: admin w 2016-10-11, 12:48:35
Ależ dbają bardzo o zdrowie - regularnie łykając zapisane tabletki!  8)
A suplementami trują się przeważnie dobrowolnie. ;)

Mnie niegdyś zaskoczyło, że lekarze i aptekarze też hołdują zapasom medykamentów na podorędziu.

renia

Sami łykają jak czaple. Widziałam na konferencji medycznej, na kolacji integracyjnej... :? :lol:

Teresa Stachurska

Niestety, chyba nie wiedzą co może ich układ immunologiczny. Że w ogóle coś może.

Diogenes z Synopy

Pilnują parametru ''długowieczności''  (LDL)  ;-) , aby nie skoczył za wysoko.  ;-)

Zyon

Cytat: renia w 2016-10-12, 07:25:05
Sami łykają jak czaple. Widziałam na konferencji medycznej, na kolacji integracyjnej... :? :lol:
A jak myslisz? Dlaczego kobiety chodzace w szpilkach tak kochaja ChelaMagB6? :D
Work Buy Consume Die

administ

Może antykoncepcyjny jest? :roll: ;)

Blackend

Antykoncepcyjny, to był Biseptol - w Rumunii za komuny dobrze schodził.  :lol:

Diogenes z Synopy

no i podobno tam tera niskie podatki!   :shock: Bo widocznie słabo działał.  ;-) 

Blackend

Diogenes z Synopy

chyba jakaś niewielka ilość dobrego białeczka do tego  :roll:. 2 razy w tygodniu gotowane jajko, zdrowa rybka, i chuda szyneczka.  :roll: