Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

DO po przebytej chorobie nowotworowej, obecnie cukrzyca i niedoczynność tarczycy

Zaczęty przez Zonia, 2010-09-10, 03:06:49

Poprzedni wątek - Następny wątek

Teresa Stachurska

Zoniu, dobry pomysł. W Jastrzębiej Górze jest... wiatr od morza. W Ciechocinku spokojniej, a i chyba taniej.

Mari

Cytat: Zonia w 2010-10-06, 15:09:06
Zauważyłam tez pewną zależność.
Kiedy na początku DO jadałam 2-3 razy dziennie, chudłam.
Zonia zawsze tak jest ...przy każdej diecie że na początku waga leci jak szalona w dół . Pózniej organizm 'odpoczywa' . Daj mu czas . Nawet do pięciu miesięcy . Waga ruszy w dół . Ja , mąż przechodziliśmy to  :) .
Optuję za pięcioma posiłkami dziennie . Jest to optymalna ilość posiłków przy tej chorobie . Jak znam życie , to te pięć wcale nie jest więcej niż trzy !  :D .

Zonia

Tereniu, Adampio - dziękuję. Przyznam, że jeszcze zanim Renia poleciła Aurę, ja sama myślałam właśnie o tej placówce, ale teraz rozważam całkiem poważnie Ciechocinek.
Dowiem się jeszcze jakie tam są ceny, bo może faktycznie taniej niż w Aurze, choć w Aurze jest taniej niż w Lido :), co początkowo właśnie za Aurą przemawiało,
ale czekam na dalsze propozycje, może więcej opinii o tych dwóch placówkach :)

Mari, dziękuję :) Mój organizm przed zastosowaniem DO, przez 7 m-cy, dzięki innej terapii pozbawił mnie prawie 9 kg, co prawda nie w tak intensywny sposób,
ale metabolizm już był odpowiednio uregulowany. Rozpoczęcie DO po takim okresie nie powinno, akurat w kwestii odchudzania, być już dla niego szokiem, ale kto wie...?
Fakt, że te 5 dziennych porcji pożywienia, choć znacznie mniejsze niż poprzednio 3, są bardziej sycące, ale zastanawiam się, czy to nie to jest przyczyną, że już nie chudnę :(

Teresa Stachurska

Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.

Zonia

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-10-07, 21:49:30
Ja byłam w Aurze i brakowało mi tam windy. Ale regularnie rano i wieczorem były wykłady na temat DO, które prowadził dr Głowacki oraz dietetyczka. Wiatr niesamowity, no i dość drogo.

Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie?

Porównałam ceny w poszczególnych ośrodkach w/g info na ich stronach www i jeśli są aktualne, to w Ciechocinku jest najtaniej.
Tyle tylko, że ceny tam podane są cenami bez zabiegów więc nie do końca wiadomo czy tam właśnie jest najtaniej.
Za dzień lub dwa podzwonię wszędzie i doinformuję się w tej kwestii, ale póki co, czekam na dalsze opinie, co do korzyści,
jakie można z poszczególnych placówek wywieźć ze sobą, dla zdrowotności  :D

renia

Cytat: Zonia w 2010-10-08, 00:13:55

Te wiatry tam to standard? Zawsze jest tak wietrznie?

Ja byłam tam w wakacjach i trafiłam na piękną pogodę, ale teraz jesienią, nieduża jest na nią szansa - ale jest.. :D

renia

Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii  :wink:) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO.

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-08, 09:09:14

Jesienią chyba ładniej jest w Ciechocinku (nad morzem miasto wygląda teraz jak po ciężkiej epidemii  :wink:) i na pewno jest profesjonalnie. Państwo Suchowieccy też mają sporo wiedzy i doświadczenia w zakresie DO.

W Ciechocinku też byłaś?

renia

Tylko na zjeździe Optymalnych i u Państwa Suchowieckich się stołowałam.. Zapytaj się lepiej gdzie mnie nie było.. :roll: :wink:

Zonia

Cytat: renia w 2010-10-08, 10:27:31

Tylko na zjeździe Optymalnych i u Państwa Suchowieckich się stołowałam.. Zapytaj się lepiej gdzie mnie nie było.. :roll: :wink:

Gdzie Ciebie Reniu nie było, a chciałabyś jeszcze być ? :lol:

Iga

Zonia

Cytat: Iga w 2010-10-08, 10:34:17
Pewnie w Zabrzu Reni nie było i pewnie nie chciałaby być  :lol:

W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?

Iga

Cytat: Zonia w 2010-10-08, 10:39:28

W Zabrzu też jest Arkadia? I dlaczego nie tam?
Nie, nie ma .Tak tylko wyjechałam z tym Zabrzem :P

renia

Nie w Zabrzu jeszcze mnie nie było. Chyba wszyscy Zabrzanie (?) tym faktem są zdziwieni.. :lol: dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko..

Iga

Cytat: renia w 2010-10-08, 10:47:12
:lol: dawno temu byłam w Olkuszu - zerknę na mapę czy to daleko..
Ponad godzinę drogi-chyba,jak nie ma korków w Bytomiu,Chorzowie,Katowicach.Jak się minie te miasta,to potem już z "górki" :D

renia

Z pociągu te miasta nie wyglądają zbyt atrakcyjnie.. :( W ogóle cała Polska z okna pociągu wygląda znacznie gorzej niż z okna samochodu..

Teresa Stachurska