Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Konferencja Optymalnych.

Zaczęty przez renia, 2009-11-04, 13:53:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

Planowano Uroczystość na 10-go czerwca w Ciechocinku, ale Tata nie chciał narażać Stowarzyszenia na koszty, więc się nie odbędzie.

renia

Ładnie by pasowało dniu urodzin Twórcy Diety Optymalnej. :D Początek czerwca to jest piękny czas... :D A koszty każdy by mógł pokryć za siebie... Chociaż w każdym terminie od wiosny do jesieni jest pięknie... :D

Zonia

W czerwcu na pewno dałabym radę, w maju...nie jestem pewna :(

Radzio

Cytat: admin w 2012-02-11, 15:15:01
Planowano Uroczystość na 10-go czerwca w Ciechocinku, ale Tata nie chciał narażać Stowarzyszenia na koszty, więc się nie odbędzie.

To jedyna przyczyna, więc nie ma problemu. Przyjadą tylko ci, którzy potrafią zrezygnować z uciech, czy wygód na dzień, czy może dłużej. Dla Przyjaciela warto. :D

Na ostatniej Konferencji, której byłem świadkiem, uczestnicy otrzymali materiały piśmienne, a wśród nich ulotki reklamowe m.in. firmy "Klimeko".
Wspomniałem jaką cenę osiąga na ryneczku warszawskim masło z tej firmy i to przy 5-cio % podatku VAT. To "Harley Dawidson" na maślanym rynku cenowym!
Smalec gęsi innej firmy "...zalecany przy diecie optymalnej..." (cyt. z ulotki) też "się ceni".
Czy Tato o tym wie?  :)

Radzio

Cytat: Radzio w 2012-02-11, 16:58:43
...
Na ostatniej Konferencji, której byłem świadkiem, uczestnicy otrzymali materiały piśmienne, a wśród nich ulotki reklamowe m.in. firmy "Klimeko".
Wspomniałem jaką cenę osiąga na ryneczku warszawskim masło z tej firmy i to przy 5-cio % podatku VAT. To "Harley Dawidson" na maślanym rynku cenowym!
Smalec gęsi innej firmy "...zalecany przy diecie optymalnej..." (cyt. z ulotki) też "się ceni".

Oczywiście piszę o rzeczach, które "się sprzedają" m.in. w Eko-sklepach. Zamiast ulotek od Dostojnych firm wystarczyłoby wiadro śmietany 30-tki do placków ziemniaczanych z np. wątróbką (modna i potrzebna ostatnio ;)) i ..."armia wykarmiona". Wspominałem coś o chęci obierania ziemniaków? :D

administ

Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi, a nie handlarzem masła, smalcu, czy innych dóbr konsumpcyjnych, dlatego takie sprawy Go w ogóle nie interesują.

Radzio

Cytat: admin w 2012-02-12, 17:37:32

Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi, a nie handlarzem masła, smalcu, czy innych dóbr konsumpcyjnych, dlatego takie sprawy Go w ogóle nie interesują.

I słusznie!  :D  Jestem tej samej myśli!!!
Jego nie powinny, ponieważ ... . (To z pewnością dokończę, być może na spotkaniu).
Napisałem informację skąd Stowarzyszenie może spróbować pozyskać fundusze, których mu brakuje i tyle tytułem wyjaśnienia.

MariuszM

Cytat: admin w 2012-02-12, 17:37:32
Mój Tato Radziu jest lekarzem medycyny, dzięki któremu wyleczyło się wielu ludzi,
pozwolę sie nie zgodzić ;) :P
http://youtu.be/RRWMlsMhlI8?t=32s

P.S po tej śmietance Klimeko moje bakterie sklpeowe toczyły małą rewolucje z  tymi ekologicznymi.  :lol: :wink:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-02-12, 22:01:58
...
P.S po tej śmietance Klimeko moje bakterie sklpeowe toczyły małą rewolucje z  tymi ekologicznymi.  :lol: :wink:

Bakterie "Klimeko" nie posiadają stosownych certyfikatów unijnych o tym, że są ekologiczne. Przynajmniej nie ma tego na etykietach. ;)  :lol:

administ

Cytat: MariuszM w 2012-02-12, 22:01:58
śmietance Klimeko

W śmietance nie ma bakterii. Chyba, że źle spasteryzowana  :wink:
Śmietana z mleczarni jest szczepiona selekcjonowanymi szczepami bakterii, więc żadna przypadkowa salmonella, czy inna "eklogiczna" parazytoza "od baby przy hali", czy "prosto od krowy" się nie trafia.  :D

PS
głównym źródłem powszechnie występujących parazytoz jest jedzenie surowych produktów, głównie warzyw, szczególnie korzennych.

Radzio

Radzio

Śmietanka jest "tylko jedna"- kalibru trzydzieści i sześć. ;)

administ

36% - tortowa,
30% - kremówka - nie mylić z ciachem!

Radzio

Zgoda! Z tłuszczem nie należy przesadzać.  :D

administ

Kremówka jest bardziej uniwersalna.

Radzio

Tortową trzeba rozcieńczać. :D

MariuszM

byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D

administ

To nic groźnego. Najwyraźniej nie wszystko ubili.  :wink:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2012-02-13, 12:08:07
byla to smietanka 36 chyba powyzej 5dni ,poniewaz byla lekko kwasna i 'zsiadla' no i po wypyciu jakies 30 lekko mi brzusio wzdelo. Moze mialem pecha ;D

Nic dziwnego, 36 ma króciutki termin przydatności. Te szczepione mogą leżeć i leżeć... aż ktoś kupi. :D

Cytat: admin w 2012-02-13, 13:51:26

Bo te niedobitki pewnie się pod wieczkiem zadekowały. :D

renia

Cytat: admin w 2012-02-13, 13:51:26

Mógł sobie sam ubić tą śmietanę... :wink: