Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Cukrzyca

Zaczęty przez adamgraza, 2008-10-22, 17:03:46

Poprzedni wątek - Następny wątek

wisienka

Cytat: renia w 2012-09-05, 18:45:51
Już myślałam, że mi napiszesz, że w czoło... 8)

:lol: :lol: :lol:

Cytat: adminKESEM 8)

U nas nie ma szans na kupienie produktów z tej mleczarni...

renia

A u nas są lepsze mleczarnie niż jakiś tam KESEM... :P 8)

administ

Cytat: Stat w 2012-08-17, 19:43:34
Myślę więc

Hi Stat
leczysz sobie jeszcze te swoje poziomy fruktozy we krwi?

PS
z cukrzycy typ II leczą fachowcy od DO w dwa tygodnie, jakby co.  :D

Zyon

Cytat: admin w 2012-05-26, 07:37:16
jedząc warzywa i owoce dostarcza się nadmierną ilość magnezu, ponieważ w grupie prostetycznej chlorofilu występuje Mg.
Dlatego jest nadmiar wydalany, co "naukowcy" określili, jako "nadmierną utratę", którą "trzeba zrekompensować jedynie suplemantacją". Powoduje to jeszcze większą "utratę" Mg, ale o tym już się nie wspomina...  :lol:
Niedobór magnezu więc, to wymysł "naukowców" i producentów magnezu w tabletkach. 
O skórczach łydek wystarczy zaś sobie poszukać u Dr-a Kwaśniewskiego.
Bo Dr Kwaśniewski jest najlepszym fachowcem od diety niskowęglowodanowej, zdrowej diety wysokowęglowodanowej i diet mieszanych.

PS
Jaka jest rola Mg w "spalaniu węglowodanów" i dlaczego Mg niechętnie opuszcza mitochondrium, gdy raz tam wejdzie - można sobie samodzielnie doczytać w podręcznikach...  :D
I dla ścisłości dodam, że suplemantacja magnezem jest niezbędna na diecie wysokowęglowodanowej, gdy węglowodany dostarcza się w postaci rafinatów.
Moge poprosic o linka albo namiar gdzie poczytac o skurczach lydek?
ps. w jakich podrecznikach to doczytac o tym magnezie i jego roli ? :D
Work Buy Consume Die

renia

Skurcze łydek nie muszą świadczyć o braku magnezu, mogą być skutkiem zbyt małej ilości zjadanych węglowodanów...

Zyon

O przed chwila bylem na zurku specjalnym i w radiu zet mowili, ze dzisiaj dzien cukrzycy jest! I byl wywiad z jakims naszym panem profesorem z kliniki czegostam i onn dawal madre rady. Np takie, ze kazdy powinien sie raz do roku badac (ale nie powiedzial na co  :? ) i ze zagrozeni cukrzyca sa wszyscy otyli, z nadcisnieniem, z miazdzyca, ktorzy maja otylych w rodzinie. Nie powiedzial czy ci ze znajomymi otylymi tez musza sie bac. I mowil, ze najwazniejsza jest profilaktyka, ze trzeba zapobiegac, niestety, choc wytezalem sluch pod koniec tak, ze mi uszy urosly jak sloniowi.......nie powiedzial jak  :? Ani slowa. No tylko, ze profilaktyka to badanie sie raz do roku jest.
Work Buy Consume Die

administ

Nie, teraz jest najważniejsza "norma fruktozowa".  :wink:
Jak tylko przekroczy 130mg%, to zapobiegawczo tabletki trzeba brać, aby już nigdy się z brania leków nie wyrwać.  :?
Bo każdy cukrzyk wie, że cukrzyca jest "nieuleczalna" z wyjątkiem byłych cukrzyków, co wyzdrowieli dzięki Diecie Optymalnej.  :D

Zyon

No ze jest nieuleczalna to kazdy wie 8) , bo wlasnie poruszylem ten temat, podczas wyjscia na kawke/herbatke i jedna znajoma na moje slowa, ze jest uleczalna, zareagowala takim swietym oburzeniem "no co ty za glupoty wygadujesz, przeciez jest nieuleczalna". A drugiej znajomej niedawno umarl tato na cukrzyce, dializowali go na koniec i 2 nogi ucieli ale jak widze co ona je na sniadanie to sie nie dziwie. Ale wierza, ze jest nieuleczalna i koniec. No, i zapomnialbym, "tylko insulina leczy z cukrzycy ale droga jest w aptece teraz" D:
Work Buy Consume Die

administ

Ło matko!
Kolejna ofiara diety 5*wio na czerwonym mięsie i niezdrowym, nasyconym tłuszczu roślinnym ...  :?

Zyon

No ale z kobietami to nie ma dyskusji zwlaszcza jak jedza zdrowe fintess-sniadanie i sypia cukier do kawy zalewajac mlekiem "laciatym". Jeszcze bym jaka scierka prez leb dotal.

ps. Ten cukier do kawy, bo w radiu mowili, ze "Cukier musisz sypac do kawy, bo on costam neutralizuje, kwasy jakies"  :shock:
Work Buy Consume Die

renia

Ja słyszałam, że kawa z cukrem mniej drażni trzustkę niż gorzka...tak mówił lekarz... I co teraz? :shock:

administ

Kawę i herbatę się pije z cukrem, bo magnezu tak nie wypłukują, jak bez...  :wink:
I lepiej zakwaszające toksyny się neutralizują.  :D

administ

http://www.wprost.pl/ar/356436/Walesa-jest-chory-Musze-brac-zastrzyki-nie-moge-jesc-tego-co-lubie/#an_12600551 - a mogło być tak pięknie...  :?
Szkoda, ale czasem (nie)licznym się nie udaje.  :(
A jada się albo słodko, albo tłusto, bo słodko-tłusto prowadzi wprost do kłopotów.

renia

Już mu wybili z głowy Dietę Optymalną... :roll: zapomniał o niej... :roll: no to ma... :( a raczej nie ma... :(

Blackend

Czytałem o tym dzisiaj i nawet chciałem wkleić - no ale jak to skomentować?  :(
Żal człowieka i tyle  :? Choć pewnie wielu nawet nie marzyło o takiej szansie jaką on dostał :(

administ

Wolny wybór. Szkoda, że sam nie przypilnowałem Prezydenta, ale trudno!  :?

renia

A niektórzy "znafcy"  podają go jako dowód szkodliwego działania DO... :shock: :? :lol:

MariuszM

MariuszM

Cytat: admin w 2012-11-14, 20:09:26
Wolny wybór. Szkoda, że sam nie przypilnowałem Prezydenta, ale trudno!  :?
Czyli chodzić spać i budzić się u jego boku? ;)  :lol: :twisted: