Aktualności:

10. Nie wolno głodzić się ani pościć.

Menu główne

Żółty ser

Zaczęty przez fewa, 2010-10-27, 23:46:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ukko

Witam, dobry jest ten sposób, żeby na przywrócenie właściwej flory bakteryjnej jelit zastosować ser emmentaler szwajcarski,  jadłem go regularnie z rana przez jakiś czas i pomogło, teraz codziennie musi wejść ze 30g sera zółtego  :)

administ

To jest najlepszy sposób, ale te szczepy w kapsułkach też teraz dobrze dobierają.  8)

Radomiak

Cytat: Ukko w 2017-10-29, 12:09:57
Witam, dobry jest ten sposób, żeby na przywrócenie właściwej flory bakteryjnej jelit zastosować ser emmentaler szwajcarski,  jadłem go regularnie z rana przez jakiś czas i pomogło, teraz codziennie musi wejść ze 30g sera zółtego  :)

Mnie pasi kwaśna śmietana pita już chyba nałogowo.
Ale jedno zauważyłem. Ok. pół h przed "omlecikiem" ( 6 -8 żółtek, skwary z boczku ok 50-60 g i solidny plaster sera) super!, to samo po, też super, ale bezpośrednio po, nie super.
Bezpośredmio po,  to burczy... :lol: :lol:

administ

Burczy, bo pracuje...;)

administ

renia

Do producenta jechać po pół kilo kapusty? Wyśmieje... :lol:

administ

A co tylko na tony ma sprzedawać? :roll: ;)

renia

Nie lubią się rozdrabniać...

renia

Na giełdę warzywną przyjeżdżają paniusie po jednego kalafiora i cały samochód każą przerzucić, żeby największego znaleźli, a wtedy o cenę się targują... :lol:

administ

To jak ja w warzywniaku... ;)

renia

administ

Oczywiście, najczęściej narzekam, że pomidory mają u nich za dużo potasu, a za mało likopenu... ;)

renia

A na serio przez nawozy sztuczne mają więcej potasu... :roll:

administ

A skąd ja mam wiedzieć ile mają? Przecież nie mam laboratorium, więc muszę ufność w "badaniach naukowych" pokładać! ;)

renia

W nawozach dodają potas do pomidorów http://biogardena.pl/nawoz-do-pomidorow/
Chyba kiedyś pisałeś, że pomidory mają więcej potasu, niż tabele podają, albo mi się coś z czymś pomyliło... 8)

administ

Odpowiednie nawożenie to podstawa produkcji roślinnej dziś.  8)

Ukko

Cytat: admin w 2017-10-29, 13:30:33
https://www.msn.com/pl-pl/kuchnia/wiadomosci-o-zywieniu/kapusta-zdrowie-w-beczce/ar-AAubtaC?li=AAaGjkQ&ocid=spartanntp - generalnie ma rację, ale jak zwykle do szczegółów można się przyczepić.  8)
Wiem już co będę jadł po powrocie w czwartek z targu, będzie to kwaśnica na wieprzowych żeberkach. :D

Jarek

Cytat: renia w 2017-10-29, 18:19:34
Na giełdę warzywną przyjeżdżają paniusie po jednego kalafiora i cały samochód każą przerzucić, żeby największego znaleźli, a wtedy o cenę się targują... :lol:
No widzisz Reniu...
Nie potrzebnie chodzisz na te spotkania walcząc o wolność praw Polski i Polaków. :lol:

Gavroche

Filmu nie oglądałem, ale pod nim są inne filmy z tej serii i fajnie widać jak wygląda uzależniony od mięsa, a jak od ziemniaków z serem. ;)