Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Żółty ser

Zaczęty przez fewa, 2010-10-27, 23:46:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

vvv

Cytat: admin w 2018-05-13, 10:04:35
... co mnie naszło ...
Serenada DO Serowej Seryny.
:shock: :wink:

madre

A na bardzo rzekomo niezdrowym żywieniu optymalnym przepisy na serniki znajdzie się w "Książka kucharska-700 przepisów optymalnych", autorstwa Panów Kwaśniewskich.  :D

Ukko

Z sernikiem często pojawia się pewien "problem", czasami ciężko jest się powstrzymać przed następnym kawałkiem, a potem może jeszcze jeden malutki... :)

vvv

Muzyka dla serowarów ...
Admin może kliknąć

https://www.youtube.com/watch?v=wgl6sETDUFY

8)

administ

Bardzo ładnie na filmie, ale w praktyce najlepiej się weryfikuje takie rzeczy.  :D
Zrobić dobry ser, to nie jest takie proste, bo łatwo kadź skonocić, jak brak umiejętności.  8)

vvv

Cytat: admin w 2018-05-13, 14:47:10
... ser, to nie jest takie proste, bo łatwo kadź skonocić, jak brak umiejętności.  ...

Nawet cserowanie skarpetek nie jest proste, nawet światło nie leci prosto,
prosto może być tylko w matematyce (np. prostokąt).

8) :wink:

administ

:lol:
Wiem coś o tym, bo 1986r. w czterech kadziach po 20tys. litrów każda szef produkcji skrzypu nie mógł uzyskać w pewnej mleczarni w której byłem na stażu. Od tamtej pory wiem, że teoria teorią, a praktyka się rządzi swoimi zasadami. ;)

vvv

Cytat: admin w 2018-05-13, 15:07:35
... szef produkcji skrzypu ...
Suplementacja krzemowa rules.

Radomiak

Cytat: vvv w 2018-05-13, 15:00:17
Cytat: admin w 2018-05-13, 14:47:10
... ser, to nie jest takie proste, bo łatwo kadź skonocić, jak brak umiejętności.  ...

Nawet cserowanie skarpetek nie jest proste, nawet światło nie leci prosto,
prosto może być tylko w matematyce (np. prostokąt).

:lol:
Światło, to się raczej "rozprzestrzenia",... ale Szydło to ewidentnie leci. :wink:

administ

Cytat: vvv w 2018-05-13, 15:10:31
Cytat: admin w 2018-05-13, 15:07:35
... szef produkcji skrzypu ...
Suplementacja krzemowa rules.

To tylko autokorekta andka!   :lol:
Miało być "skrzepu".  :?

RafałS

Cytat: admin w 2018-05-13, 15:30:33
To tylko autokorekta andka!   :lol:
Miało być "skrzepu".  :?
Też miał i wyłączył gdy przebrała się miarka głupot wypisywania.   8)

madre

Cytat: Ukko w 2018-05-11, 17:20:31
Zastanawiałem się, czy codzienna konsumpcja sera żółtego ( tak z 40-50g) może być w jakiś sposób szkodliwa. W sumie nie wiem dlaczego podejmuję takie rozważania,  pewnie wpływ mają lata propagandy, typu jedno jajko na tydzień... :D
Myślenie może uczynić myśliwego myślicielem. Nie wiadomo co się może wykluć z tych zakręconych myśli, ale ponoć ćwiczenie czyni mistrzem. Nie należy się zniechęcać brakiem natychmiastowych odpowiedzi.  Ponoć: " każdy ma swego mola, co go gryzie". Inni, mądrzejsi od nas mają podobnie.
:?: :arrow: :idea:
https://demotywatory.pl/4559736/Kiedy-mysle-i-nic-nie-wymysle

Gavroche

Nie ma mądrzejszych od nas. :D

madre

Gratuluję dobrego samopoczucia i znajomości przyczyn rzeczy ważnych i najważniejszych dla człowieka. Ja niestety nie posiadłem tego optymistycznego  oglądu rzeczywistości. Zaledwie usiłuję dreptać po waszych śladach. Może znajdą się inni forumowicze co potwierdzą twoją tezę.  :D

Krystyna

renia

Według mnie, super... :D

administ

A nawet "święte", bo miejsce naznaczone.  8)