Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Syn marnotrawny

Zaczęty przez ArT_B_, 2010-09-29, 16:18:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Gwidon

Cytat: katy w 2010-10-23, 16:50:15
Gwidon
pasztet z wątróbek z indyka i bułeczki z plastrem masła są super;
a może wiesz jakie jest BTW tego wszystkiego?

...musisz sama sobie wyliczyc ile czego dalas, ja robie BTW pasztetu okolo 1-3-0.5 ,100g  watrobki drobiowej ma okolo 19g bialka i 6g tluszczu...

renia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-21, 18:35:41
...najnormalniejsze zakwasy choć nic fizycznie nie robiłem, najgorzej jest rano wstać... później jakoś leci ;)

ArT_B_ może masz kamienie nerkowe? One w początkowym okresie DO mogą dać "popalić"

Posłuchaj tego..

http://www.youtube.com/watch?v=W2n94ec8vvE&feature=related

ArT_B_

renia: kamieni nigdy nie miałem... ale chyba juz sie powoli wszystko statkuje... :)
mięśnie rano nie bolą już jak po torturach :) dna narazie sobie gdzieś "polazła" ;) staw palucha boli mnie już jak "stłuczony" a nie "przewiercany rozżażonym wiertłem" :) więc jestem dobrej myśli :) przy ostatnim ataku dny .... czyli jak tylko zauważyłem że nadchodzi zacząłem pić sodkę w małych ilościach a często czyli mniej więcej 0,5 łyżeczki płaskiej na 0,5 litra wody... bez tabletek i w miarę bez bólu po 3 dniach dna sobie poszła :)

renia

To świetna wiadomość.. :D oby tak dalej, aż do całkowitego wyzdrowienia..

Zonia

Widzisz ArT_B_ ? Damy radę  :D

ArT_B_

no normalnie jak nie jak tak ;)

Zonia

Cytat: ArT_B_ w 2010-10-29, 21:31:59
no normalnie jak nie jak tak ;)

Skoro tak, to wskakuj do zdrowych na imprezkę  :lol:

ArT_B_

spoko spoko ;) jeszcze nie czas :) ale co sie odwlecze to nie uciecze :) dna już sobie poszła :) dzisiaj ubrałem adidasy pierwszy raz od dwóch miechów :) więc jest git :)

Zonia

Ooo, super ! Wyobrażam sobie Twoją radość :)
Taka sama pewnie jak moja, gdy cukier pierwszy raz miałam poniżej 120 :)

ArT_B_

cholerna dna... ale nic to nie poddaję się... kolchicyna ibuprom max... i dalej DO... ciekawe jak długo jeszcze wytrzymam narzekania żony że "taka dieta to nie dla mnie"...

renia

To znaczy, że dopiero jak przeszłeś na DO zaczęła Cię atakować dna?

ArT_B_

dna mnie atakowała wcześniej... dlatego między innymi wróciłem do DO...

renia

No to nie rozumiem Twojej żony.. :?

ArT_B_

no ja też nie... ale cóż ;) narazie jeszcze nie wywiesiłem białej fagi :)

WojciechS

Żony nie trzeba rozumieć!
Wystarczy się z żoną zgadzać...  :wink:

zeto555

Cytat: WojciechS w 2010-11-08, 20:28:13
Żony nie trzeba rozumieć!
Wystarczy się z żoną zgadzać...  :wink:
A przynajmniej glosno mowic, ze ma racje.

zeto555

To nawet calkiem fajne jak rodzina choruje i z lozka mowi jakis glupi, ze jestes na DO. A to ,ze Ty nie jestes chory to tylko przypadek :)

WojciechS

Cytat: zeto555 w 2010-11-08, 22:32:49
A przynajmniej glosno mowic, ze ma racje.

Właśnie to miałem na myśli, ale nie chciałem głośno mówić...  :D

kodar

Cytat: ArT_B_ w 2010-11-08, 19:58:26
cholerna dna... ale nic to nie poddaję się... kolchicyna ibuprom max... i dalej DO... ciekawe jak długo jeszcze wytrzymam narzekania żony że "taka dieta to nie dla mnie"...
N :Pie przejmuj sie.Nasi towarzysze zycia sa jacy sa.Mam podobnie.Mezusia,ktory mi towarzyszy od 20 lat ani na jeden dzien nie potrafilam zwerbowac do wspolnej diety.Wyniki i to te miazdzycowe ma okropne.prosby,tlumaczenia i przyklad wlasnego odzywiania nic nie daly.Kazdy ma wlasna wole i wlasna,niepowtarzalna droge do przebycia.Ty albo ja znalezlismy,partnerzy musza jeszcze odnalezc.Dlatego nalezy to uszanowac.Ale wyrozumiala sie zrobilam,Duzo  nad soba pracuje a innym z mojego otoczenia ,nawet dzieciom przestalam przeszkadzac. :P

BACA

kodar - nie wiem czy dotarłaś w Hildegardzie do pewnych środków wspomagających zdrowie a które sa szczególnie skuteczne przy DO. Chodzi mi o osłonę wątroby np przy alkoholu i iinnych chorobach oraz o środek antymiażdżycowy zwany czyścicielem rur. Jeżeli to znasz to zastosowac można. Ja to biorę już wiele lat z dobrym skutkiem. I nie musi się być na DO /choć z DO jest skuteczniej/.