Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

MariuszM

przynajmniej u szczurów ;)

renia

Cytat: MariuszM w 2012-05-16, 12:43:36
Cytat: renia w 2012-05-15, 13:54:10
O cukrzycy i Żywieniu Optymalnym...

http://www.cukrzyca.akcjasos.pl/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=576
Pani Wanda S. już leczyła Stata w tym temacie ;)

Nie zauważyłam, że wstawiłam reklamę książki Pani Wandy...Najlepiej to jest jednak, jeśli wszyscy uczą się bezpośrednio ze Źródła...przez pośredników Dieta może (i często jest) spaczona... :?

administ

Cytat: MariuszM w 2012-05-16, 14:26:31
Czytałem,że od surowego niedobory mogą pojawić się...

A mnie wychodzi, że po surowym małpie geny się uruchamiają!  :shock:
Jednym z głównych objawów jest chęć włażenia spowrotem na drzewo!  :wink:

renia

Cytat: Teresa Stachurska w 2012-05-16, 13:30:38
W Aurze nadal "formułę 300 g" upowszechniają, ona się tam chyba zakorzeniła... U mnie przeważnie cały obiad waży 250 - 300 g. Szkoda, że OSO nie ma własnego ośrodka wczasowego z dietą optymalną, który byłby swoistym wzorcem metra. Moze to jest do zrobienia? Nawet więcej niż jeden by się zdał. 

Już jest zrobione. A państwo Suchowieccy? Czytałaś w "Optymalnych" o otwarciu nowej Arkadii? W Arkadii "Lido" też są dokładnie przestrzegane zalecenia dr. Kwasniewskiego.
Wszystkich Arkadii nie znam... :? Niektóre mają "szwedzki stół" i wtedy początkującym jest trudniej...

Teresa Stachurska

Jeszcze nie czytałam, bo koleżance pożyczyłam :) 

renia

Błąd. Najpierw powinno się czytać, a potem ewentualnie pożyczać... 8)

Teresa Stachurska

Z obawy o treści niecenzuralne?

renia

No coś Ty? :shock: O to, żebyś szybciej zdobyła wiedzę, zawsze coś się może przydać...  :roll: a koleżance może jeszcze zaginąć i co wtedy? :(  :wink:

renia

Dostałam kolejną odpowiedź z Ministerstwa Zdrowia w sprawie leczenia cukrzycy. Jest on napisany w podobnym tonie co poprzedni. Piszą, że Dieta Optymalna nie jest zgodna z zaleceniami naukowymi polskimi ani światowymi. :shock: (nie możliwe... :shock: :lol:) Że żadna dieta nie może cukrzycy wyleczyć, jedynie tymczasowo zatrzymać. Że nie ma żadnych opracowań naukowych w renomowanych pismach naukowych mówiących o tym, że Dieta Optymalna skutecznie leczy cukrzycę...
Na koniec takie coś: "W związku z powyższym w opinii Pana Prof. dr. hab. n. med. Krzysztofa Strojka stosowanie Diety Optymalnej jest niezgodne ze standardami dietetycznymi."
Wow  :shock: odkrycie Ameryki...przecież gdyby było zgodne to nie byłoby niczym innowacyjnym, tylko powielaniem dogmatów...masło maślane...Tytuły zastępują wiedzę, otwartość umysłu i logiczne myślenie... :( Skostniały system... :? Niech by chociaż sprawdzili porządnie, ale po co?

Jak będę miała po niedzieli swój aparat fotograficzny to zrobię zdjęcie tego pisma i wkleję. Skopiować się nie da... :?

renia

Może im odpiszę, ze ich obowiązkiem jest sprawdzenie każdego nowego sposobu leczenia, a nie tylko trzymanie się swoich niesprawdzających się założeń i "standardowych" zaleceń...zgodnych z wiedzą amerykańskich naukowców...może już nie można mieć innego zdania niż ma Ameryka... :shock:

renia

Z tego wynika, że oni w ogóle nie chcą znaleźć lekarstwa na cukrzycę. Wszystko co jest niezgodne z ich metodami 'leczenia" odrzucają bez sprawdzania. O czym to świadczy?

Teresa Stachurska

Szczególnie, że są lekarze ktorzy DO z cukrzycy wyprowadzają...

Blackend

Cytat: renia w 2012-05-19, 20:54:04
Że nie ma żadnych opracowań naukowych w renomowanych pismach naukowych mówiących o tym, że Dieta Optymalna skutecznie leczy cukrzycę...
Jak to?  :shock: a http://optymalni.org.pl/index.php?dzial=zakup nie czytają? ;)

wisienka

Cytat: renia w 2012-05-19, 21:17:07
Z tego wynika, że oni w ogóle nie chcą znaleźć lekarstwa na cukrzycę.

No pewnie,że nie... bo dlaczego mieliby zrezygnować z trzepania kaski z drogich leków na cukrzycę? Insulina kosztuje,inne leki też.Im więcej chorych tym więcej zarabiają koncerny farmaceutyczne... to samo z wszelkimi innymi chorobami... strzelili by sobie w kolano... nic tylko $$$$$$$ i tyle....

administ

Cytat: Blackend w 2012-05-20, 10:09:45
Cytat: renia w 2012-05-19, 20:54:04
Że nie ma żadnych opracowań naukowych w renomowanych pismach naukowych mówiących o tym, że Dieta Optymalna skutecznie leczy cukrzycę...
Jak to?  :shock: a http://optymalni.org.pl/index.php?dzial=zakup nie czytają? ;)

Pewien partyjny ginekolog bardzo dobrze "zna" zagadnienie.
Tak dobrze, że nie ma o czym dyskutować!  :lol:

PS
Ponoć jak usłyszał, że "Dr Kwaśniewski" to mu buźka spąsowiała ze złości...  :wink:
I po co się tak denerwować i zdrowie sobie szargać?

renia

Nie wiem czy warto do nich kolejny raz pisać... :roll: to jest jak rzucanie grochem o ścianę... :?

Blackend

Cytat: wisienka w 2012-05-20, 10:15:02
Im więcej chorych tym więcej zarabiają koncerny farmaceutyczne... to samo z wszelkimi innymi chorobami... strzelili by sobie w kolano... nic tylko $$$$$$$ i tyle....

Ale ja też lubię $$$$ i dlatego trzymam się zaleceń dr Kwaśniewskiego ;)  :D

administ

Cytat: renia w 2012-05-20, 10:19:59
Nie wiem czy warto do nich kolejny raz pisać... :roll: to jest jak rzucanie grochem o ścianę... :?

W czerwcowym numerze OPTYMALNI będzie pismo Prezesa Tkocza do...  :D
Pismo "dla spokojności sumienia" i przyszłych pokoleń.  8)

renia

Ja mam ochotę im odpisać tak niezbyt grzecznie. Przecież oni sobie kpiny robią... :evil:
Nie zgodne z ich zaleceniami? A zgodne leczy?

renia

Cytat: admin w 2012-05-20, 10:22:02
Cytat: renia w 2012-05-20, 10:19:59

W czerwcowym numerze OPTYMALNI będzie pismo Prezesa Tkocza do...  :D
Pismo "dla spokojności sumienia" i przyszłych pokoleń.  8)

To bardzo ładnie ze strony Prezesa... :D Pewnie Jemu odpiszą na dwie strony tych głupot... :roll: