Aktualności:

Pakiet Dieta Antyketogeniczna - zamówienia - korojoo.com

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

kristan

Cytat: Mari w 2010-10-11, 21:44:44
Od Tombaka zapożyczyłabym odkwaszenie organizmu ...cytrynką  :wink: , bo że nasz zakwaszony i to bardzo to czujesz .

Z ciekawości zapytam. Wypiłeś sok z 200 cytryn? Robiłeś po tym badaniu wyniki?

Po tej "operacji" książki Tombaka posłużyły za podpałkę na działce. Jak widać , przydały się jednak...choć gazety tańsze są/były.

ArT_B_

dzień czwarty (chyba) na żółtkach i sodce :) ta noc już bez kolchicyny i bez środków przeciwbólowych :) utrzymuje się jeszcze co prawda delikatny obrzęk na stopach i czuję lekkie kłucie bulu w stawie palucha ale w porównaniu z tym co było to jestem "zdrów jak ryba" :)

WojciechS

Jak to dobrze, że do tych żółtek nie kazali ci tu pić zamiast sodki końskiej uryny, która jeszcze bardziej niż sodka...  :D

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 06:46:24
dzień czwarty (chyba) na żółtkach i sodce :) ta noc już bez kolchicyny i bez środków przeciwbólowych :) utrzymuje się jeszcze co prawda delikatny obrzęk na stopach i czuję lekkie kłucie bulu w stawie palucha ale w porównaniu z tym co było to jestem "zdrów jak ryba" :)

Aż miło było to przeczytać :)

ArT_B_

Cytat: WojciechS w 2010-10-12, 07:29:34
Jak to dobrze, że do tych żółtek nie kazali ci tu pić zamiast sodki końskiej uryny, która jeszcze bardziej niż sodka... :D
też się cieszę :) ale powiedz co bardziej niż sodka bo doniosłem wrażenie że wiesz to z autopsji :D tak jak napisałem parę postów wcześniej WojciechS pisz do mnie powoli i drukowanymi literami ;)

ArT_B_

Zonia nawet nie wiesz jak ja się cieszę:) następnym razem jeżeli będzie (mam na myśli atak dny) to od razu zaaplikuję sobie kurację żółtkową :)

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 10:24:08
Zonia nawet nie wiesz jak ja się cieszę:) następnym razem jeżeli będzie (mam na myśli atak dny) to od razu zaaplikuję sobie kurację żółtkową :)

Jak to w Twoim wypadku wyglądało? Ta kuracja żółtkowa ?

zeto555

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 10:24:08
Taka kiuracja zoltkowa powinna byc podstawowym pozywieniem na DO - zdrowy czy chory bez roznicy , postawa dziennego pozywienia to zoltka.

kristan

Cytat: kristan w 2010-10-12, 05:37:56
Cytat: Mari w 2010-10-11, 21:44:44
Od Tombaka zapożyczyłabym odkwaszenie organizmu ...cytrynką  :wink: , bo że nasz zakwaszony i to bardzo to czujesz .

Z ciekawości zapytam. Wypiłeś sok z 200 cytryn? Robiłeś po tym badaniu wyniki?

Po tej "operacji" książki Tombaka posłużyły za podpałkę na działce. Jak widać , przydały się jednak...choć gazety tańsze są/były.

Jest - "Robiłeś po tym badaniu wyniki!?   Winno być -  Robiłeś po tej kuracji wyniki!?
Dodam tylko , że Tombak zapewniał ukręcenie łba , dnie moczanowej po wypiciu soku z 200 cytryn. Jeszcze dziś mnie wzdryga wspomnienie ,gdy musiałem wypic 3 szklanki soku bez rozcieńczenia w środku kuracji.
Nie pomogło NIC , a NIC!   Bo jakim cudem mogło....

ArT_B_

Cytat: Zonia w 2010-10-12, 10:35:58
Jak to w Twoim wypadku wygl±dało? Ta kuracja żółtkowa ?
kristan dopiero w następnych postach dopisał że trzeba jeść żółtka i nic więcej więc na początku pozwoliłem sobie na dostępstwa gdyby nie to efekt byłby widoczny wcześniej :)
moje obecne menu wygląda tak:
rano-jajecznica albo omlecik z 4żółtek i jaja usmażony na 50g masła popita kawką+100g śmietanki 30%
w ciągu dnia woda
wieczorem jajecznica albo kogel-mogel z 5 żółtek :) pozwalam sobie dodać 5g cukru żeby było lepsze i uzupełnić węgle :)

ArT_B_

Cytat: zeto555 w 2010-10-12, 10:48:56
Taka kiuracja zoltkowa powinna byc podstawowym pozywieniem na DO - zdrowy czy chory bez roznicy , postawa dziennego pozywienia to zoltka.
zgadzam sie z tobą w 100% :)
wcześniej jadłem 4-5 żółtek dziennie teraz 10 a w porywach do 15 w zależności od tego czy czuję ssanie czy nie :)

Teresa Stachurska

No to może warto kurację żółtkową przedłużyć, żeby nawrotu choroby nie było?

