Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Konferencja Optymalnych.

Zaczęty przez renia, 2009-11-04, 13:53:22

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mirek

Cytat: Marek Konopka w 2013-10-28, 08:13:43
Cytat: Mirek w 2013-10-28, 08:03:27
(...) dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świeżej, dużej bułce.  :(
ręce i nogi się uginają...
... ale, ale...
Czyżby Cię Mirku kusił ten widok... świeży i duży...??
;-)
:D
Gdy organizm mój przeszedł na "drugą stronę", po przebudowie, to pojawiły się nowe zjawiska.
Np. brzydki (wymiocinowy z lekka) zapach świerzego pieczywa. Kiedyś był kuszący. teraz nie jest.

Mirek

Cytat: Marek Konopka w 2013-10-28, 08:13:43
(...) dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świeżej, dużej bułce.  :(
... ale, ale...
Czyżby Cię Mirku kusił ten widok... świeży i duży...??
;-)
Hmmm... może i na siebie warto popatrzeć, dzięki. :?
Z boku lepiej widać.  :shock:
Może gdzieś głęboko drzemie jeszcze we mnie tęsknota za świerzym..., e tam wolę wędzony boczuś :)

Mirek

Cytat: Radzio w 2013-10-29, 06:57:24
Cytat: admin w 2013-10-28, 08:12:39
Dostaną zdrową dietę wysokowęglowodanową, aby Matka Natura się nie rozeźliła!  :D

Akurat Matka Natura jest nieco bardziej cierpliwsza od wszystkich "dietobiorców" i "dietodawców" razem wziętych. ;)
Ona nie ma w zwyczaju chodzić "na skróty", a już na pewno nie będzie po raz kolejny rozdawać tego, co już dawno uczyniła- bardzo dawno. :D

Cytat: admin w 2013-10-28, 07:45:21
Ponieważ nie można działać wbrew Prawom Matki Natury, większość musi pozostać na zdrowej diecie wysokowęglowodanowej!  :D
I żadnej przykrości z tego powodu, ani wyrzutów sumienia nie należy czynić.
Albowiem trudno nie spełnić takiej prośby - "chleba naszego powszedniego daj nam...", - skoro tak ładnie proszą.  8)
Buuu,
Z bezsilnością jest mi ciężko.
"Przez rozum wiem", że 100% racji masz Adminie.
"Z porśód wielu dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle". Nawet moi bliscy proszą o chleb powszedni: dzisiaj rano córka pobiegła do piekarni i z matką, moją żoną - na moich oczach! - wrąbały po świerzej, dużej bułce.  :(

Mirku! Nie spiesz się z rozdawaniem "racji", to przede wszystkim Twoja Rodzina, nie nasza. ;) :D
No, tak.  :?
Trochę dystansu i jest lepiej.  :)

Radzio

Szefu zabawia się w ten sposób, prowadząc taki... no... zawoalowany sondaż. :D
Ale wcale tego nie ukrywa! :lol:

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-10-24, 19:09:20
Diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach ;)

Diabeł tkwi w błędach. ;)

Radzio

Cytat: admin w 2013-10-25, 18:13:36
Cytat: renia w 2013-10-25, 18:11:08
"Poznacie ich po ich owocach"... :D

Wyrwane z kontekstu, to strasznie kretyńsko brzmi i nie zawsze jest prawdą do tego!  :shock: :?

Fakt, trudno mi zaakceptować jaja jako owoce. :) To nowatorski i niekonserwatywny sposób myślenia. Ahhuuuu! :D

Radzio

Cytat: Blackend w 2013-10-25, 18:20:49
Kreteńczycy, to kiedyś potęga była, nawet powiadaja niektórzy, że od Słowian sie zaczęła ;)

A nie od Szwedów, Szwajcarów i co lepszych!!! :) Zapamiętać, proszę.  :lol:

Radzio

Cytat: admin w 2013-10-21, 20:58:12
Jeśli przysłuży się sprawie i będzie dalej im. Adama Jany, to czemu nie?

Nad logo, wobec tego, prace już powinny się rozpocząć. :D

Radzio

Cytat: admin w 2013-10-25, 11:08:06
WAŻNE!

Wracając do Konferencji planowanej na 7 grudnia 2013 r. (sobota), godz. 10.00 – 16.00, w Sali Widowiskowej Miejskiego Domu Kultury w Łaziskach Górnych Mikołów, ul. Karola Miarki 15, Organizator zaprasza wszystkie chętne osoby, które stosują Żywienie Optymalne Dr-a Jana Kwaśniewskiego, do uczestnictwa w tym spotkaniu.

