Aktualności:

5. Węglowodany staramy się zjadać w postaci skrobi, tj. w ziemniakach i warzywach.

Menu główne

Pacjenci idą na wojnę!

Zaczęty przez Halina Ch., 2011-01-25, 11:06:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Blackend

Bogate kraje - Szwajcaria, Luksemburg, Liechtenstein obniżają podatki dla zagranicznego kapitału aby jak najwięcej u nich inwestowali.  8)
Dla korporacji wysokie podatki nie są problem, a mnogość regulacji i rozdęte socjalne państwo jest sprzymierzeńcem.  8)
To samo jest z progresywnym podatkiem PIT (kara za pracę), który umacnia bogatych w bogactwie, a biednych w ubóstwie - ale zbiorowa mądrość narodu wierzy, że pogorszenie innym automagicznie im pomoże.  :D

Jarek

No ale my akurat jesteśmy od czarnej roboty  :lol:

Diogenes z Synopy

Cytat: Blackend w 2015-11-02, 20:31:23

Dla korporacji wysokie podatki nie są problem, a mnogość regulacji i rozdęte socjalne państwo jest sprzymierzeńcem.  8)
To samo jest z progresywnym podatkiem PIT (kara za pracę), który umacnia bogatych w bogactwie, a biednych w ubóstwie - ale zbiorowa mądrość narodu wierzy, że pogorszenie innym automagicznie im pomoże.  :D
czytałem gdzieś, że mają 600 sposobów na optymalizacje.  :shock:

Na Węgrzech jakoś sobie poradzili i wyszło.   :D

administ

Bogate kraje - Szwajcaria, Luksemburg, Liechtenstein obniżają podatki dla zagranicznego kapitału aby jak najwięcej u nich inwestowali.  8)

Ale wywrotowo!  :shock:
Toż lewacy wyklną jak nic!  :? ;)

Blackend

Zwieję do Włodka w razie czego. ;)  :lol:

RafałS

...
A dla rodzimego-ichniejszego, czy też obniżają?  :)

Blackend

Cytat: Diogenes z Synopy w 2015-11-02, 20:50:50
Na Węgrzech jakoś sobie poradzili i wyszło.   :D

Nie mieszkam na Węgrzech i nie mam tam znajomych, którzy mogliby powiedzieć czy żyje im się lepiej.
Jedyne informacje jakie są, to informacje rządowe i z mediów.  8)
Patrząc z boku wydaje się, że Orban niektóre ruchy ma dobre, ale musi upłynąć trochę czasu aby wystawić mu ocenę.  8)

renia

Ale przynajmniej nie jest marionetką Unii... :roll:

administ

Blackend

Cytat: RafałS w 2015-11-02, 21:12:27
A dla rodzimego-ichniejszego, czy też obniżają?  :)

Nie wiem, ale za bardzo się nie słyszy o Szwajcarach uciekających z podatkami za granicę, jak np. Apple z USA.  8)

Blackend

Cytat: admin w 2015-11-02, 21:16:51
A czym jest Reniu?  :lol:

Otóż to, możliwości manewru zadłuzonych gospodarek środkowej Europy są praktycznie żadne.  8)

administ

Cytat: renia w 2015-11-02, 21:14:57
Ale przynajmniej nie jest marionetką Unii... :roll:

Jak się zawiera jakiś układ na przykład małżeństwo, to tylko Korwina życzyć niewiastom?  :shock:  :lol: :lol: :lol:

renia

Podejmuje własne, samodzielne (pewnie doradców ma) decyzje - z myślą o dobru swoich obywateli. Tak sądzę... 8)

renia

Cytat: Blackend w 2015-11-02, 21:18:55

Otóż to, możliwości manewru zadłuzonych gospodarek środkowej Europy są praktycznie żadne.  8)

Ponoć Węgry już spłaciły swoje zadłużenie... :roll:

administ

:lol:
A mnie się obiło o uszy, że im dług publiczny do 80% pkb dochodzi, a MFW to inna bajka.  8)

administ

Cytat: renia w 2015-11-02, 21:25:57

Podejmuje własne, samodzielne (pewnie doradców ma) decyzje - z myślą o dobru swoich obywateli. Tak sądzę... 8)

Jasne, jak się z obcym kapitałem dochodem narodowym podzielić tak, aby go w następnych wyborach wybrali.  8)

renia

Wszystko jest złe i be... :?

Blackend

Cytat: admin w 2015-11-02, 21:31:17
Jasne, jak się z obcym kapitałem dochodem narodowym podzielić tak, aby go w następnych wyborach wybrali.  8)

Sorry, to tylko biznes.  :lol:

administ

Cytat: renia w 2015-11-02, 21:32:45
Wszystko jest złe i be... :?

Ani be, ani me, tylko kukuryku!  8) ;)