Aktualności:

1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.

Menu główne

Cukrzyca. Zróbcie coś!

Zaczęty przez mark, 2006-01-22, 10:57:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

admin

admin

Cytat: Blackend w 2023-06-24, 11:14:25
Wszyscy którzy poinformowali mnie, że DO im pomogła wrócili do chleba i słodyczy.
Był czas, że mnie to dziwiło, teraz jestem przekonany, że są po prostu uzależnieni i tak jak alkoholik prędzej czy później wrócą do nałogu.

Ale byli i tacy przejęci, co to na sm tylko mózgi jedli, albo na gpp - tylko "kolagen", do chwili, aż zaczęło "szkodzić" - co jest zrozumiałe, kolejni tak się "cukru" przestraszali, że 4 krzyże w moczu wychodziły, a jeszcze inni tak się "przebiałczenia" bali, że strach...  :?
Jeśli kto sobie z "diety" robi sens życia, no to na resztę ciężko starcza...  ;)
Fizjologiczna homeostaza sama się pilnuje, jeśli się jej nie przeszkadza albo co gorsza wydziwia na różne dziwne sposoby, których nawet sam Doktor nie był w stanie przewidzieć, że komu się w łepetynie ulęgnie dla przykładu "30g", że o "chorobach normatywnych" nie wspomnę, bo są też i tacy, co bez "badań" nie mogą wyżyć, a jak im wyjdzie 120mg% cukru, albo 300mg% cholesterolu, albo 140/100mmHg -wreszcie czują się szczęśliwie "chorzy" i docenieni przez "medycynę normatywną", bo do końca życia będą mogli "tabletki" łykać... ;)

Blackend

To ostatnie zdanie kluczowe, w końcu mogą się poczuć przez medycynę zaopiekowani. ;)

Blackend

Cytat: Jarek w 2023-06-24, 12:45:29
Forum wspiera :wink:

Admin się uśmiechnął, ale tak właśnie jest.  :D

Jarek

renia

Cytat: admin w 2023-06-24, 13:54:30
Cytat: Blackend w 2023-06-24, 11:14:25
Wszyscy którzy poinformowali mnie, że DO im pomogła wrócili do chleba i słodyczy.
Był czas, że mnie to dziwiło, teraz jestem przekonany, że są po prostu uzależnieni i tak jak alkoholik prędzej czy później wrócą do nałogu.

Ale byli i tacy przejęci, co to na sm tylko mózgi jedli, albo na gpp - tylko "kolagen", do chwili, aż zaczęło "szkodzić" - co jest zrozumiałe, kolejni tak się "cukru" przestraszali, że 4 krzyże w moczu wychodziły, a jeszcze inni tak się "przebiałczenia" bali, że strach...  :?
Jeśli kto sobie z "diety" robi sens życia, no to na resztę ciężko starcza...  ;)
Fizjologiczna homeostaza sama się pilnuje, jeśli się jej nie przeszkadza albo co gorsza wydziwia na różne dziwne sposoby, których nawet sam Doktor nie był w stanie przewidzieć, że komu się w łepetynie ulęgnie dla przykładu "30g", że o "chorobach normatywnych" nie wspomnę, bo są też i tacy, co bez "badań" nie mogą wyżyć, a jak im wyjdzie 120mg% cukru, albo 300mg% cholesterolu, albo 140/100mmHg -wreszcie czują się szczęśliwie "chorzy" i docenieni przez "medycynę normatywną", bo do końca życia będą mogli "tabletki" łykać... ;)

Dokładnie tak...

admin

Leczenie cukrzycy cukrzycą - czyli o Brenzavvy - ponoć ma być refundowany w Polsce "na dziadka" - więc parę słów o tym napiszę wkrótce.  8)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36867399/ - jeden lineczek dla zainteresowanych
i
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32083429/ - drugi lineczek jakby kogo zainteresowało.

Norma na hemoglobinę A1c (samorzutne połączenie glukozy z hemoglobiną A ponoć pod wpływem zbyt wysokiego stężenia glukozy we krwi) wynosi w US - 7% - ale później się tym zajmę.
Teraz tylko dopiszę, że 7% HbA1c występuje przy średnim stężeniu około 130mg% glukozy we krwi, więc pewnie zaraz zmniejszą "normę".   :lol:

admin

:shock:
Kolejny skok na społeczne pieniądze!  :?
https://www.msn.com/pl-pl/zdrowie/nasze-zdrowie/wa%C5%BCny-lek-na-cukrzyc%C4%99-zn%C3%B3w-b%C4%99dzie-refundowany-to-%C5%9Bwietna-wiadomo%C5%9B%C4%87-dla-chorych-jaki-lek-wraca-do-refundacji/ar-AA1lJE0z?ocid=msedgntp&cvid=668f86de2ead48d09b884bccc5460f1b&ei=42 - cukrzyca typ II jest w pełni uleczalna - nawet ketobliźniaki Rodzeń niczyją dietą ketogeniczną potrafią ją "wycofać", a ci od Leszczyny "wiedzą lepiej", bo mają za sobą "ekspertów" od "procedury medycznej" mnożącej chorych...  :lol:
3mln chorych na zaniżoną normę cukru we krwi! I nikt nie jest odpowiedzialny za takie marnotrawstwo pieniędzy z budżetu!  :shock: :shock: :shock:

renia

Cukrzycy będą mieli słodkie życie, farmacja też... ;-)

admin

A to się okaże, bo jak się wreszcie zbiorą w kupę niskowęglowoanowcy, to może "procedurę medyczną" da się zmienić! ;)
Sztuczne obniżanie progu nerkowego w celu wydalania glukozy z moczem - kompletne wariactwo w "majestacie procedury medycznej"  :lol:
Czyli leczą cukrzycę klasycznym objawem cukrzycowym - pogratulować cwaniactwa!  8)

RafałS

Cytat: admin w 2023-12-19, 18:10:41
A to się okaże, bo jak się wreszcie zbiorą w kupę niskowęglowoanowcy, to może "procedurę medyczną" da się zmienić! ;)
Trza synchronizować zegarki... 8)

admin

Tak!
Dam sygnał, ale po nowym roku... ;)

RafałS

Cytat: admin w 2023-12-19, 18:27:39
Tak!
Dam sygnał, ale po nowym roku... ;)
To wstępnie nakręcam kurant...  :wink:

admin

:D
"Odnowa" planowana jest na Śląsku! ;)