Aktualności:

4. Dieta optymalna - to dieta wysokotłuszczowa. Tłuszcz jest najważniejszym składnikiem naszego pożywienia. I jemy go najwięcej.

Menu główne

Białkowe bułeczki - rewelacja :)

Zaczęty przez akazah, 2010-02-03, 10:15:07

Poprzedni wątek - Następny wątek

akazah

witam

urodziłam 27.02. dziewczynkę:) w szpitalu leżałam tydzień i dopiero od wczoraj mam dostęp do internetu:)
czuję się dobrze.... Natalia jest jak na razie spokojna.... moje jedzonko jej chyba służy;) chociaż na razie staram się nie jeść smażonego, bo jakoś się boję...

akazah

a na taką babeczkę mam wielką ochotę :lol:

renia

Cytat: akazah w 2010-03-10, 09:56:00
witam

urodziłam 27.02. dziewczynkę:) w szpitalu leżałam tydzień i dopiero od wczoraj mam dostęp do internetu:)
czuję się dobrze.... Natalia jest jak na razie spokojna.... moje jedzonko jej chyba służy;) chociaż na razie staram się nie jeść smażonego, bo jakoś się boję...

No to gratuluję. :D Najważniejsze, że jesteście obydwie zdrowe. A jak starsza córa? Nie jest zazdrosna?

Teresa Stachurska

Cytat: akazah w 2010-03-10, 09:56:00
witam

urodziłam 27.02. dziewczynkę:) w szpitalu leżałam tydzień i dopiero od wczoraj mam dostęp do internetu:)
czuję się dobrze.... Natalia jest jak na razie spokojna.... moje jedzonko jej chyba służy;) chociaż na razie staram się nie jeść smażonego, bo jakoś się boję...


Najserdeczniejsze gratulacje  :D  Mamie i dziecku - zdrowia i szczęścia!!!

akazah

Dziękuję bardzo :)

Cytat: renia w 2010-03-10, 10:05:12
Cytat: akazah w 2010-03-10, 09:56:00
witam


No to gratuluję. :D Najważniejsze, że jesteście obydwie zdrowe. A jak starsza córa? Nie jest zazdrosna?

pierwszy dzień był najgorszy. Teraz jest już super... Hania bardzo mi pomaga i strasznie się zmieniła...oczywiście na plus:):) z czego się bardzo cieszę :lol:

renia


:D No to tylko czekać na ładną pogodę (u nas dzisiaj pięknie) i z dzieciakami na spacerki. To ja lubiłam najbardziej.. :wink:

Opal

Cytat: akazah w 2010-03-10, 10:04:46
a na taką babeczkę mam wielką ochotę :lol:

Ale Ciebie trzeba ciągnąć za język  :shock:  Myślałam, że nadal masz zachcianki ;) kobiety w ciąży. Gratuluję córeczki i teraz już mogę Ci śmiało powiedzieć, że nie dam Ci przepisu na babkę :lol: Teraz mi myszy nic nie wygryzą :lol:  Nie dam Ci przepisu, dlatego, że nie jest to potrawa optymalna i sama piekłam ją ze dwa lata temu. Tobie by mogła teraz tylko zaszkodzić. Obecnie piekę jedynie chleby optymalne, pasztety i mięsa. Jak mam zachciankę raz w roku na pączka, to go sobie kupuję.

akazah

no dobrze.... myślałam że to jakiś optymalny przepis na babkę.....trudno muszę się obejść smakiem....
a tak za mną teraz coś chodzi .... smak na jakieś wypieki....

kodar

serdeczne gratulacje dla mamy,malenstwa  i pozostalej rodzinki :D

admin

Przyłączam się również do gratulacji...  :D
Oby się dobrze odchowało...

akazah


Gwidon

...zrobilem te bulki z samej maki ryzowej i bialek - wyszly rewelacyjne , jak ,,prawdziwe,, nieoptymalne , na 250g bialka  dalem 40g maki ryzowej , piec 1 godz w temp. 180 st.C  - 4 bulki  , 1 bulka = B-W 7-8  , z odpowiednia iloscia masla , cienkimi plasterkami pomidora , posypane odrobina cebulki troche pieprzu i soli -  niebo w gebie...

renia


A taka mąka ryżowa jest w zwykłych sklepach, czy tylko w takich ze "zdrową" żywnością?

Gwidon

w niemczech jest w zwyklych sklepach...

renia


W Polsce są same niezwykłe sklepy.. :lol: ..ale w marketach pewnie będzie..

adampio

Renia jest maka ryzowa,bo moja mama jak robi babke piaskowa dla mojej corki, ktora uwielbia ciasto "sahare", miesza pol na pol make ryzowa z maka przenna. Ponoc maka ryzowa nadaje ciastu pulchnosci.

Szukajcie a znajdziecie :D

renia

 :D
Na pewno ..ja po prostu nigdy się nią nie interesowałam.. 8) ..miałam ciekawsze zainteresowania.. 8) :wink:

adampio


renia


Cytat: Gwidon w 2010-04-21, 19:57:53
...zrobilem te bulki z samej maki ryzowej i bialek - wyszly rewelacyjne , jak ,,prawdziwe,, nieoptymalne , na 250g bialka  dalem 40g maki ryzowej , piec 1 godz w temp. 180 st.C  - 4 bulki  , 1 bulka = B-W 7-8  , z odpowiednia iloscia masla , cienkimi plasterkami pomidora , posypane odrobina cebulki troche pieprzu i soli -  niebo w gebie...

Mam już mąkę ryżową (w pierwszym większym sklepie była) i chcę zrobić te rewelacyjne bułeczki.. tylko zastanawiam się ,czy dać również wiórki kokosowe i czy dodać jakiegoś tłuszczu? ..czy tylko blachę wysmarować masłem lub smalcem?

renia


..jeszcze nie jestem pewna czy dać proszek do pieczenia (tak jak do chleba białkowego) czy tak jak piszesz "Gwidon" sama mąka ryżowa i białka?