Ponieważ łączę w sobie wszystkie poniższe, uosobione cechy nie jestem w stanie znaleźć argumentu na "nie", same "tak". :D
CytatUczestnicy konferencji:
1.   Parlamentarzyści
2.   Samorządowcy
3.   Naukowcy
4.   Organizacje promujące zdrowie
5.   Dyrektorzy szkół i przedszkoli
6.   Lekarze, dietetycy, doradcy żywieniowi
7.   Rolnicy
8.   Media
9.   Sportowcy
10. Osoby wyleczone

Wobec powyższego, chciałbym uzupełnić moje informacje o kosztach.
We własnym zakresie zapewnię sobie WIKT, transport- w tym szczęśliwy powrót, nocleg, opierunek (wezmę Żonę ;)). Jakich jeszcze kosztów winienem się spodziewać? :) Może jeszcze w czymś będę mógł pomóc. :D

administ

Radziu!
Nie mam pojęcia, ale możesz do Organizatorów się zwrócić z zapytaniem.  8)

Radzio

To pewne, że mogę!!! :D
Cała przyjemność po mojej stronie. ;)

Radzio

A! Przypomniałem sobie. :)
Czegóż to akurat ja mogę oczekiwać po Konferencji.
Nic szczególnego, otóż zamierzam "podać dłoń" następująco:
- Prezesowi, to tak "z racji urzędu ;)";
- Toanowi;
- antonimowi "Luckystart";
- MarianowiM;
- RafałowiS;
- Gavroche;
- Zyonowi;
- panom "Karwa";
- "obcym". ;)
A także słyszeć i widzieć. 8)

Radzio

Cytat: MariuszM w 2013-10-26, 20:49:32
Cytat: admin w 2013-10-24, 11:02:22
prof. dr hab. Stanisław Berger
CytatW swych poszukiwaniach spotkałem wielu ludzi życzliwych, którzy pomagali mi, w miarę możności w dalszym zajmowaniu się problemem. W różnych okresach, w różny sposób udzielali mi swego wsparcia następujący ludzie: prof. Julian Aleksandrowicz, prof. Stanisław Berger, Bronisława Chrząszcz, Jerzy Grotowski, Premier Piotr Jaroszewicz, V-ce Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego Mieczysław Kazimierczuk, red. Stanisława Podgórska, doc. Czesław Półtorak, dr Włodzimierz Ponomarenko, prof. Henryk Rafalski, Marian Spychalski, red. Jerzy Surdykowski i inni.
Może nie będzie aż tak "ciężko"... :)
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=162

Kurczaczek, MariuszM coś brakuje mi spójności. ;)
W/w wymienione nazwiska, to sami "anarchiści", czy jednak nie. :D
A może- w historycznej konsekwencji- to była w pewnym sensie desperacka droga, znaczy wrong way. :)

Radzio

Cytat: admin w 2013-11-07, 07:42:32
Radziu!
Nie mam pojęcia, ale możesz do Organizatorów się zwrócić z zapytaniem.  8)

Zwróciłem się! :) Tam się zwróciłem- Biuro Organizacyjne Konferencji. :D
Ale nie będę o nic pytał. 8) Z dwóch powodów. :)
Na stronie internetowej OSO jest rzetelna informacja i z pewnością zaproszonych poinformowano by o istniejących niedogodnościach- to po pierwsze. :D
A po drugie, to "... koń nie prosi i nie pyta,
                           póki zdrowe ma kopyta...". :lol:

administ

Ty na poważnie się tam wybierasz?
Skontaktuj się z OSO, bo to jakieś wycieczki ponoć dla aktywu będą, to może Cię zabiorą.  :D

Radzio

Co mam zrobić? Gdzie Dwóch nie może, tam... sam sobie poradzę! :lol:
Furman jaki jest każdy widzi, chyba że w "czarnej kropie" umorusany siedzi, ale wtedy wiadomo jak mnie widzi. ;)
Przyjadę ze swoją Świtą- jakby to ładnie podać :roll:, samcem ode mnie jedzie. :lol: :lol:

administ

Tylko nie zapomnij się spóźnić, stosownie do ...  :wink:  8)

Radzio

Niestety zawiodę i będę godzinę wcześniej- zegarki mam niepoprzestawiane. :D

administ

Też zawiodę i nie będę, bo mam obowiązki rodzinne, akurat!  8)

Radzio

Nic to. Utrzymam pozycję. ;) :lol: Znaczy ustoję... znaczy dam sobie radę... znaczy Toan zechce poczekać, aż się widzowie widokiem nasycą. ;)