Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Wywar kolagenowy.

Zaczęty przez mania25, 2008-06-04, 13:36:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

:lol:
No bo taka Ogórkowa z goloneczką nie owłosioną to jest rarytas. ;)  :lol:

Anulka177

Mój wywar od tygodnia w słoiku, w lodówce czeka na zmiłowanie. Chyba namówiliście mnie na tę ogórkową.... :roll:

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2016-06-20, 22:12:20
rarytas. ;)  :lol:
takie chude golonki to w mięsnym omijam szerokim łukiem   :?  ;-)

Tak na wszelki wypadek powiem, że ''rarytas'' jest za dobra zmianą, jakbyś zdania nie chciał zmienić  ;-)

renia

Cytat: Anulka177 w 2016-06-20, 23:47:38
Mój wywar od tygodnia w słoiku, w lodówce czeka na zmiłowanie. Chyba namówiliście mnie na tę ogórkową.... :roll:

:lol: Zaraźliwa ona jakaś... :lol: Ja ogórki obieram ze skórki przed ucieraniem, nie daję ich zbyt dużo, a jeśli zupa jest za mało kwaśna, to doprawiam ją sokiem z cytryny.  8) Nie lubię za dużo tych 'wiór' ogórkowych. Smak jak najbardziej. Jak mam wodę z ogórków to też jej do smaku dodaję. Gotujemy jej dość duży gar, bo synowa połowę bierze do siebie. Nasze wszystkie zupy im bardzo smakują. :lol:

Diogenes z Synopy

jest takie urządzenie.  :roll: Blender.  :D

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-06-21, 07:48:22
jest takie urządzenie.  :roll: Blender.  :D

Ciapy też nie lubię... :? :lol: Tak się nazywał syna trener z klubu sportowego... :lol: 8)

renia

Cytat: Gavroche w 2016-06-21, 08:09:25
https://m.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk ;)

Coś w tym stylu... :lol: nowoczesność w domu i zagrodzie. 8) Jak tutaj... 8)

(https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/424733_277182415715802_1886976148_n.jpg?oh=c230d02a738e3cabe3717ef564da4cf1&oe=57D85F8D)

administ

Blackend

Anulka177

Mirek

Diogenes z Synopy

bulgoce.

Na 7 kostkach wołowych szpikowych pociętych. I 2 połówki wieprzowych. Warzywka młode, nie z bidronki.
   Szpik wydłubię bez problemów. Podrożały kostki wołowe. Po 1,79  :(   :?   ;-)
Może szczawiowa?  :roll: Renia mówiła, że smaczna była.  :roll:

renia

Smaczna. :D Nic się nie zmarnowało, synowa resztę wzięła, bo jej tak smakowała.

Diogenes z Synopy

z dwa razy do roku można zjeść. ( szczawianów sporo)  ;-)

renia

Ja tak dużo tego szczawiu nie daję (jeden pęczek, bez tych ogonków, na dość duży garnek). Do smaku dodaję soku z cytryny.

administ

Ale w ogonkach jest kwintesencja... ;)

renia

Szczawianów więcej... :? :lol:

Anulka177

U nas dziś grzybowa była na wywarze z tych dwóch golonek, co je już trzeci dzień jemy i jeszcze końca nie ma.... :?

renia

Suszone grzyby dałaś czy świeże? Czy pieczarki? :roll: