Oświadczenie w sprawie kłamliwych informacji podawanych na forum Dobra Dieta.

Zaczęty przez admin, 2009-12-23, 16:22:27

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-15, 18:34:02
Cytat: Gavroche w 2014-01-15, 18:20:48
Bo to lekarz, wagi pilnował, ale głupoty jadł to i umarł.
A ja mówię o zwykłych ludziach, bez pojęcia dietetycznego, którzy jedzą mało, bo tak.
I nie pleć, że wszyscy wokół Ciebie po 30-stce to albo grubasy, albo na ŻO  :lol:
Mozliwe, co do badan to ok, tez czytalem, ze restrykcje powoduja zwolnienie metabolizmu, wolniejsze zuzywanie sie hormonow, enzymow etc i zycie jest dluzsze. Ale to jak wspomniales albo powody ideologiczne, albo wspolnoty religijne, jakies grupy czy srodowiska. Tacy zwykli, tzw cywilizowani ludzie w naszym swiecie? Szczerze watpie. Znam takich szczuplych, pozornie wysrpotowanych i pelnych wigoru. Ale o wiekszosci z nich wiem i znalazlem jakies "felery". Obserwuje tez od sporego czasu jak osoby z mojego otoczenia, np z ktorymi chodzilem do szkoly, chodze teraz do pracy, zawsze szczuple powolutku, powolutku sie zaokraglaja. Bo normalni "cywilizowani" ludzie sami z siebie ot tak nie beda sie katowac restrykcjami kalorycznymi, to nierealne men w naszym swiecie  8)

Zgoda.
Większość ma syndromy z braku ruchu i nadmiaru jedzenia.
Wystarczy jednak wziąć zdjęcia naszych dziadków i pradziadków i wszyscy szczupli oraz żyjący dłużej niż obecnie.
Mniej było jedzenia, a więcej roboty.

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-01-15, 18:34:59
Cytat: MariuszM w 2014-01-15, 18:28:15
Cytat: Gavroche w 2014-01-15, 18:25:22
Cytat: MariuszM w 2014-01-15, 18:22:54
Mało jedzenia= długie życie był tu nawet link o m(u)eszkach life span, czy jakoś tak :D
No.
W końcu DO też się na tym opiera jednym bokiem :D
Nie, to doktor naciągnął gumkę, teorię pod praktykę i strzelił http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=4823.msg251669#msg251669 ka boom  :D a może odwrotnie praktykę pod teorię :D
Jawohl!
Ale na LCHFach zjada się stosunkowo mało.
Ciotka Adamiakowa zum beispiel tyje na 1500 kcal!
Bo jada zbyt mało węglowodanów 30g, ptfu białka jajka i siem głodzi powietrzem i wodą ;)

MariuszM

Cytat: Gavroche w 2014-01-15, 18:38:33
Cytat: Zyon w 2014-01-15, 18:34:02
Cytat: Gavroche w 2014-01-15, 18:20:48
Bo to lekarz, wagi pilnował, ale głupoty jadł to i umarł.
A ja mówię o zwykłych ludziach, bez pojęcia dietetycznego, którzy jedzą mało, bo tak.
I nie pleć, że wszyscy wokół Ciebie po 30-stce to albo grubasy, albo na ŻO  :lol:
Mozliwe, co do badan to ok, tez czytalem, ze restrykcje powoduja zwolnienie metabolizmu, wolniejsze zuzywanie sie hormonow, enzymow etc i zycie jest dluzsze. Ale to jak wspomniales albo powody ideologiczne, albo wspolnoty religijne, jakies grupy czy srodowiska. Tacy zwykli, tzw cywilizowani ludzie w naszym swiecie? Szczerze watpie. Znam takich szczuplych, pozornie wysrpotowanych i pelnych wigoru. Ale o wiekszosci z nich wiem i znalazlem jakies "felery". Obserwuje tez od sporego czasu jak osoby z mojego otoczenia, np z ktorymi chodzilem do szkoly, chodze teraz do pracy, zawsze szczuple powolutku, powolutku sie zaokraglaja. Bo normalni "cywilizowani" ludzie sami z siebie ot tak nie beda sie katowac restrykcjami kalorycznymi, to nierealne men w naszym swiecie  8)

Zgoda.
Większość ma syndromy z braku ruchu i nadmiaru jedzenia.
Wystarczy jednak wziąć zdjęcia naszych dziadków i pradziadków i wszyscy szczupli oraz żyjący dłużej niż obecnie.
Mniej było jedzenia, a więcej roboty.
Gdy się człowiek porusza, to i
witaminy, minerały,aminokwasy,wolne kwasy tłuszcowe,glukoza,glicerolem można się najeść ... :)
A jeść,aby przerabiać. Słaby pomysł jest to 8)

MariuszM

Ale co z zakwaszaniem podczas ruchu,cięzkiej pracy fizycznej ? :shock:

RafałS

Dawniej lubiano wspomóc się piezoelektrykami. Robiono to nie od parady i bez świadomości raczej. 8)

Gavroche

Cytat: RafałS w 2014-01-15, 18:49:18
Dawniej lubiano wspomóc się piezoelektrykami. Robiono to nie od parady i bez świadomości raczej. 8)
Znaczy kryształy?
Czy bardziej intrygująco DNA?
Czy piroelektryka?

Zyon

Cytat: Grzegorz RecTo nie ta osoba. Tamta o której mówiłem nigdy nie istniała i była jedną z wielu fikcyjnych postaci wymyślonych przeze mnie
LOL, z krzesla prawie spadlem, no ciekawe indywiduum pan JW na forko sobie zaprosil  :lol: :lol:
Ciekawe co jeszcze sobie wymyslil, moze jedna z wielu diet na ktorych byl?  :lol: :lol: :lol:
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=233947#233947
Work Buy Consume Die

renia

...to wygląda jak rozmowy pod budką z piwem... :shock: może jest tam jakiś zjazd degeneratów... :roll: :twisted:

Zyon

No zenujaca komedia sie zrobila, facet sie przyznal, ze wymyslil to wszystko i to jest jedna z  WIELU fikcyjnych postaci, ktore wymyslil. Wiec to nie jakis pojednyczny przypadek tylko facet po prostu konfabuluje na kazdym kroku  :shock: No wiarygodnosc 100% , pogrratulowac JW wspolnika :lol: :lol:
Work Buy Consume Die

Gavroche

Cytat: Zyon w 2014-01-15, 20:46:53
Cytat: Grzegorz RecTo nie ta osoba. Tamta o której mówiłem nigdy nie istniała i była jedną z wielu fikcyjnych postaci wymyślonych przeze mnie
LOL, z krzesla prawie spadlem, no ciekawe indywiduum pan JW na forko sobie zaprosil  :lol: :lol:
Ciekawe co jeszcze sobie wymyslil, moze jedna z wielu diet na ktorych byl?  :lol: :lol: :lol:
http://www.dobradieta.pl/forum/viewtopic.php?p=233947#233947
Pewnie se chlapnął :D
Nie wiem czy to komedia...czy co?

MariuszM

renia

Może mu się kartki z odpowiedziami pomieszały, :roll: to pewnie nie z tego forum i musi odkręcać... :lol:

renia

A teraz Rzec narzeka na hormon wzrostu. Pewnie mózg mu nie urósł albo coś innego... :lol: 8)

MariuszM

renia

Cytat: MariuszM w 2014-01-15, 22:04:05
Faktycznie kobiety za nim po wuwuwu łażą i siem żalą ;)

Może specjalną linię autobusową otworzą do Puszczykowa... :roll: :lol: Zrospaczone będą jeździć... :lol:

Gavroche

:lol:
Strasznie mi się podoba: "masz rację, Cooler", "to oczywiste, Cooler", "dzięki za linki, Cooler" :lol:
Nie wiem jak wy, ale ja to mam frajdę!
Biedni są natomiast rodzice, dzieci i znajomi Grzesia Reca z Puszczykowa, taki obciach! :D
CytatWitaminy rozpuszczalne w tłuszczach, zawarte w nich w dużych ilościach nie są tam dla ozdoby. Są bardzo silnymi przeciwutleniaczami. W smalcu nie ma ich wcale albo prawie wcale. W innych produktach poddanych intensywnej obróbce termicznej też ich nie ma wiele. Zauważyłeś pewne powtarzające się objawy ? Sucha pękająca skóra to zewnętrzna oznaką między innym zmasowanego ataku wolnych rodników.
I w podobnym, absurdalno-idiotycznym stylu, sobie gaworzą :lol:
Wspaniałe!