Aktualności:

8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

ArT_B_

Cytat: Zonia w 2010-10-13, 23:36:55
A nie masz kamieni?
Czy przy Twoich dolegliwo¶ciach to standard?
pojęcia zielonego nie mam...

Cytat: WojciechS w 2010-10-14, 07:12:26
Cytat: Zonia w 2010-10-13, 23:36:55
A nie masz kamieni?
Czy przy Twoich dolegliwo¶ciach to standard?

Wysłać go¶cia od razu na dializy, to nereczki odpoczn±... :wink:
albo odrazu dobić... po co ma sie męczyć...

ArT_B_

Cytat: kristan w 2010-10-14, 04:39:40
Nereczki nie lubi± nadpodaży białka oraz potasu. Zweryfikuj swoja D.O. - może jestes juz po przebudowie?
Omijaj produkty wysokopotasowe - tabele , Twoj± lektur± na najbliższe dni.
nadpodaż to była przez ostatnie kilkanaście lat... te kłucia są chyba jeszcze ostatnimi podrygami dny bo BTW mam teraz dobre :)
parę dni na prawidłowymżywieniu + no-spa powinny pomóc :)

kristan

Cytat: katy w 2010-10-14, 06:47:35
placki ziemniaczane super na bezsennośc
mąż śpi jak niemowlak
może za dużo zjadł, ale co tam, ważne ze nie chodzi w nocy;

Takie posty cieszą.
Pierwszą , która zauważyła wpływ tej-takiej potrawy na bezsenność była dr Ewa Witoszek. Ja tylko zmieniłem nieco recepturę. Ponadto potrawa ta doskonale naprowadza pogubionych adeptów i nie tylko , na właściwe "tory" BTW. Bowiem , prostota wykonania i liczenia jest jej cechą dodatnią.
Każdy bystry użytkownik myszki i klawiatury zauważy również , przegladając moje KULINARIA , ze znajdzie tam potrawy lub zestawy potraw na poszczególne schorzenia -NEREK TEŻ!

WojciechS

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-14, 07:55:32
albo odrazu dobić... po co ma sie męczyć...

To jest złe rozwiązanie, bo na martwym już się nie zarabia!  :wink:
Męczący się jest właśnie idealnym rozwiązaniem, bo całą uwagę skupia na swoich mękach.  :D

ArT_B_

Cytat: WojciechS w 2010-10-14, 09:08:09
To jest złe rozwi±zanie, bo na martwym już się nie zarabia! :wink:
Męcz±cy się jest wła¶nie idealnym rozwi±zaniem, bo cał± uwagę skupia na swoich mękach. :D
po lekturze twoich postów dopada mnie nieodparte wrażenie że masz coś wspólnego z kręgami lekarsko-farmaceutycznymi... ;)

WojciechS

No policz sam!
Jeśli wymkniesz się z farmaceutycznych łapek z tą swoją podagrą, co za niepowetowana strata... :?

ArT_B_

a ZUS jest z nimi w zmowie... najpierw farmaceutyczny establishment nie pozwala nam godnie zejś z tego łez padołu żebyśmy jak najwięcej skladek odprowadzili... a jak przychodzi czas wypłaty czyt. emerytura to nas dobijają... np pawulonem...

Zonia

Cytat: kristan w 2010-10-14, 08:53:39
Cytat: katy w 2010-10-14, 06:47:35
placki ziemniaczane super na bezsennośc
mąż śpi jak niemowlak
może za dużo zjadł, ale co tam, ważne ze nie chodzi w nocy;

Takie posty cieszą.
Pierwszą , która zauważyła wpływ tej-takiej potrawy na bezsenność była dr Ewa Witoszek.

A ja nie wiedziałam dlaczego po wczorajszych plackach byłam taka senna :lol:

ArT_B_

no :) ph 8 :) wracam do normalnej DO :) 1:2-3:0,5 :) i życie staje się prostsze:)

Zonia

Jak maja się Twoje nerki ArT_B_ ?

BACA

zonia - pytałaś ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy wątroby lub woreczka.

ArT_B_

wszystko już wporzo :) nerki woreczek wątroba i reszta podrobów :) teraz tylko muszę kontrolować pH moczu i będzie wszystko ok :)

ArT_B_

próbowałem zrobić krem z żółtek i śmietany wg receptury toana i coś mi nie wyszło... zważyło się... wie ktoś jak to sie robi? coś w rodzaju budyniu :)

ArT_B_

Cytat: BACA w 2010-10-15, 20:57:37
zonia - pytała¶ ArT B o nerki ? Zadaj to pytanie za ok 2 lata i niech dotyczy w±troby lub woreczka.
zaintrygowałeś mnie... mógłbyś rozwinąć myśl?

renia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-15, 21:47:45
próbowałem zrobić krem z żółtek i śmietany wg receptury toana i coś mi nie wyszło... zważyło się... wie ktoś jak to sie robi? coś w rodzaju budyniu :)

Tutaj jest trochę..

http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3947.0

BACA

ArT B - to są wyłacznie moje rozmyślenia i wcale nie znaczy że tak ma być. Ale w/g mnie zwiększenie Ph wiąże się ze zwolnieniem metabolizmu, a tym samym przejście w przewagę układu Ps a wiąże się to na początku ze wzrostem wagi a potem mogą wystąpić te problemy o których pisałem wcześniej z różnymi innymi objawami wynikającymi z przewagi układu Ps. W/g mnie po ustąpieniu Twoich objawów trzeba Ph trochę zmniejszyć .

ArT_B_

dzięki reniu :) chyba nie potrzebnie dodałem masła... i mi sie zważył... pochwalcie się co robicie z białkami z jajek? trochę mi szkoda je wylewać... a znowu nie chcę sie przebiałkować :)

Cytat: BACA w 2010-10-15, 22:03:37
ArT B - to s± wyłacznie moje rozmy¶lenia i wcale nie znaczy że tak ma być. Ale w/g mnie zwiększenie Ph wi±że się ze zwolnieniem metabolizmu, a tym samym przej¶cie w przewagę układu Ps a wi±że się to na pocz±tku ze wzrostem wagi a potem mog± wyst±pić te problemy o których pisałem wcze¶niej z różnymi innymi objawami wynikaj±cymi z przewagi układu Ps. W/g mnie po ust±pieniu Twoich objawów trzeba Ph trochę zmniejszyć .
oczywiście że zmniejszę :) toan albo adampio napisali że mocz powinien mieć pH w granicach 5-6 i tak też mam zamiar trzymać :)

Zonia

Białka ubijam, dodaję wiórki kokosowe i smażę placuszki, coś ala bezy :)
Dobre nawet na zimno :)

Iga

Cytat: Zonia w 2010-10-15, 22:26:43
Zoniu , po co o takiej porze piszesz o takich rzeczach? :P

Zonia

Cytat: Iga w 2010-10-15, 22:31:35
Cytat: Zonia w 2010-10-15, 22:26:43
Zoniu , po co o takiej porze piszesz o takich rzeczach? :P

Bo właśnie przeczytałam pytanie ArT_B_  :(