WojciechS

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 09:48:40
też się cieszę :) ale powiedz co bardziej niż sodka bo doniosłem wrażenie że wiesz to z autopsji tak jak napisałem parę postów wcześniej WojciechS pisz do mnie powoli i drukowanymi literami ;)

Z autopsji to znam wiele, ale urynoterapię tylko z wirtualnego słyszenia!

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 11:29:19
kristan dopiero w następnych postach dopisał że trzeba jeść żółtka i nic więcej więc na początku pozwoliłem sobie na dostępstwa gdyby nie to efekt byłby widoczny wcześniej :)
rano-jajecznica albo omlecik z 4żółtek i jaja usmażony na 50g masła popita kawką+100g śmietanki 30%
w ciągu dnia woda
wieczorem jajecznica albo kogel-mogel z 5 żółtek :) pozwalam sobie dodać 5g cukru żeby było lepsze i uzupełnić węgle :)
Jadasz tylko dwa posiłki dziennie?

ArT_B_

Cytat: Teresa Stachurska w 2010-10-12, 11:39:37
No to może warto kurację żółtkow± przedłużyć, żeby nawrotu choroby nie było?
właśnie się zastanawiałem kiedy będę mógł  włączyć inne produkty... czy ciągnąć to tylko do całkowitego ustąpienia dolegliwości czy jakiś czas dłużej

Cytat: Zonia w 2010-10-12, 11:57:08
Jadasz tylko dwa posiłki dziennie?
tak :) czasami jak coś mnie ssie zarzucę na obiad jakąś jajcownicę albo "walnę" śmietankę 30% :)

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 12:09:55

tak :) czasami jak coś mnie ssie zarzucę na obiad jakąś jajcownicę albo "walnę" śmietankę 30% :)

To gratuluję. Kiedyś też tak miałam, ale od miesiąca przerzuciłam się na 5 posiłków i nie jestem pewna, czy to dla mnie dobre, skoro od tego czasu nie chudnę :(

ArT_B_

Zoniu z tego co widziałem masz problem z cukrzycą a ja nie jestem fachowcem w tej dziedzinie więc nic nie mogę ci doradzić... ja staram się trzymać podstawowych zasad DO czyli jeść tyle żeby nie być glodnym i wtedy kiedy czuje sie taką potrzebę :)
ale jak sam się przekonałem przy jakichś problemach ze zdrowiem może to wyglądać inaczej... tu muszą się wypowiedzieć fachowcy :)

kristan

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-12, 11:29:19
w ciągu dnia woda

Gdybyś czytał uważnie... Przypominam  pierwszy moj post w temacie

"Natychmist podnieś swoje ph moczu do 7,5-8,0 i tylko potrawy z jajek/żółtek/ pomogą Ci stanąć na nogi. Ph utrzymuj przez kilka dni.
Jesli np. zrobisz kluski lane z żółtek na rosole-spodziewaj się bólu. wypijesz piwo - j.w. Zjesz nabiał , mięcho - j.w.
Wysokie ph osiągniesz natychmaist wypijając wodę z sodą , a po kilku dniach, po ustąpieniu bólu , tylko  potrawy alkalizujące/MPWS./ Dna nie lubi nadmiaru białka - wiem co mówię.
Kilkanascie lat była moją "przyjaciółką"

katy

moje ph 8,4- męża ph 6,8 wg testów paskowych;
przestaję pić sodę, mąż jeszcze nie;
rano omlet z 7żółtek, 2 łyżki wody, kilka kropel olejku waniliowego i smażony na maśle z powidłami śliwkowymi;
w południe 7żółtek z majonezem i groszkiem  zielonym;
wieczorem placki ziemniaczane wg Kristana ( 3 żółtka na 10 dkg ziemniaków) i wątróbka na maśle;
śródstopie nie boli;
mąż jeszcze narzeka na bark, natomiast plecy nie bolą już, paluch nie " rośnie"

ArT_B_

pamiętam twój post doskonale i dziękuję za niego:) i jego właśnie miałem na myśli :)
... czekaj... śmietanki też nie mogę?!... osssszzzz w 'twarz'...
ale wytłumacz mi dlaczego? przecież dr J.K. w DO na str.197 pisze "...produkty alkalizujące takie jak żółtko jaj,śmietana czy jarzyny a ograniczyć zakwaszające, takie jak mięso, ryby, drób, orzechy." było to napisane w kontekście innego schorzenia ale chodzi mi tu o to jak dr Kwaśniewski klasyfikuje śmietanę, chyba żde miałeś co innego na myśli cytując mojego posta

katy gratuluję poprawy u ciebie i męża :)