Aktualności:

3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.

Menu główne

'Skwarki'

Zaczęty przez krista, 2010-12-01, 11:42:30

Poprzedni wątek - Następny wątek

Iga

Cytat: Dasna w 2010-12-02, 10:47:39
Prawda, zaprogramowani jesteśmy na życie powyżej 100 lat.
Skąd ta wiedza?  8)

Dasna

Z "Żywienia Optymalnego" dr Kwaśniewskiego a i z różnych artykułów . Dr Kwasniewski pisze , że to co przeszkadza żyć długo komórce to uboczne efekty spalania węgla :D czyli węglowodanów. A jeszcze co ciekawe to zjawisko apoptozy. Całe życie pracujemy na szybszą śmierć komórki. Jest także ciekawy system , który się :) nazywa arNox i jest naszym wewnętrznym zaprogramowanym enzymatycznym systemem starzenia   :)

Dasna

To tak w skrócie :)

renia

Co za czasy, że normalne jedzenie świadczy o nienormalności.. :shock:  :lol:  Wczoraj, na angielskim, rozmawialiśmy o tym co kto je na śniadanie. Wyszło z tego, że tylko ja jadłam "nienormalnie" . Inni zwyczajnie chleb, płatki śniadaniowe..Jedna babka mi powiedziała,( bardzo tęga zresztą), że jej wątroba by nie pozwoliła na codzienne jedzenie jajecznicy.. :( :(

Dasna

:lol: :lol: jak fajnie byc nienormalnym.

renia

..mi to też odpowiada.. :D czuję się wybrańcem losu.. :D Nie każdemu jest dane to zrozumieć.. :?

Dasna

A słonina, pasztetowa i podgardlana niech żyją!!  :lol: :lol:

renia

O podgardlanej to nawet nie słyszałam.. :roll:

Iga

Cytat: Dasna w 2010-12-02, 12:04:04
Tak? :) A czemu nie ponad 200,albo 300? Skąd ta niewiara? ;)
Z drugiej strony zalecałabym powściągliwość w wyrażaniu takich opinii,bo nam podniosą wiek emerytalny,do 105 lat i wszyscy będą "mieli z czapki". ;)

Dasna

Kiszka podgardlana to rodzaj kiszki napchanej słonina , drobno posiekanym podgardlem i jajkami i bułką tartą.

Wiek emerytalny he, he niech nam podnoszą jak będziemy mieć po 80 lat  , śmigać na łyżwach, pląsać na dyskotekach. a co same młódki  :D
Babcia mojej pracownicy ma 93 lata, "opala" się w ogromnej panamie i pod parasoleczką. Siedzi na balkoniku w swoim mieszkaniu. Potem pokazuje nogi i mowi popatrz jaka skóra. I fakt ma młoda skórę. Mieszka sama , robi wszystko sama i nie myśli chorować czy wybierać się na tamten świat. Ja wierzę , że możemy żyć bardzo długo w doskonałej formie. ta wiara  tez mnie napędza. :D :)

slawek

Cytat: Iga w 2010-12-02, 12:34:01
Cytat: Dasna w 2010-12-02, 12:04:04
Tak? :) A czemu nie ponad 200,albo 300? Sk±d ta niewiara? ;)
Z drugiej strony zalecałabym pow¶ci±gliwo¶ć w wyrażaniu takich opinii,bo nam podnios± wiek emerytalny,do 105 lat i wszyscy będ± "mieli z czapki". ;)
«Nie może pozostawać duch mój w człowieku na zawsze, gdyż człowiek jest istotą cielesną: niechaj więc żyje tylko sto dwadzieścia lat».

http://www.biblia.pl/rozdzial.php?id=6&slowa=dwadzieścia

Iga

A napisane jest coś takiego w Koranie?

PS.Jeśli tak by było,to niezależnie od jakiejkolwiek diety,czy od czegokolwiek,tyle każdy powinien żyć.Fakt,niektórzy tak mogą,ale sęk w tym,że przerażająca większość nie może.I dobrze.

Dasna

Cytat: Iga w 2010-12-02, 18:12:58

PS.Jeśli tak by było,to niezależnie od jakiejkolwiek diety,czy od czegokolwiek,tyle każdy powinien żyć.Fakt,niektórzy tak mogą,ale sęk w tym,że przerażająca większość nie może.I dobrze.

:D Nie no Iga , daj pożyć .Dlaczego" I dobrze" :?
Jak byśmy żyli po 200 lat to ja myślę , że wtedy wiele spraw toczyło by się innym torem. Można snuć tylko różne wizje bądż katastroficzne bądż optymistyczne. Ja mam nadzieję , że bylibyśmy mądrzejsi. 8)

Iga

A czy ja Ci żyć nie daję? :D Żyj i 150 lat,jak tylko jesteś tak zaprogramowana. ;)
Ja piszę,jakie są realia,a nie że ludzie są zaprogramowani na 120 lat i tyle.

Dasna

Ba , realia . :( To i ja je znam. :) Natomiast zainteresowało mnie , że piszesz , "że niektórzy żyją krócej. I dobrze" I to twoje "I dobrze" :) skłoniło mnie do przemyśleń czy to dobrze czy źle.  :P I co by było gdyby.

kodar

Cytat: Dasna w 2010-12-02, 18:31:13
Cytat: Iga w 2010-12-02, 18:12:58

:D Nie no Iga , daj pożyć .Dlaczego" I dobrze" :?
Jak byśmy żyli po 200 lat to ja myślę , że wtedy wiele spraw toczyło by się innym torem. Można snuć tylko różne wizje bądż katastroficzne bądż optymistyczne. Ja mam nadzieję , że bylibyśmy mądrzejsi. 8)
nie wystarczy,ze dusza jest niesmiertelna,czy to za malo??Przeciez gatunek ludzki,zyje dluzej niz 200 lat i co ilu  z naszych przodkow widzialo raj  na ziemi???
Ilu zrozumialo,ze jest zycie po zyciu??Ilu zrozumialo,ze nalezy sie obudzic i zyc tu i teraz?A ci,ktorzy widzieli zostali okrzyknieci szamanami,albo  byli paleni na stosie albo pospolitymi wariatami. :?

adampio

Jestem ciekaw czy dusze optymalnych tez zywia sie optymalnie. Co Ty na to Kodar?

Dasna

Kodar dusza nieśmiertelna jest i odżywia się pewnie (adampio) :D optymalnie.Raj na ziemi każdy tworzy sam dla siebie.Ja osobiscie chwilami jestem w raju :) Ale ciało jest tu i teraz i ono chce żyć jak najdłużej a rozum ? Cóż to już inna sprawa. historia ludzkości to tak na prawde historia wojen.Ciągle się wyrzynamy i pracujemy nad jeszcze lepszymi sposobami unicestwiania jedni drugich. Nie wyklucza to jednak dążenia do życia cielesnego jak najdłużej. A stosując ŻO nie chcemy żyć dłużej?

kodar

Cytat: adampio w 2010-12-02, 20:08:23
Jestem ciekaw czy dusze optymalnych tez zywia sie optymalnie. Co Ty na to Kodar?
nic nie stroi na przeszkodzie aby samemu sprawdzic,koniecznie napisz,jak juz sie dowiesz :P

Dasna

Cytat: kodar w 2010-12-02, 20:31:14
Cytat: adampio w 2010-12-02, 20:08:23
nic nie stroi na przeszkodzie aby samemu sprawdzic,koniecznie napisz,jak juz sie dowiesz :P
Adampio ja tez proszę o kontakt  :D