Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Czym jesteśmy truci.

Zaczęty przez kriskor, 2010-10-31, 16:36:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

administ

renia

Ja myślę, że on jest takim etatowym "pisarzem" na forach dietetycznych i ostrzega ludzi przed stosowaniem "śmiertelnej" diety. Tylko medycyna konwencjonalna jest szansą dla chorych...tylko szansą na co? Chyba na oskubanie ich z pieniędzmi przed wykończeniem... :?

administ

"Tia", normalnie zikotarget...  :lol:

renia

Żeby tylko Tobie to "Tia" nie zostało na zawsze... :shock: :lol:

jerzy555

administ

Diogenes z Synopy

Cytat: renia w 2010-10-31, 23:08:59
Mi też się marzy małe gospodarstwo w pobliżu miasta.. :roll:

To kupuj teraz . Bo od  1 maja czy czerwca będziesz musiała być rolnikiem 10 lat w danej gminie, wykształcenie do tego zasadne , i szereg innych '' przywilejów '' których nie posiadasz  ;-)

administ

Już kupiła PGR gdzieś nad rzeczką, czy jakoś tak... ;)  :lol:

Blackend

To kiedy parapetówa? ;)  :lol:

administ

renia

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-15, 17:06:21
Cytat: renia w 2010-10-31, 23:08:59
Mi też się marzy małe gospodarstwo w pobliżu miasta.. :roll:

To kupuj teraz . Bo od  1 maja czy czerwca będziesz musiała być rolnikiem 10 lat w danej gminie, wykształcenie do tego zasadne , i szereg innych '' przywilejów '' których nie posiadasz  ;-)

O kurczaki... coś trzeba działać. Mężowi marzy się ziemia z lasem...mnie tam by starczyły choinki (sosny) wokoło...jako a'la ogrodzenie.

administ

Cytat: Diogenes z Synopy w 2016-01-15, 17:06:21
Bo od  1 maja czy czerwca będziesz musiała być rolnikiem 10 lat w danej gminie, wykształcenie do tego zasadne , i szereg innych '' przywilejów '' których nie posiadasz  ;-)

A Unia na to wyrazi zgodę, bo to jakoś tak nie bardzo, jakby bauer zza Odry chciał tu ziemię kupić...  :?

Diogenes z Synopy

pewno coś znajdą.  Tak jak dziś z ratingiem.  Z bankiem nie wygrasz,  z farmacją nie wygrasz  i z Unią też nie .   Z  innymi problemami jest nadzieja, że tak  ;-)

Ale w krajach  Starej Unii  Polak też nie kupi ziemi. A teoretycznie może . Ale tylko teoretycznie .

administ

Blackend

I zwątpienie w gwarancje unijne.  :? ;)  :lol:

Diogenes z Synopy

Niektóre kremy, szampony, płyny po goleniu i pasty do zębów, produkowane przez takie znane firmy jak L'Oreal i Proctre & Gamble, mogą zawierać szkodliwe substancje dla zdrowia - poinformowała francuska organizacja konsumencka UFC Que Choisir.

kosmetyki : dezodoranty Axe i Adidas, pieluchy Pampers, pasty do zębów Colgate i Elmex, szampony Head & Shoulders i L'Oreal i krem Dove

http://test-comparatif.quechoisir.org/ingredients-indesirables-167993/

renia

Nie łatwiej by było wykazać te nieszkodliwe... :roll: A może takich nie ma... :?

Gavroche

Moja siostra cioteczna jest laborantem i odkąd kiedyś robiła jakieś testy dla L'Oréal, to myje włosy szamponem dla psów i nie używa powszechnie stosowanych kosmetyków. :P

Diogenes z Synopy

Cytat72 proc. konsumentów na świecie słyszało o tym, że włoska "extravergine" wyróżnia się doskonałą jakością. Ale połowa z nich, najczęściej nieświadomie, kupuje jej podróbki.

To efekt oszustwa określanego jako "Italian sounding", czyli wymyślania nazw kojarzących się z językiem włoskim i przez to sugerujących oryginalność towaru. Jak wskazują badania, 54 proc. klientów w różnych krajach, kupując oliwę z włoską nazwą przekonanych jest, że pochodzi ona z Italii.

http://stooq.pl/n/?f=1025701

Włochy - Rekordowy wzrost liczby przypadków fałszowania oliwy

renia

Cytat: Gavroche w 2016-02-26, 20:08:35
Moja siostra cioteczna jest laborantem i odkąd kiedyś robiła jakieś testy dla L'Oréal, to myje włosy szamponem dla psów i nie używa powszechnie stosowanych kosmetyków. :P

Ja myję się tylko szarym mydłem, a reszta rodziny różnymi mydłami, żelami, świństwami... 8)
Ale szamponu dla psów bym nie użyła... :? :lol: