Aktualności:

2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.

Menu główne

Leczenie żółtkami.

Zaczęty przez admin, 2009-09-17, 17:55:45

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Powoli dojdą do 15 żółtek! I będą zachwyceni.

admin

W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy! Samo leczy to "placebo" - szczególnie nowotwory.
I lepsze dla straszych od żółtek na wodnym wyciągu białkowym z masłem.

adamel

Na 15 żółtkach tygodniowo to oni już są, bo inaczej nie wpadliby na to, ale wiadomo, że wiedzę ujawnia się plebsowi stopniowo.

Blackend

Cytat: admin w 2009-09-18, 07:35:31
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy!

Lubię to danie - w postaci zamrożonej też :)

viola44

Cytat: Blackend w 2009-09-18, 16:09:05
Cytat: admin w 2009-09-18, 07:35:31
W zachwyt można popaść, gdy pięć żółtek zetnie się z 200ml śmietanki 30% z łyżeczką sacharozy!

zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe? muszę koniecznie wypróbować....

viola44

I am sorry ! strasznie namieszałam Blacked w Twoim poście, dlatego again....:-)

Cytat: Blackend w 2009-09-18, 16:09:05

zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe? muszę koniecznie wypróbować....

Blackend

Cytat: viola44 w 2009-09-18, 16:32:19
zamrożonej? i jak smakuje? jak lody śmietankowe?

Bingo :) tylko trzeba żółtka dobrze wytrzepać :)

Sandman80

Cytat: Blackend w 2009-09-18, 16:43:21

Bingo :) tylko trzeba żółtka dobrze wytrzepać :)

ale jak zamrażać aby dobre wyszło bo mi jakoś nie bardzo ...

Blackend

Takie jak lody sklepowe to nigdy nie będzie, przynajmniej mi się jeszcze nie udało.
Niestety trzeba mieszać aż do wystudzenia no i do zamrażarki w plastikowym kubku - ja używam takie turystyczne z marketu.

renia

Może być lepsze niż sklepowe. Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone.. :D..może być jeszcze wanilia lub gorzka czekolada do tego.
Ale przecież idzie zima, a wy o lodach :D brrr :wink: :D
Pozdrawiam cieplutko. 8)
PS. Staram się nacieszyć emotkami - póki są :mrgreen:

Blackend

Cytat: renia w 2009-09-18, 17:07:54
Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone..

Wtedy to jest kogel-mogel ze śmietanką, a to nie jest to samo ale dlaczego tak jest to ja sie nie podejmuję wyjaśnić bo ja się na tym nie znam :)

renia

Przynajmniej mi smakuje taki budyn ze śmietany i żółtek, ale już po zamrożeniu - nie tak. Jako lody wolę takie z "kogla-modla"...ale każdy ma inny "biust" :wink:

renia

..miało być - kogla-mogla.. :? :D

Teresa Stachurska

kogla-modla też wesołe, jak gust/biust    :)   :)   :)  (słoneczniki, stosownie do wesolości jaka mi się wywołała przy okazji przejęzyczeń jw). Reniu, ślę garść uśmiechów i wyrazy uznania.

renia

..a to, że każdy ma inny biust - to nie "przejęzyczenie" - to szczera prawda  :wink: :D

Teresa Stachurska

Jasne, całkiem jak z gustem... Super. Skoro nastrój poprawia.

renia

..świetnie to ujęłaś.. :lol:

Opal

Cytat: renia w 2009-09-18, 17:07:54
Może być lepsze niż sklepowe. Ale wtedy robi się bez gotowania - tylko śmietana bita z żółtkami i cukrem zamrożone.. :D..może być jeszcze wanilia lub gorzka czekolada do tego.

Ja też w taki sposób jedynie robię, ale najczęściej nie zdążę zjeść nawet jednego, bo mi wszystkie "wyprowadzają" z zamrażarki zanim sobie o nich pomyślę :)

renia

..u mnie też grasują "krasnolutki".. :wink: