Aktualności:

Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.

Menu główne

Film

Zaczęty przez Teresa Stachurska, 2011-01-03, 20:23:42

Poprzedni wątek - Następny wątek

renia

Cytat: admin w 2021-10-09, 19:51:53
https://vk.com/kamracirodacy - świeżutkie z dziś cz.I 4h, ale ciekawe.  8)
Troszeczkę się nagadałem, ale inni mówili więcej i bardzo kompetentnie.  :D

Bardzo ładny, merytoryczny i przydatny wywiad. :D Nie we wszystkich wywiadach Pan Jabłonowski mi pasował (nieraz był zbyt niedelikatny - skromnie mówiąc), a tutaj jaki miły, racjonalny i elokwentny...Może już żywi się optymalnie... :D ;-)

RafałS

Bardzo fajne, ale... Jestem za, a nawet przeciw. A do tego nawet nie polecam :wink: bo ostatnio mi drogo jajca wyszły. :lol: 8)

admin

8)
A to dzięki "dobrej zmianie"...  :?

RafałS

To mają zaklepane. Ale za zmianami typu 130$+ nigdy nie byłem. A tu za chwilę od ziemi odrośnie pokolenie co nie pamięta inaczej jak za dobrobytu pisowego. :wink:

admin

Jestem zadowolony ze spotkania, ale najbardziej z siebie oczywiście...  8)
Mimo wrodzonej niemedialności wypadłem doskonale w ocenie mojej Rodziny!  :D :D :D

renia

A to się liczy najbardziej... :D Ja przyłączam się do zdania Twojej Rodziny... :)

admin

Miło mi!  :D
Jako były kierowca busa (obecnie - chwilowo pisarz) zaprezentowałem się chyba nienajgorzej, a jeszcze lepiej i więcej mógłbym, ale nie miałem opracowanej koncepcji, jak przekładać z biochemicznego na poziom abituralny, bo to trudne jest, bez gruntownego przemyślenia. Wprawdzie Mistrz upraszczania moim Tatą był, no ale gdzie mi tam do Doktora.  8)
W każdym razie z jajec uczula nie to żółte, tylko to, co na patelni robi się białe... ;)  :lol:
A masło klarowane w niskich temperaturach smażenia jest gorsze odżywczo niż normalne extra, no ale, jak p. Jabłonowski chciał klarowane ideowo, to spierać się o pierdoły nie miałem zamiaru.
Bo ja jestem Tomasz Kwaśniewski - wielce wyrozumiały i tolerancyjny gość, uczulony jedynie na chamów...  8) ;)

renia

Z tym masłem klarowanym to się zdziwiłam, bo nigdy nic takiego nie napisałeś... :roll: :wink:

admin

Klarowane - na smażenie w wysokiej temperaturze, ale do ścięcia jajec lepsze jest zwykłe masło.  8)

renia

Ja przestałam kupować masło klarowane, gdyż do mięsa wolę smalec, a do jajek zwykłe masło...

admin

Jako demokrata i szanujący cudze smaki - nie krytykuję, ani nie narzucam, bo każdy powinien samodzielnie lepiej wiedzieć co jego zdrowiu i smakowi służy.  8)
Na dziś Trójniak Piastowski jest bezkonkurencyjny dla mnie jako suplement diety, choć jeszcze kwartał temu tę pozycję zajmował sekt rotkäppchen, ale tylko ktoś tam "poglądów" nie zmienia... ;)  :lol:

RafałS

A bo z tym masłem to chyba z automatu poszło że jak jajco bez białka to masło klarowane, ale wiadomo o co chodzi (przynajmniej u znających temat dłużej). 8)

RafałS

Cytat: admin w 2021-10-10, 21:50:02
...choć jeszcze kwartał temu tę pozycję zajmował sekt rotkäppchen, ale tylko ktoś tam "poglądów" nie zmienia... ;)  :lol:
Na lato chyba lepszy. A na jesień może i trójniak, a potem... :lol:

Gavroche

Cytat: renia w 2021-10-10, 21:24:48
Ja przestałam kupować masło klarowane, gdyż do mięsa wolę smalec, a do jajek zwykłe masło...
Jeden gość tu pisał, że klarowanie masła degraduje ten tłuszcz do poziomu oliwy. 8)

admin

Ciekawe który? Bo masło to masło, a nie jakiś roślinny olej napędowy... ;)

Blackend

Cytat: admin w 2021-10-09, 19:51:53
https://vk.com/kamracirodacy - świeżutkie z dziś cz.I 4h, ale ciekawe.  8)
Troszeczkę się nagadałem, ale inni mówili więcej i bardzo kompetentnie.  :D

A to miła niespodzianka.  :shock: 8)
Już lecę po colę i popcorn. ;)

renia

Na taki film jedna cola i jeden popcorn nie wystarczą...  :? Przynajmniej wiadro smalcu potrzeba... :lol: ;-)

Gavroche

Cytat: admin w 2021-10-11, 17:51:14
Ciekawe który? Bo masło to masło, a nie jakiś roślinny olej napędowy... ;)
Jakoś tak dziwnie mu było, na "T", ale już go tu nie ma, na szczęście. ;-)
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=3828.msg64003#msg64003

renia

Super przydatne informacje... :D

Blackend

Cytat: renia w 2021-10-11, 18:55:49
Na taki film jedna cola i jeden popcorn nie wystarczą...  :? Przynajmniej wiadro smalcu potrzeba... :lol: ;-)

A to już na drugą część, żeby proporcjum się zgadzało. ;)