Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta.

Zaczęty przez admin, 2009-12-23, 16:22:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Oglądałem wczoraj przypadkiem wywiad z Giertychem i miałem te same skojarzenia - nie będzie można schować się za anonimowym Nickiem, a Administrator też będzie oskarżony.

renia

Ty chyba to przeczuwałeś,  :roll: dlatego taki nick wybrałeś... :? :twisted:

Blackend

Dlatego od początku się pilnuję, bo nick mnie do tego zobowiązuje. ;)

renia

A taki Grzegorz Rec z Puszczykowa Górnego jest całkiem jawny i w razie czego sam poprosi o najwyższy wymiar kary... :lol:

Blackend

Ale fora i komentarze pod artykułami, które czasami przeglądam są już co raz częściej moderowane i usuwają obraźliwe wpisy.

administ

Każdy kij ma dwa końce, bo jak źle będzie się stosować orzeczenie, to może być wstęp do CENZURY, a tego należy unikać, bo...  :?

administ

Cytat: Blackend w 2014-01-11, 12:10:47
Ale fora i komentarze pod artykułami, które czasami przeglądam są już co raz częściej moderowane i usuwają obraźliwe wpisy.

Ważne, aby można napisać wszystko, co się chce, byle z zachowaniem zasad dobrego smaku...  :D

Blackend

Polska język, to bogata język i jest cała masa słów i dwuznacznych zwrotów, którymi można dokopać nie używając dosadnych przekleństw.  :D

administ

Właśnie!
"Pożyteczny mędrzec " - na ten przykład nikogo obrazić nie powinno.  :lol:

renia

I gdzie ta wolność... :roll: wylgaryzmy i wyzwiska powinni odrzucać, ale wolność kulturalnego słowa powinna być...

Dasna

Cytat: renia w 2014-01-11, 13:28:10

I gdzie ta wolność... :roll: wylgaryzmy i wyzwiska powinni odrzucać, ale wolność kulturalnego słowa powinna być...
Mowa ojczysta jest soczysta. 8)

Dasna

Cytat: renia w 2014-01-11, 13:34:32
...wypowie wszystko co pomyśli głowa... :D
Taaak, co w głowie to na języku. :? A gdzie milczenie złotem? 8) :lol:

renia

Ale te same rzeczy można w różny sposób wyrazić... :roll: forma też się liczy... 8)

Dasna

Cytat: renia w 2014-01-11, 13:39:33
Ale te same rzeczy można w różny sposób wyrazić... :roll: forma też się liczy... 8)
Oczywiście. I to bardzo się liczy. Sztuka komunikacji. Wyrażanie siebie, swoich opinii, poleceń, próśb. Ton, dobór słów,intonacja.  Potem nie należy się dziwić , że jest akcja - jest reakcja. 8)

renia

:D zgadzam sie z Tobą całkowicie... :D czasami przy słowie pisanym można różnie daną wypowiedź zrozumieć (brak tonu, mimiki, ogólnie przekazu niewerbalnego), ale energia przekazu płynie też między wierszami... :D

anakin

Cytat: renia w 2014-01-11, 08:12:24
U mnie na stronie Stowarzyszenia w Jaworznie stale ostrzega przed jakimś wirusem i wchodzę na własną odpowiedzialność (pisze: Niebezpieczeństwo. Złośliwe oprogramowanie) i jest taki obrazek z uciekającym facetem z workiem, z którego wysypują się jedynki i zera) nie wiem czy Wy to mozecie zobaczyć?

http://optymalni.org.pl/

Spokojnie, ja też używam przeglądarki Google Chrome i też dostaję ten komunikat. Ostrzeżenie jest zgodne z prawdą, ale dotyczy tego streamingu video ("Optymalni w Sejmie") z witryny polityczni.pl

http://safebrowsing.clients.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=http%3A%2F%2Fwww.polityczni.pl%2Fdownload%2F11%2F09%2F15%2Fpsl11.flv&client=googlechrome&hl=pl

anakin

"Na tej stronie została umieszczona treść od www.polityczni.pl – znanego dystrybutora złośliwego oprogramowania."

Bardzo wymownie Google Chrome przedstawia, jak sprawa się ma. :shock: :mrgreen:

Trzeba mieć na uwadze, że przeglądarka Google Chrome jest bardo, bardzo popularna, i dlatego radziłbym adminom strony optymalni.org.pl usunąć ze strony te wideo z konferencji w Sejmie albo z innego miejsca niż polityczni.pl je hostować.  8)

Po co ludzi tak skutecznie straszyć i zniechęcać do wejścia...

anakin

"odstręczać" - ładne słowo. ;) Strumień wideo "Optymalni w Sejmie" z witryny polityczni.pl sprawia, że Google Chrome odstręcza internautów od wejścia na stronę stowarzyszenia.